Ônamin otteluraportti: TPS vei tasaisesta taistelusta pisteet Turkuun

Ykkösen yläloppusarja jatkui Gnistanin ja TPS:n kohtaamisella Oulunkylässä. TPS iski molempien jaksojen alussa ja vei pisteet mukanaan Gnistanin vahvasta loppukiristä huolimatta.

TPS sai otteluun hyvän alun, siirtyen johtoon jo 9 minuutin kohdalla. Ensin toisessa päässä Douglas Caé puski hyvästä paikasta Jere Koposen syliin, jonka jälkeen TPS loi nopeasti tilanteen toiseen päähän. Tästä Joakim Latonen tykittikin pallon komeasti alanurkkaan hieman rangaistusalueen rajan ulkopuolelta.

Gnistan oli kuitenkin hyvin pelissä mukana ja loi tappiolle jäätyään muutamia hyviä maalipaikkoja. Fabian de Abreu pääsi puskemaan kulman jälkitilanteesta, mutta tämäkin suuntautui hieman liian keskelle ja kertaalleen Kasperi Liikonen murtautui vahvasti boksiin, mutta kulma jäi pieneksi ja Koponen onnistui torjumaan yrityksen.

Avausjakso jatkui Gnistanin hienoisessa hallinnassa, mutta TPS oli pallon saatuaan ajoittan vaarallinen ja mm. Kasper Hämäläinen pääsi kertaalleen kokeilemaan puolivolleyta hyvästä paikasta laukoen kuitenkin yli Jiri Kosken vartioiman maalin.

Toinen puoliaika alkoi sekin vieraiden kannalta positiivisesti, sillä noin viiden minuutin jälkeen Rony Huhtala rikkoi boksiin murtautunutta Albijon Muzacia ja Ilari Mettälä pääsi iskemään pallon pilkulta maaliin.

Peli jatkui toisen maalin jälkeen tasaisissa merkeissä ja molemmat joukkueet onnistuivat luomaan puolittaisia maalipaikkoja, vaikkakin vierailla oli hieman vaarallisemmat tilanteet.

Ottelun kääntyessä kohti loppua Gnistan lisäsi painetta TPS:n päässä. Lopulta 83 minuutilla vaihdosta sisään tullut Maximo Tolonen riisti hienosti pallon syvällä TPS:n alueella, eteni kohti päätyrajaa ja syötti takaviistoon Omar Jamalle, joka sijoitti pallon Koposen käsien kautta takanurkkaan.

Loppupelin Gnistan haki vimmatusti tasoitusta ja oli todella lähellä iskeä ottelun lisäajalla. Topi Järvinen keskitti taka-alueelle, jossa Douglas Caé oli paikalla jatkamassa. Caé ehti palloon ennen vastaan tullutta Koposta, joka kolasi maalipörssin kärkinimen ilmalentoon pallon vieriessä samalla ohi takatolpan. Gnistan-pelaajien ja kotiyleisön vahvasta protestoinnista huolimatta palloa ei viety pilkulle ja näin TPS vei pisteet mukanaan 1-2 lukemin.

– Tämä oli meiltä hyvä esitys vahvaa vastustajaa vastaan. Mielestäni olimme parempi joukkue kentällä ja vain tuomarin ratkaisut lopussa johtivat siihen, että emme saaneet tästä yhtään pistettä mukaan, Gnistan-luotsi Ricardo Duarte harmitteli.

Otteluraportin tarjosi:.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.