Ônamin otteluennakko: Gnistan haastaa TPS:n Oulunkylässä

Voitokkaasti ylemmän jatkosarjan aloittaneet Gnistan kohtaa TPS:n lauantaina. Ottelu alkaa Oulunkylän liikuntapuistossa kello 16:00. Ennakkoliput myy Tiketti.

Lauantain kamppailussa joukkueiden lähtökohdat ovat hyvin erilaiset. Vaikean alkukauden selätettyään TPS nousi raketin lailla sarjan kärkijoukkueiden joukkoon. Mustavalkoinen vierasjoukkue jatkoi ylemmässä jatkosarjassa siitä, mihin jäi runkosarjassa. Vakuuttava 4-1 voitto Jarosta nosti turkulaiset sarjan piikkipaikalle Gnistanin yllätettyä TPS:n kovimman kilpakumppanin, RoPS:n Rovaniemellä. Kauden päätavoitteensa eli kuuden parhaan joukkoon selviämisen saavuttanut Gnistan lähtee loppupeleihin ilman suurempia menestyspaineita kiusaamaan vastustajiaan. Vapautunut ja virkeä esitys Rovaniemellä antaa odottaa Gnistanin antavan hyvän vastuksen myös lauantain vierailleen selkeästä altavastaajan asemasta huolimatta.

Molempien joukkueiden runkosarjan avainhahmot olivat merkittävässä osassa myös ylemmän jatkosarjan avauspeleissä. Gnistanin Douglas Caé osui kahdesti nostaen kauden maalisaldonsa jo 13 osumaan ja etenkin runkosarjan lopussa virkeästi esiintynyt Rony Huhtala oli alati RoPS:n puolustuksen kiusana ensimmäisellä puoliajalla. TPS:n vakuuttavassa avausvoitossa Jaroa kurittivat osumillaan Ilari MettäläKasper Hämäläinen, Joakim Latonen ja Albijon Musaci. Nelikon onnistumiset eivät ole sattumaa, sillä he ovat kuuluneet tasaisen laadukkaan turkulaismiehistön tehokkaimpiin pelaajiin läpi kauden.

Sunnuntaisen voittonsa myötä Gnistan nousi sarjataulukossa ohi EIF:n ja Jarokin on jo iskuetäisyydellä. Sarjasijoituksen kannalta arvokkaiden pisteiden ohella Gnistan metsästää revanssia TPS:sta, joka löi Gnistanin syyskuun puolivälissä Turussa selkein 3-0 lukemin. Heinäkuussa joukkueet päätyivät Oulunkylässä 0-0 tasapeliin.

Gnistan saa lauantaina miesvahvuuteen jälleen pelikieltonsa kärsineen Armend Kabashin. Sen sijaan pitkäaikaistoipilaat Lucas Morais ja Santeri Kuivalainen ovat edelleen sivussa kokoonpanosta, jonka lisäksi myös aivotärähdyksen viime sunnuntaina saanut Pasi Forsman joutuu jättämään lauantain kamppailun väliin. Varmojen poissaolijoiden ohella Samu Laitisen pelikunto ratkeaa vasta ottelupäivänä.Päävalmentaja Ricardo Duarte odottaa joukkueeltaan jälleen periksiantamatonta taistelua kovaa vastustajaa vastaan.

– TPS on tällä hetkellä sarjan kovin joukkue kesän siirtoikkunassa tehtyjen hankintojen ansiosta. Yksilötaito on se asia, joka erottaa heidät sarjan muista joukkueista. Menestyäksemme huomenna meidän täytyy olla laadukkaasti organisoituja hyökkäys- ja puolustuspelissämme sekä ylläpitää viime pelissä nähtyä vahvaa taisteluhenkeä.

Osta ennakkolippusi Tiketistä ja tule tsemppaamaan Gnistan kolmeen pisteeseen!

Otteluennakon tarjosi Gnistanin yhteistyökumppani Ônam!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.