Otteluennakko: Perussarja pakettiin sunnuntaina

Gnistan päättää perussarjan sunnuntaina kotiottelulla JIPPOa vastaan. Ottelu käynnistyy Oulunkylän liikuntapuistossa kello 16:00. Ennakkoliput myy TIKETTI.

Keskiviikon tappio Turussa merkitsi sitä, että Gnistan menetti ylempään jatkosarjaan oikeuttavan kuudennen tilan KPV:lle, joka kaatoi EIF:n kotonaan. Voittamalla JIPPOn sunnuntaina Gnistan nappaa kuudennen tilan takaisin haltuunsa, ellei KPV voita samaan aikaan Rovaniemellä RoPS:a vastaan pelattavaa otteluaan. Gnistanin sisäinen maalikuninkuus menee perussarjan osalta ilman ihmeitä 11 osumaa laukoneelle Douglas Caélle, sillä toisiksi tehokkaimmalla viimeistelijällä, Rony Huhtalalla on kasassa 4 maalia. Koko Ykkösen maalipörssissä Caé on ollut ykkönen jo pidemmän tovin, lähimmät uhkaajat ovat yhdeksän osumaa iskenyt RoPS:n Simo Roiha ja kahdeksan maalia laukoneet EIF:n Stanislav Efimov, RoPS:n Vertti Hänninen sekä TPS:n Joakim Latonen.

Sarjanousijana kauteen lähtenyt JIPPO on ottanut kurinalaisella pelityylillään muutaman hienon ja yllättävän voiton sarjan kärkikastin joukkueista, mutta useimmiten tiukat kamppailut ovat kääntyneet joensuulaisten tappioksi. JIPPO majaili pitkään tukalissa asemissa sarjan hännillä, mutta kaksi peräkkäistä voittoa MP:sta ja PK-35:sta nostivat iloiset pelipojat taistelemaan sarjapaikastaan toden teolla. Keskiviikon kotitappio PK-35:lle tarkoitti sitä, että JIPPO jatkaa pelejään alemmassa jatkosarjassa perussarjan päätteeksi.

Aiemmin lähes Ykkösen perinneseurana tunnettu JIPPO lähti tuoreimpaan Ykkösen valloitukseen Jussi Leppälahden johdolla. Luotsattavakseen Leppälahti sai pitkälti kaudella 2020 Kakkosen valloittaneen pelaajarungon muutamalla täsmähankinnalla höystettynä. Uusista nimistä Jens Harju ja Samuli Hölttä ovat nousseet kauden mittaan vakiokokoonpanoon ja aiemmin Jarossa maalintekotaitonsa osoittaneelta Winterlynd Inalienilta odotetaan isoja osumia kauden ratkaisuhetkillä. Vanhasta rungosta ovat nousseet esiin Hiltusen veljekset Joona ja Jere sekä laitalinkki Nuutti Tykkyläinen, jotka tulevat olemaan isossa roolissa myös kauden ratkaisuhetkillä.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa kesäkuun lopussa Gnistan kävi hakemassa Joensuusta komean 1-4-voiton. Juhannustauolta irtonaisessa iskussa palannut Kipinä siirtyi ensimmäisellä puoliajalla johtoon Topi Järvisen rouhittua pallon maaliin kulmapotkun jälkihässäkästä. Toisella puoliajalla Douglas Caé iski kahdesti ja Santeri Kuivalainen kertaalleen Gnistanin napatessa yhden kauden vakuuttavimmista voitoistaan.

Lyhyestä valmistautumisajasta huolimatta Gnistan on valmistautunut huomiseen otteluun mahdollisimman huolellisesti. Keskiviikon ottelusta sivussa olleet Rony Huhtala, Pasi Forsman ja Oscar Barros palaavat kokoonpanoon, joten ainoat varmasti huomisesta ottelussa sivussa olevat pelaajat ovat pitkäaikaistoipilas Lucas Morais sekä Santeri Kuivalainen. Päävalmentaja Ricardo Duarten mukaan Gnistan lähtee huomiseen kolme pistettä tiukasti silmissä.

– Huomenna lähdemme otteluun vain ja ainoastaan voitto mielessämme. Aiomme tehdä sen eteen kaikkemme, jotta ylemmän jatkosarjan paikka säilyy ulottuvillamme. Millään muulla ei ole huomenna väliä.

– JIPPO on erittäin organisoitu joukkue, jolla on pallollisena ollessaan useampia erilaisia variaatioita toteuttaa hyökkäyspeliään. Puolustuspäässä he pyrkivät olemaan mahdollisimman tiivis ja kompakti ryhmä puolustaessaan omaa maalialuettaan usein peräti viiden pelaajan voimin.

Veikkauksen Etuasiakkaana saat kaksi lippua yhden hinnalla Gnistan – JIPPO-otteluun.

Veikkauksen etuasiakkaat saavat jalkapallon Miesten Ykkösen otteluihin kaksi lippua yhden hinnalla. Etu tarjolla sadalle ensimmäiselle asiakkaalle. Gnistanin kampanjaotteluna toimii 19.9.2021 pelattava ottelu JIPPOa vastaan. Ottelu alkaa Oulunkylässä klo 16.00.

Edun lunastaminen onnistuu täältä: https://www.veikkaus.fi/fi/etuasiakas?category=edut#!/2021-eaetu-miesten-ykkonen-2in1[1]

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.