Joonas Rantanen Gnistanin päävalmentajaksi

HJK:n organisaatiossa valmennusuraa rakentanut Joonas Rantanen on Gnistanin miesten edustusjoukkueen uusi päävalmentaja. Sopimus on kaksivuotinen.

HJK:n valmentajapolun läpikäynyt 34-vuotias Joonas Rantanen on toiminut useissa eri rooleissa sinivalkoisissa. Kaudella 2021 Rantanen on toiminut Veikkausliigassa Toni Koskelan apuvalmentajana. Viime kaudella Rantanen toimi HJK Klubi 04:n päävalmentajana Kakkosessa johdattaen joukkueensa tappiottoman kauden päätteeksi takaisin Ykköseen.

Gnistanin junioreissa aikoinaan valmennusuransa aloittanut ja Oulunkylässä syntynyt Rantanen koki menestyksekkään ja nousujohteisen jakson HJK:n naisten päävalmentajana kausina 2017-2019. Periodi huipentui Suomen mestaruuteen kauden 2019 päätteeksi ja matkaan tarttui myös kaksi Suomen Cupin voittoa. Rantanen on toiminut HJK:n organisaatiossa myös valmennuspäällikkönä ja akatemiavalmentajana uransa alkuvaiheina. Rantanen on parhaillaan viimeistelemässä UEFA PRO -valmennustutkintoa.

Tuntuu hyvältä palata paikkaan, jossa kipinä jalkapalloon syntyi.

Joonas Rantanen varttui Oulunkylässä yhdessä niin ikään Gnistanissa vaikuttaneiden veljiensä Tuomas ja Juuso Rantasen kanssa, joten siirtyminen Gnistanin organisaatioon tarkoittaa paluuta juurille. Rantanen odottaakin innoissaan tulevaa haastetta.

– Tulen hyvillä mielin Gnistaniin. Seurassa on kunnianhimoisesti, mutta järkevästi rakennettu ammattimaista ympäristöä niin valmentajille kuin pelaajille. Olen innoissani, että pääsen jatkamaan prosessia.  Olen kotoisin Ogelista ja ottanut ensimmäiset askeleeni niin pelaajana kuin valmentajana Gnistanissa. Tuntuu hyvältä palata paikkaan, jossa kipinä jalkapalloon syntyi.

– Ympäristön ammattimaistuminen sekä laatu pelaajistossa ja valmennuksessa toivat kuluneella kaudella hyvän sijoituksen. Haluan, että luomme seuraavaksi vahvan pelillisen identiteetin ja pelaamisen periaatteet. Tavoitteena on, kärsivällisesti kiiruhtaen, nousta kohti Ykkösen kärkeä.

Edustustoiminnan hallituksen puheenjohtaja Antti Uusitalo kommentoi Rantasen sopimusta seuraavasti:

– Kun selvisi, että päävalmentaja vaihtuu ensi kaudelle, käynnistimme rekrytointiprosessin, jossa oli mukana useita hyviä vaihtoehtoja. Joonaksen kokemus, tavoitteet ja näkemys jalkapallosta sopivat erinomaisesti meidän projektiimme, jossa tarjotaan nuorille pelaajille ja valmentajille ammattimainen kehitysympäristö ottamaan seuraava askel jalkapallouralla. Joonas on meille hyvin luonteva valinta Ricardon työn jatkajaksi. Ensi vuoden valmennusryhmä alkaa olemaan kasassa ja tulemme julkistamaan kokonaisuuden lähiviikkoina.

Rantanen aloittaa tehtävässä HJK:n kilpailukauden päätyttyä.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.