Gnistan panostaa tyttöpuoleen!


Seuran strategian mukaisesti nais-ja tyttöfutis ovat tulevien kausien selkeitä kehityskohteita mihin halutaan panostaa mm. lisäämällä koulutettujen valmentajien määrää näissä joukkueissa. Tulevan kauden valmennustiimit alkavat pikkuhiljaa rakentumaan, mutta nyt jo alkaa tilanne näyttämään hyvältä. Tavoitteena myös näiden valmentajavalintojen myötä on lisätä yhteistyötä ikäluokkien välillä sekä saada tulevaisuudessa enemmän pelaajia niin naisten edustusjoukkueeseen kuin Helmaripolullekin.


Valitettavasti Mikko Kuosmanen on ilmoittanut ettei jatka ensi vuonna seurassa. ”Bode” jatkaa tietysti hyvää työtään kauden loppuun asti tyttö- ja naispuolella, ja palataan läksiäisten suhteen myöhemmin.


Naisten edustusjoukkueen valmentajaksi on kaudesta 2022 lähtien valittu Claus Hindren(UEFA B). Clausilla on monivuotinen valmentajakokemus mm. EBK:n ja KYIF:n riveistä. Claus tulee olemaan mukana myös B-tyttöjen valmennustiimissä ja tuo mukanaan vahvaa kokemusta ja osaamista tyttöpuolen kehitystarpeista ja malleista. Claus odottaa jo innolla tulevaa kautta ja kommentoi näin: ”On suuri ilo aloittaa valmentajana Gnistanissa. Haluan yhdessä muiden valmentajien kanssa kehittää tyttö- ja naisfutareita myös yksilötasolla. Jokainen pelaaja on tärkeä. Minulla on lähes 30 vuoden kokemus eritasoisten joukkueiden valmentajana. Mottoni on: Yhdessä eteenpäin tiiminä – kaikkia tarvitaan”


Mikko Säylä(UEFA B) aloittaa B-tyttöjen vastuuvalmentajana lokakuussa. Mikko aloittaa jo syyskuussa työt seurassa. Mikolle on valmennuskokemusta kertynyt lähinnä länsirannikon seuroista kuten Rauman Pallo-iiroista ja Toejoen veikoista ja hän on ehtinyt myös saamaan kokemusta ROPS:n ja KUPS:n organisaatioista.


T2007/08/09 joukkueessa Nikos Kalaitzis (UEFA B) aloittaa keltaisen joukkueen vastuuvalmentajana. Nikos on suorittanut jalkapallon valmentajatutkinnon lisäksi yliopistossa liikuntatieteiden maisterin-tutkinnon. Valmennuskokemusta Nikoksella on Kreikan lisäksi Kiinasta niin tyttöjen kuin poikienkin joukkueista. Hän aloittaa työt seurassa syyskuun puolessavälissä ja tulee tutustumaan joukkueeseen jo heti syyskuussa. Sinisen joukkueen vastuuvalmentaja sekä muu valmennustiimi infotaan heti kun asiat varmistuvat.


Nuorempien tyttöjen osalta kokenut Kaius Krabbe (UEFA B) jatkaa T10 joukkueen sekä T11 joukkueen vastuuvalmentajana. Lisäksi Kaius jatkaa opiskelemaan lähteneen Salla Lehtomäen hyvää työtä T2012/13 valmentajana. Seura perustaa syksyn aikana T2014/15 joukkueen ja ilmoittautuminen joukkueeseen avataan piakkoin.


Lisätietoja joukkueista ja seuran tyttöpuolen kehityshankkeista seuran valmennuspäälliköilta:
[email protected] ja [email protected]

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.