Otteluraportti: PK-35 vahvempi paikallisottelussa

PK-35 vei paikallisottelun 3-2-lukemin. Douglas Caé iski kaksi maalia ja Gnistan esitti hienon loppukirin, mikä ei kuitenkaan riittänyt ja tuloksena oli neljäs peräkkäinen tappio.

Kauden ensimmäinen ja kauan odotettu paikallisderby Gnistanin ja PK-35:n välillä käynnistyi Pihlajamäen MagneCit Areenalla pilvisessä, mutta kesäisen lämpimässä säässä. PK-35 aloitti ottelun pirteästi ja loi alkuun pienen paineen Gnistanin puolustusalueelle, mutta ottelun ensimmäinen todellinen maalintekopaikka syntyi Gnistanin Jimi Kovalaiselle vapaapotkusta ottelun alkuminuuteilla. Yllättävä nosto maalille lipui vain hieman PK-35:n maalin ohi.

Seuraavat hetket ottelussa mentiin tasaisissa merkeissä, eikä paikallisderby päässyt vielä niin sanotusti syttymään liekkeihin. Maalintekopaikat olivat vähissä kummankin joukkueiden osalta lukuunottamatta kotijoukkue PK-35:n Jonathan Muzingan paikkaa ottelun 20. minuutilla. Muzinga pääsi kokeilemaan maalintekoa hyvästä paikasta Gnistanin puolustuksen unohdettua hänet yksin rangaistusalueen keskelle, mutta avausmaalia ei tästä tilanteesta vielä syntynyt. Ottelun avausmaali nähdään 27. minuutilla rangaistuspotkusta, joka vihelletään kotijoukkue PK-35:lle. Pallo osuu Gnistanin Verneri Meriläisen käteen rangaistusalueella ja pallo pilkulle. Daniel Rantanen ei erehdy ja kotijoukkue siirtyy 1-0-johtoon.

PK-35 on lisätä johtoaan muutama minuutti ennen taukovihellystä, kun Daniel Rantanen löytää pitkällä keskityksellä Yassin Adamin jalan, mutta laukaus ohi Gnistanin maalin. Lisäosumia ei enään ensimmäisellä puoliajalla nähdä ja taukoa lähdetään viettämään kotijoukkueen 1-0-johdossa.

Toisen puoliajan alkuun PK-35 järjestelee jälleen Daniel Rantasen ja Ville Salmikiven johdolla kaksi loistavaa maalintekopaikkaa, mutta toista takaisumaalia ei Gnistanin verkkoon nähdä. Pallonhallinta on selvästi kotijoukkueen hallinnassa, eikä Gnistan pääse peliin millään mukaan. Ottelun 57. minuutilla PK-35:n siirtyy 2-0-johtoon. Vauhdikkaan hyökkäyskuvion päätteeksi pallo ohjautuu Gnistanin Joel Europaeuksen jalan kautta omaan maaliin ohi Gnistanin maalilla torjuvan Samu Volotisen. Tästä viisi minuuttia eteenpäin ja Jonathan Muzingan laukaus painuu Gnistanin maalin vasempaan ylänurkkaan ja ottelu jo 3-0 lukemiin.

Gnistan kaventaa pelin 3-1 lukemiin kymmenen minuuttia ennen loppuvihellystä. Fabian de Abreu keskittää ja Douglas Caé puskee pallon maaliin. Maali on Douglas Caélle jo kauden kymmenes. Juuri ennen loppuvihellystä Caé osuu toistamiseen ja yhtäkkiä toivo tasurista herää henkiin. Gnistan saa vielä kulman lisäajalla ja pallo lipuu vain hieman PK-35:n maalin ohi. Tasoitusmaali on lähellä, mutta PK-35:n vie kauden ensimmäisen paikallisderbyn nimiinsä tällä kertaa 3-2-loppulukemin.

Ricardo Duarte kommentoi peliä ja harmitteli ettei lopussa tullut tasoitusta loistavasta noususta huolimatta.

-Emme aloittaneet peliä hyvin ja meillä oli epäonnea mukana kahdessa ensimmäisessä maaliin johtaneessa tilanteessa, Ensin rankkari omasta käsivirheestä ja sitten oma maali.

-Hyvää oli kuitenkin joukkueen reagointi 3-0 tilanteessa tulla peliin mukaan kahdella maalilla ja lopussa lähes sensaatiomainen tasoitus oli todella lähellä toteutua

-Pelissä oli kuitenkin hienoa nähdä joidenkin meidän nuorten pelaajien saada minuutteja kokeneita pelaajia vastaan.

Kuva: Mikko Kalavainen

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.