OTTELUENNAKKO: GNISTAN MATKUSTAA JARON VIERAAKSI SUNNUNTAINA

Ylemmän jatkosarjan ottelut jatkuvat Gnistanin osalta sunnuntaina vierasottelulla Jaroa vastaan. Ottelu käynnistyy Pietarsaaren Keskuskentällä klo 16:00. Ruutu+ näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Sunnuntain kamppailuun lähdetään erilaisesta tilanteesta kuin aiemmin tällä kaudella. Ricardo Duarte siirtyi AC Oulun päävalmentajaksi ja vetovastuun Gnistanin peräsimessä loppukaudeksi otti Rui Carvalho, joka toimi aiemmin joukkueen apuvalmentajana. Näin joukkue esiintyykin ensimmäistä kertaa uuden vastuuvalmentajansa alaisuudessa Jaroa vastaan käytävässä kamppailussa.

Gnistanin edellinen ottelu päättyi 1-2-kotitappioon viime lauantaina TPS:ää vastaan, vaikka joukkue olikin ajoittain pelillisesti niskan päällä vahvoja turkulaisia vastaan. Gnistan oli lopussa tasoittaa pelin Douglas Caén maalintekopaikasta, mutta TPS pelastui, kun pallo lipui aivan tolpan juuresta ohi eikä erotuomari nähnyt tilanteessa rikettä 16-alueen sisällä tapahtuneessa törmäyksessä.

Pietarsaaren Jaro haki edellisestä ottelusta Tammisaaresta mukanaan täydet kolme pistettä niukalla 0-1-vierasvoitolla EIF:stä ja majaileekin ylemmän jatkosarjan sijalla neljä, eron Gnistaniin ollessa neljä pistettä. Tämän vuoksi ottelun panoksena onkin juuri tuo ylemmän jatkosarjan nelostila, joka voiton myötä tulisi entistä lähemmäksi.

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa joukkueiden välillä päädyttiin kesäkuussa Pietarsaaressa 2-2-tasalukemiin ja elokuun alussa Jaro vei pisteet mukanaan niukasti 0-1-lukemin Oulunkylässä käydyssä kamppailussa. Jaron joukkueen tehokkaimmat pelaajat löytyvät joukkueen puolustuksesta. Puolustajista Guillermo Sotelo on iskenyt jo viisi maalia tällä kaudella ja Tyler Reid neljä. Reid iskikin juuri joukkueiden viimeisessä kohtaamisessa voittomaalin Gnistanin verkkoon elokuun alun kamppailussa Oulunkylässä.

Hyökkäyspäässä tehottomuudesta kärsineeseen joukkueeseen hankittiin lainalle SJK:sta Jeremiah Streng, joka on iskenyt neljä maalia ratkaisten mm. edellisessä ottelussa voiton Jarolle EIF:iä vastaan. Gnistania vastaan Streng on pelikiellossa huomenna.

Gnistanin leirissä ilahduttavaa on myös Ykkösen parhaan maalintekijän Douglas Caén onnistuttua jälleen maalinteossa pitkän tauon jälkeen RoPS:a vastaan käydyssä ottelussa kaksi viikkoa takaperin. Runsasmaalisessa kamppailussa Gnistan haki 3-4-vierasvoiton Rovaniemeltä ja Caé iski kaksi maalia RoPS:in verkkoon. Caé johtaakin koko Ykkösen maalipörssiä 13 osumallaan ja on varteenotettava ehdokas myös viemään maalikuninkuuden. Vahvan loppukauden on pelannut myös Gnistanin riveissä Rony Huhtala, joka on osunut neljä kertaa seitsemässä viimeisessä pelaamassaan ottelussa.

Gnistanilta kokoonpanosta huomenna ovat sivussa Onni Tiihonen, joka kärsii pelikieltoa sekä loukkaantumisten vuoksi Santeri Kuivalainen, Óscar Barros, Pasi Forsman ja Lucas Morais.

Gnistanin päävalmentaja Rui Carvalho lähtee hakemaan hyvää esitystä joukkueensa kanssa ottelussa Jaroa vastaan.

– Jaro on hyvä joukkue ja kova vastus meille. Heillä on hyviä ja kokeneita pelaajia joukkueessaan. Jarolla on muutamia yhdistelmiä ja malleja pelissään, joihin meidän tulee varautua. Tärkeintä on kuitenkin oman joukkueemme esitys kentällä. Kunnioitamme Jaroa vastustajana, mutta olemme valmiina peliin ja hyvällä esityksellä sekä taistelulla voimme tuoda pisteitä mukanamme Oulunkylään.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.