Otteluennakko: Gnistan haastaa TPS:n Turussa

Ylemmän jatkosarjan paikasta taisteleva Gnistan matkustaa keskiviikkona Turkuun TPS:n vieraaksi. Ottelu käynnistyy Turun Veritas Stadionilla kello 18:30. Ruutu+ näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Gnistan taistelee ylempään jatkosarjaan pääsystä yhdessä KPV:n, MP:n ja PK-35:n kanssa. Kilpailijoita paremman pistesaaliinsa ja maalieronsa turvin Gnistanilla on kaikki omissa käsissä kamppailussa tärkeästä kuudennesta tilasta. Viime perjantain ottelu EIF:a vastaan ei sujunut keltapaidoilta parhaalla mahdollisella tavalla, sillä kaikessa parempi vierasjoukkue vei täydet pisteet mukanaan Tammisaareen.

Helpolla pisteitä ei irtoa myöskään keskiviikkona hurjaan vireeseen päässyttä TPS:aa vastaan. Lähes koko kauden parasta virettään etsineet turkulaiset ovat nousseet taistelemaan sarjan kärkisijoista voittamalla seitsemästä viime pelistään peräti kuusi. Erityisen hyviä tuloksia TPS on saavuttanut vieraissa, sillä joukkue on kauden aikana kaatanut vuorollaan sarjan kaikki muut kärkipään joukkueet RoPS:n, Jaron, VPS:n ja EIF:n vieraskentällä. Kotikentällään TPS on sortunut muutamiin yllättäviin pistemenetyksiin, mutta edellisessä ottelussaan mustavalkoiset jatkoivat vahvaa virettään kaatamalla MuSan 3-0.

TPS:n nousu kärkitiloille ei todellakaan ole mikään yllätys, sillä Jonatan Johanssonin luotsaama joukkue on täynnä laadukkaita Ykkösen tason pelaajia. Talven aikana vaihtuvuus oli suurta, mutta nimekkäiden menetysten vastapainoksi joukkue onnistui kiinnittämään jatkosopimuksiin muun muassa Juri KinnusenJoakim Latosen ja Albijon Musacin kaltaisia nimiä, jotka ovat kuuluneet ehdottomiin avainpelaajiin läpi kauden. Tärkeiden jatkajien ohella joukkuetta vahvistettiin talven aikana muun muassa Atte Sihvosella ja Kalle Taimilla, joka on loukkaantumisista toivuttuaan ottanut odotetun ison roolin turkulaisten miehistössä. Kesän siirtoikkunassa joukkueeseen liittyneillä Kasper Hämäläisellä ja Ilari Mettälällä on ollut iso vaikutus TPS:n nousukiidossa. Kokenut Hämäläinen on rutiinin ohella tuonut suuren määrän johtajuutta ja Mettälä puolestaan laatua ja viimeistelyvoimaa hyökkäysosastolle.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen pelattiin heinäkuun alussa helteisessä Oulunkylän liikuntapuistossa. Ottelussa molemmilla oli omat paikkansa maalintekoon, mutta lopulta päädyttiin maalittomaan 0-0 lopputulokseen.

Gnistanin pelaajatilanne näyttää hyvältä kauden lähestyessä loppua. EIF-ottelun iloinen asia oli koko kauden loukkaantuneena olleen Samu Laitisen palaaminen pelikentälle. Laitinen tuli ottelun lopussa vaihdosta sisään Oscar Barrosin tilalle.

Päävalmentaja Ricardo Duarte myöntää vastuksen olevan keskiviikkona jälleen kovaa luokkaa, mutta vaatii joukkueeltaan rohkeutta toteuttaa omaa peliään.

– TPS on alkukauden vaikeudet selätettyään osoittanut kuuluvansa sarjan vahvimpiin joukkueisiin, josta kesän hankinnat tekivät entistäkin vahvemman. Heillä on laatua joukkueessaan noudattaa eri pelityylejä ja toisaalta yksilötaitoa, joka tekee heistä todella vaarallisen vastustajan.

– Menestyäksemme keskiviikkona meidän on pelattava joukkueena, oltava vahvoja puolustuspelissä ja kehitettävä pallollista peliämme. Meidän on uskallettava hallita palloa rytmittääksemme peliä ja estääksemme vastustajaa olemasta niin hyökkäävä koko pelin ajan. Isoin haasteemme on tuoda takaisin se rohkea pallollinen pelaaminen, jota tiedän meidän osaavan pelata, mutta jonka toteuttaminen on ollut meille hankalaa viime aikoina.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.