Otteluennakko: Gnistan kohtaa VPS:n kauden viimeisessä kotiottelussa

Gnistan päättää kautensa kotiotteluiden osalta haastamalla sarjanousussa vahvasti kiinni olevan VPS:n lauantaina. Ottelu käynnistyy Oulunkylän liikuntapuistossa kello 16:00. Ennakkoliput myy Tiketti.

Gnistan aloitti ylemmän jatkosarjan vahvasti yllättämällä RoPS:n Rovaniemellä, mutta tämän jälkeen niin TPS kuin Jarokin ovat koituneet liian koviksi paloiksi Kipinälle. Pirteät ja ennakkoluulottomat esitykset molemmissa otteluissa antavat kuitenkin uskoa siihen, että keltapaidat pystyvät antamaan täyden vastuksen myös vaasalaisia vastaan.

Gnistanin vieraaksi lauantaina asettuva VPS lähti loppupeleihin yhtenä vahvimmista nousijakandidaateista, vaikka runkosarjassa vaihtelevin ottein pelanneet vaasalaiset sijoittuivat RoPS:n ja VPS:n taakse sarjan kolmannelle tilalle. Ylemmässä jatkosarjassa VPS on voittanut kaikki kolme otteluaan kivuten altavastaajan asetelmasta sarjan piikkipaikalle. Muiden lohkon otteluiden sujuttua vaasalaisten kannalta suotuisalla tavalla, VPS:lla on lauantaina mahdollisuus varmistaa sarjanousu Veikkausliigaan kahden Ykkösessä vietetyn kauden päätteeksi.

VPS:n kärkihankintoihin ennen kauden alkua kuulunut Kalle Multanen on iskenyt ylemmän jatkosarjan kolmessa ottelussa jo kaksi osumaa, joten kokenut kärkipelaaja on ottanut ratkaisijan roolin harteilleen vaasalaisten kannalta juuri oikeaan aikaan. Multanen on saanut tulitukea laajalta rintamalta, sillä peräti viisi pelaajaa on osunut kertaalleen tolppien väliin. Ykkösmaalivahdin paikan kauden mittaan valloittanut Teppo Marttinen on pelannut jo kaksi nollapeliä.

Gnistanin maalihanat ovat hyytyneet Rovaniemen iloittelun jälkeen, mutta 13 osumaa iskenyt Douglas Caé pitää silti edelleen nimissään maalipörssin kärkisijaa.

Joukkueiden kauden aikaisemmat kamppailut ovat päättyneet kotijoukkueiden 2-0 voittoihin. Gnistanin kauden avauksessa VPS oli kotonaan vahvempi, mutta keltapaidat maksoivat potut pottuina heinäkuussa Oulunkylässä Douglas Caén ja Topi Järvisen vastattua Kipinän osumista.

Toista otteluaan Gnistanin päävalmentajana toimivan Rui Carvalhon mukaan kotiyleisö tulee jälleen näkemään kentällä kaikkensa antavan ja rohkean Gnistanin.

– Asetimme ennen ylemmän jatkosarjan alkua tavoitteeksi saavuttaa niin paljon pisteitä kuin mahdollista antamalla kaikkemme jokaisessa pelissä ja kaksinkamppailutilanteessa. Olemme onnistuneet löytämään samanlaisen tekemisen hengen peliimme kuin sarjan alkupuoliskolla ja tulemme jatkamaan sitä samaa suorittamista lokakuun loppuun saakka.

Carvalho vakuuttaa vastustajan vaarallisuuden olevan tiedossa, mutta omaan tekemiseen on keskityttävä.

– Lauantaina saamme Oulunkylään todella vahvan vastustajan kaikkine vahvuuksineen. Olemme valmistautuneet VPS:n laadukkuuteen ja tiedämme, että kyseessä on todella tärkeä peli heille, mutta tärkein asia meille on käyttäytymisemme kentällä sekä kollektiivinen sitoutuminen noudattamaan pelisysteemiämme. Haluamme tarjota kannattajillemme hyvän peliesityksen sekä positiivista, iloista jalkapalloa!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.