Otteluraportti: Gnistan yllätti RoPS:n Rovaniemellä

Gnistan aloitti ylemmän jatkosarjan loistavasti nappaamalla maistuvan 3-4 voiton Rovaniemeltä.

Altavastaajana otteluun lähtenyt Gnistan sai otteluun herkullisen alun, sillä RoPS:n Mohamed Adamsin syöttövirheen seurauksena Gnistan pääsi palloon käsiksi ja lopulta Jimi Kovalaisen oivaltava syöttö löysi Rony Huhtalan, jonka kääntö keskelle painui verkkoon RoPS:n Nino Roffelsenin jalan kautta.

Nopean avausmaalin johdosta Gnistanin peli vapautui entisestään ja vain seitsemän minuuttia edellisestä osumasta Douglas Caé pääsi pitkästä aikaa maalien makuun. Vierasjoukkueelle tuomittiin vapaapotku noin 22 metrin päästä maalista ja Caé pommitti pallon todella näyttävästi maalin vasempaan takanurkkaan ohi voimattoman Miikka Mujusen.

Kotijoukkue RoPS hallitsi palloa, mutta pallon saadessaan Gnistan pyrki nopeisiin ja teräviin hyökkäyksiin. Kolmas osuma oli lähellä Oscar Barrosin antamasta kulmapotkusta, mutta Douglas Caén pusku painui yli maalin. Puolen tunnin ylityttyä RoPS:n Vertti Hänninen pääsi ensin kokeilemaan vapaapotkusta noin 23 metristä ja lopulta kavennusosuma näki päivänvalon kun Nino Roffelsen tulitti sivuvaparin jälkeisen paluupallon aivan maalin vasempaan yläkulmaan.

Ensimmäinen puoliaika tarjosi kaikkiaan todella vauhdikasta ja viihdyttävää jalkapalloa. Puoliajan kuluessa peliään käyntiin saanut RoPS hallitsi puoliskon loppua ja hyökkäsi vauhdikkaasti, mutta puoliajalle siirryttiin Gnistanin 1-2 johdossa.

Toisella puoliajan alussa ottelun tempo laski ja maalipaikat olivat vähissä, kunnes Gnistan pääsi kuin varkain iskemään ottelun kolmannen osumansa. Jimi Kovalaisen toimitti matalan kulmapotkun ja Fabian de Abreun oli etualueella ohjaamassa pallon takanurkkaan.

Ensimmäisen puoliajan tapaan RoPS alkoi saada peliään hiljalleen kulkemaan puoliajan edetessä ja vasemman laidan kautta syntyi useampi vaarallinen tilanne, mutta Vertti Hänninen ja Goeffrey Acheampong eivät paikoistaan onnistuneet peliä kaventamaan. Epätoivoisesti kavennusta hakenut RoPS hallitsi, mutta Gnistanillakin oli oma paikkansa pelin paketointiin Nnameka Anyamelen vahvan riiston jälkeen, mutta RoPS:n puolustus onnistui keltapaitaisten hyökkääjien aikeet tällä kertaa estämään.

Gnistan onnistui jälleen järkyttämään isäntiään ottelun 86. minuutilla Douglas Caén iskiessä illan toisen osumansa. Oikealta laidalta tulleen Elias Säyniön keskityksen puski ensin Topi Järvinen ylärimaan ja Caé puski paluupallon hallitusti verkkoon.

RoPS ei luovuttanut vaan jahtasi edelleen kavennusosumaa. Ensin paikkansa oli Geoffrey Acheampongilla ja seuranneen kulmapotkun jälkitilanteesta Vertti Hänninen väläytti tavaramerkkiään paukauttaen rangaistusalueen takaa näyttävän kaukolaukauksen ohi Jiri Kosken. Ottelun lisäaika tarjosi vielä tapahtumia koko rahan edestä, sillä ensin Topi Järvinen laukoi pallon tolppaan ja vain hetkeä myöhemmin RoPS:n Simo Roihalla oli tuhannen taalan paikka tuoda isännät mukaan peliin, mutta Gnistanin onneksi Roiha laukoi avopaikastaan pallon hiuksenhienosti ohi maalin.

RoPS sai lopulta kavennusosumansa sekunteja ennen loppuvihellystä, kun Geoffrey Acheampongin sivuvapaapotkusta pallo päätyi lopulta Mohamed Adamsin päästä verkkoon. Ottelun päätösvihellys kuultiin kuitenkin välittömästi kavennusosuman jälkeen, joten Gnistan nappasi maistuvat pisteet pitkälle kotimatkalle kohti Oulunkylää.

– Loimme ottelussa paljon maalintekotilanteita korkealla prässillämme. Joukkue todellakin ansaitsi tänään voiton erittäin hyvän esityksen päätteeksi ja samalla tämä voitto vahvisti sen, että emme todellakaan ole ylemmässä loppusarjassa vahingossa, Gnistanin päävalmentaja Ricardo Duarte iloitsi.

Gnistanin ottelut Ykkösen yläloppusarjassa jatkuvat ensi viikon lauantaina kotikentällä, kun sarjakärki TPS saapuu Oulunkylään. Osta lippusi ennakkoon Tiketistä!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.