Kuva: Jari Mäensivu

OTTELURAPORTTI: GNISTAN KOTIVOITOLLA YKKÖSEN YLÄLOPPUSARJAAN

Topi Järvinen toimi ratkaisijana Gnistanin 1-0-voittoon päättyneessä runkosarjan päätösottelussa JIPPOa vastaan. Gnistan nousi dramaattisten vaiheiden jälkeen lopulta yläloppusarjaan RoPS:in tullessa tasoihin KPV:tä vastaan sensaatiomaisesti Rovaniemellä.

Gnistanin ja JIPPOn välisessä kamppailussa panoksena oli kotijoukkueelle paikka kuuden joukkoon ja pääsy ylempään loppusarjaan. JIPPO aloitti kamppailun kuitenkin vahvasti luoden heti vaarallisen maalintekopaikan ottelun ensimmäisellä minuutilla. Kierteinen keskitys kohti Gnistanin maalia lipui vain hieman yli maalin ja takaiskulta selvittiin. Seuraavasta hyökkäysestä Rony Huhtala rynnisti kohden JIPPOn maalia ja pääsi kokeilemaan hyvästä paikasta, mutta tällä kertaa tuloksetta. Kotijoukkue pääsikin paremmin ja paremmin peliin mukaan ja vaarallisia tilanteita alkoi syntyä Nuutti Kaikkosen vartioimalle JIPPO-maalille. Lähimpänä maalintekoa olivat kotijoukkueen Douglas Caé ja energisesti pelannut Rony Huhtala.

Ottelun 27.minuutilla vahvaan juoksuun rynnännyt Huhtala oli taas tekopaikassa ja veto näytti jo lipuvan tyhjään JIPPO -maaliin, mutta lopulta muutamat senttimetrit erottivat ottelun avausmaalin syntymisen. Huolimatta Gnistanin luomista lukuisista maalintekopaikoista ottelun ensimmäisellä puoliajalla lähdettiin taukoa viettämään maalittomassa 0-0-tilanteessa.

Ottelun toisen puoliajan alku oli hieman sekavaa peliä kummaltakin joukkueelta ja Gnistanin vahva vire ei jatkunut ensimmäisen puoliajan tapaan. JIPPO olikin osua Jere Hiltusen ja Inalien Wilterlyndin päästessä laukomaan läheltä kohti Gnistanin maalia. Jiri Koski torjui kuitenkin JIPPOn lähentelyt. JIPPO oli kuitenkin tullut paremmalla jalalla toiselle puoliajalle ja hallitsi pelitilanteita. Toisen puoliajan loppua kohden mentiin tasaisissa merkeissä ja Gnistan ei saanut enää luotua vaarallisia hyökkäyksiä kuten ensimmäisellä puoliajalla.

Ottelun 87. minuutilla Gnistan siirtyi 1-0-johtoon vaihdosta tulleen Topi Järvisen iskiessä pallon maaliin pidemmän hyökkäyksen päätteeksi. Omasta päästä alkanut hyökkäys ajautui lopulta hyökkäysalueelle vasempaan laitaan, josta Jimi Kovalainen lähetti oivan keskityksen Douglas Caén päähän. Caé jatkoi pallon Järviselle, joka pääsi lähiedustalta tinttaamaan pallon volleysta joensuulaisten verkkoon. Samalla koko oulunkyläläiskatsomo räjähti Gnistan -huutoihin. Rovaniemellä RoPS oli tullut sensaatiomaisesti tasoihin ottelussa KPV:tä vastaan ollessaan vielä 78. minuutilla 0-3-tappiolla. Lopputulos 3-3 Rovaniemeltä tiesi Gnistanille nousua kuuden sakkiin voiton tullessa.

Ottelun loppuhetket Gnistan puolusti maaliaan vimmatusti varmistaessaan voittoaan. JIPPO sai vielä muutaman hässäkän Gnistanin boxin tuntumaan, mutta uhrautuvasti pelannut puolustus Gentrit Kovaqin johdolla putsasi pallot pois. Johto kesti loppuun asti ja lopulta loppuvihellyksen koittaessa riemu repesi sekä kentällä että katsomossa. Tunnelma oli käsin kosketeltavissa voiton ja yläloppusarjapaikan tuoman ilon myötä.

Gnistanin päävalmentaja Ricardo Duarte kommentoi ottelua ja jakoi kiitosta voitokkaaan kamppailun jälkeen.

– Tämä oli ansaittu voitto ensimmäisen puoliajan luotujen paikkojen ja toisen puoliajan taistelun johdosta.

– Penkiltä tulevat pelaajat, jotka ratkaisivat ottelun ovat osoitus siitä, että olemme yksi iso kokonaisuus ja ratkaisijoita voivat olla kuka vaan meistä.

– Pelaajat ja fanit ansaitsevat täysin tämän, että olemme nyt kuuden joukossa.

– Iso kiitos kaikille tuesta.

Ykkösen yläloppusarja alkaa jo ensi viikonloppuna. Kaikki joukkueet pelaavat kaikkia vastaan viikon välein. Gnistanille on luvassa kaksi kotiottelua ja kolme vierasottelua. Yläloppusarjassa vastaan tulevat RoPS, TPS, VPS, Jaro ja EIF. Pelipäivät julkaistaan huomenna illalla. Pisteet runkosarjasta jäävät voimaan. Yläloppusarjan voittaja nousee suoraan Veikkausliigaan ja kakkonen karsii kaksiosaisessa otteluparissa Veikkausliigan toiseksi viimeistä vastaan paikasta pääsarjassa. Yläloppusarjan muut sijoitukset jäävät joukkueiden lopullisiksi sijoituksiksi Ykkösessä kaudella 2021 riippumatta alaloppusarjan joukkueiden pistemääristä.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.