Otteluraportti: TPS oli tyly isäntä Turussa

Gnistan kohtasi runkosarjan toiseksi viimeisellä kierroksella vieraskentällä TPS:n. Pisteitä ei Turusta mukaan tarttunut, sillä TPS nappasi Kipinästä 3-0 voiton.

TPS tuli otteluun vahvasti ja hallitsi palloa läpi ensimmäisen puoliajan. Turkulaisten prässi iski nopeasti keltapaitoihin kiinni johtaen useisiin menetyksiin omalla alueella. Myös maalipaikkoja nähtiin Jiri Kosken vartioimalla maalilla, mutta Koski yhdessä puolustuksen kanssa onnistui selvittämään alun tilanteet.

TPS siirtyi ottelussa johtoon 23 minuutin pelin jälkeen. Samu Laitinen kurotti palloon omalla rangaistusalueella, mutta osui sen sijasta Albijon Muzacin jalkaan ja pallo vietiin pilkulle. Ilari Mettälä upotti rankkarin alakulmaan.

Pallonhallinta ja oma hyökkäyspeli oli Gnistanille maalin jälkeenkin hankalaa hyvin pelannutta TPS-ryhmää vastaan. Enempää osumia ei kuitenkaan ensimmäisellä jaksolla nähty ja tauolle siirryttiin kotijoukkueen vähintäänkin ansaitussa 1-0 johdossa.

Toisella jaksolla Gnistan sai hallita enemmän palloa, mutta maalipaikoille murtautuminen tuotti edelleen vaikeuksia. TPS puolusti vahvasti ja Gnistan ei muutamista hyvistä aihioista ja useista erikoistilanteista huolimatta päässyt kunnolla hätyyttelemään TPS:n maalia.

TPS iski illan toisen maalinsa 66 minuutilla. Kasperi Hämäläinen löysi syötöllään rankkarialueen rajalta Mettälän, joka ohitti näppärästi Gnistan-puolustuksen ja sijoitti pallon maaliin.

TPS jatkoi tilanteiden luomista keltapaitojen maalille ja lopulta Serge Atakayi niittasi loppulukemat komealla laukauksella etukulmasta, kun ottelua oli takana 82 minuuttia.

– TPS aloitti pelin meitä paremmin ja jouduimme enimmäkseen puolustamaan ensimmäiset 25 minuuttia. Korjasimme sen jälkeen keskikenttäämme ja löysimme enemmän keinoja pelata pallon kanssa, mutta vastustaja iski avausmaalin rankkarista. Teimme tauolla joitakin muutoksia, joiden ansiosta saimme enemmän pallokontrollia toisella jaksolla. Loimme muutamia tilanteita, mutta TPS:n pelaajien yksilötaidot lopulta ratkaisivat tänään ottelun, Gnistan-valmentaja Ricardo Duarte kommentoi ottelua.

– Sunnuntai on meidän finaalimme ja uskomme kaikki, että pystymme saavuttamaan paikan ylemmässä jatkosarjassa.

Ykkösen runkosarja huipentuu sunnuntaina täydellä kierroksella. Gnistan saa vastaansa Oulunkylässä JIPPOn ja taistelee vielä tosissaan ylemmän loppusarjan paikasta.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.