Capperin otteluennakko: Tärkeät pisteet jaossa perjantaina Ogelissa

Ennen maaottelutaukoa Klubi 04:n kaatanut Gnistan kohtaa perjantaina EIF:n, joka on sarjan viidentenä tasapisteissä Gnistanin kanssa. Ottelu polkaistaan käyntiin Oulunkylän liikuntapuistossa kello 18:30. Ennakkoliput myy Tiketti.

Perussarjan loppusuora starttaa todella kutkuttavasta tilanteesta, sillä huipputasaisessa sarjassa vielä kaikki on mahdollista kolme kierrosta ennen joukkueiden jakamista ylempään ja alempaan jatkosarjaan. Ennen maaottelutaukoa Gnistan otti toisen voittonsa kolmeen otteluun kaatamalla Klubi 04:n lukemin 1-0 Rony Huhtalan vastattua isäntien ainokaisesta.

Tärkeiden pisteiden ohella Gnistan jahtaa perjantaina revanssia EIF:sta, joka voitti joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen Tammisaaressa lukemin 2-0. Gnistanillakin oli omat paikkansa etenkin ensimmäisellä puoliajalla, mutta rutinoitunut EIF teki voittoon tarvittavat osumat.

Seitsemättä peräkkäistä Ykkösen kauttaan pelaava EIF on keikkunut tasaisen varmasti sarjan ylemmässä kastissa läpi kauuden. Tasaisesti voittoja ja pisteitä läpi kauden keränneet vihreäpaidat nousivat elokuussa taistelemaan sarjan kärkipaikoista, mutta elokuun loppupuolen kolmen pelin voitoton putki on pudottanut EIF:n taistelemaan paikastaan ylemmässä jatkosarjassa huikean tasaisessa Ykkösessä. 

Kuluvaan kauteen EIF lähti toista kautta putkeen valmentajakaksikko Ruben Maya Perezin ja Guillem Santesmasesin komennossa. Korkealle tähtäävä EIF vahvisti joukkuettaan merkittävästi talven aikana. Useat tärkeät runkopelaajat allekirjoittivat jatkosopimukset, jonka lisäksi Tammisaareen virtasi Riku SelanderinTuukka Andbergin ja Valdrin Rashican kaltaisia kovan profiilin hankintoja. Heidän lisäkseen Armenian pääsarjatasolta saapunut Stanislav Efimov on iskenyt jo kahdeksan osumaa ja SJK:sta tullut Mehdi El Moutacim on ottanut haltuunsa selkeän ykkösmaalivahdin tontin. Kesän siirtoikkunassa joukkuetta vahvistettiin vielä SJK:sta saapuneella Robin Sidillä, joka on ottanut heti ison roolin vihreänuttujen miehistössä. Poistuneista on syytä mainita erikseen Gentrit KovaqiPasi Forsman ja maalivahti Jiri Koski, jotka nähdään perjantain ottelussa keltapaidassa ja 18 maalia takonut Darren Smith vaikuttaa Veikkausliigassa FC Hongan joukkueessa.

Gnistanin pelaajatilanne perjantain ottelun alla on todella hyvä, sillä ainoastaan pitkäaikaistoipilas Lucas Morais on varmuudella sivussa kokoonpanosta. Koko alkukauden sivussa ollut Samu Laitinen palaa kokoonpanoon.

Päävalmentaja Ricardo Duarten mukaan perjantaina kentällä nähdään huolellisesti otteluun valmistautunut Gnistan, mutta laadukkaan vastustajan kaataminen edellyttää huippuonnistumista.

– Käytimme maaottelutauon harjoitellaksemme pallollista ja pallotonta peliä. Miten kontrolloimme ja puolustamme keskeisiä tiloja sekä puolestaan, miten käytämme ja luomme etuja kentällä. Meillä oli aikaa myös harjoitella fyysistä puolta, mitä emme pässeet toteuttamaan otteluruuhkan aikana.

– EIF on täynnä laadukkaita pelaajia, joukkue on selkeästi rakennettu Veikkausliigaan nousua varten. He ovat nyt täysin eri joukkue kuin se EIF, jonka löimme Suomen Cupissa alkukeväästä. Monet heidän silloisista avainpelaajistaan ovat jääneet pieneen rooliin kun ryhmään on hankittu muun muassa Efimovin, Sidin, Österholmin ja kumppanien kaltaisia avainpelaajia. Kokonaisuutena he ovat sarjan paras joukkue hallitsemaan palloa, mutta heillä on pieniä ongelmia pelillisen tasapainonsa kanssa, jota vastustajat ovat tutkineet kauden aikana. Menestyäksemme perjantaina meidän täytyy olla paljon enemmän kuin pelkkä vastaiskuihin satsaava joukkue. Pelimme täytyy olla tasapainoista ja meidän on onnistuttava kaikilla pelin osa-alueilla mukaan lukien erikoistilanteet.

Ottelu käynnistyy Oulunkylän liikuntapuistossa klo 18:30. Kokoontumisrajoitusten helpotettua otteluun voidaan myydä lippuja normaaliin tapaan ilman katsomolohkoja. Gnistan Bar palvelee asiakkaita klo 17:30 alkaen. Tervetuloa tsemppaamaan Kipinä voittoon! Ennakkoon liput Tiketistä!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.