Otteluraportti: Pisteet matkasivat Rovaniemelle tiukassa kamppailussa

RoPS kävi ryöstöretkellä Oulunkylässä ja haki vuorostaan 1-2 vierasvoiton laadukkaassa ja paljon maalintekotilanteita tarjonneessa ottelussa.

Gnistanin ja RoPSin kauden toinen kohtaaminen käynnistyi aurinkoisen sään helliessä Oulunkylän liikuntapuistoon saapunutta yleisöä. Panoksena ottelussa oli jälleen sarjan kärkipaikka Ykkösen tasaisessa kärkikastissa. Paikalle oli saapunut myös runsaslukuinen RoPSin vieraskannattajaryhmä kannustamaan omiensa edesottamuksia.

RoPSin kannustushuudot kaikuivatkin heti ottelun alkuhetkistä lähtien ja innostivat myös Gnistanin fanit vastaamaan huutoon. Ensimmäisen puoliajan alku oli tarkkaa peliä kummaltakin joukkueelta ja huippumaalintekopaikat olivat vähissä. Ensimmäinen todellinen maalintekopaikka siunaantui ottelun 18. minuutilla Gnistanin Rony Huhtalalle , jolle Santeri Kuivalainen tarjoili loistavan maalipaikan, mutta RoPSin maalilla Miikka Mujunen oli hereillä torjuen Huhtalan vedon.

Ottelun 22. minuutilla Gnistan joutui vaihtamaan Luquinhasin pois kentältä hänen loukattuaan itseään ja tilalle otettiin Topi Järvinen. Luquinhasin loukkaantuminen ei saanut kotijoukkueen peliä sekaisin, vaan pelin hallinta siirtyi enemmän kotijoukkueelle ja Gnistan saikin luotua hienoja hyökkäyskuvioita kohti RoPSin maalia, mutta viimeistely maalipaikoissa ei ollut toivotunlaista, eikä se tuonut vielä tässä vaiheessa toivottua avausmaalia kotijoukkueelle. Vaihdosta tullut Topi Järvinen rynnii itsensä myös maalintekopaikkaan rankkarialueen sisään ja hänet kaadetaan, mutta tuomarin pilli pysyi taskussa.

Viisi minuuttia ennen ensimmäisen puoliajan loppua Rony Huhtala pääsi kokeilemaan jo toisen kerran maalintekoa. Huhtala pääsi ohjaamaan Topi Järvisen hienon keskitykseen hieman ohi maalista. Hyvistä Gnistanin paikoista huolimatta RoPS iskee ottelun avausmaalin juuri ennen ensimmäisen puoliajan loppua, kun Vertti Hänninen pääsee laukomaan RoPSin 0-1 vierasjohtoon. Hieno hyökkäyskuvio RoPSilta, jossa Hänniselle pelataan pallo rangaistusalueen keskelle, josta hän pääsee laukomaan pallon hallitusti Gnistanin maalin oikeaan yläkulmaan. Näistä lukemista siirryttiin myös taukoa viettämään.

Heti ottelun toisen puoliajan alkuun Gnistan saa vapaapotkun, jonka Pasi Forsman antaa. Forsmanilta keskitys taka-alueelle, josta Fabian De Abreu jatkaa pallon Douglas Caélle maalin eteen ja peli tasalukemiin 1-1. Caé jatkaa loistavaa maalivirettään jälleen yhden ottelun tauon jälkeen ja tuloksena jo kauden yhdeksäs täysosuma. Maalin jälkeen kotijoukkue jatkaa hienoja otteita kentällä ja kaksi peräkkäistä kulmatilannetta on tuoda jo johto-osuman, mutta palloa ei saada RoPSin maalin perukoille hyvästä yrityksestä huolimatta. Ottelun 63. minuutilla pallo siirretään pilkulle RoPSin rikkoessa rangaistusalueella, Douglas Caé vetää rankkarin, mutta RoPS maalivahti Miikka Mujunen aavistaa tällä kertaa Caén yrityksen torjuen vedon ja Caén kauden kymmenes maali jää tekemättä ja ottelu pysyy tasalukemissa 1-1.

Rankkarin jälkeen kenttätapahtumat tasoittuvat ja RoPS saa myös hyökkäyspeliään uomiinsa, mutta suurempaa hätää ei Gnistanin maalilla nähdä Samu Volotisen torjuessa varmasti RoPSin muutamat yritykset. Kylmää vettä Gnistanin niskaan saadaan ottelun 77. minuutilla, kun Vertti Hänninen iskee ottelun toisella maalillaan RoPSin 1-2 vierasjohtoon. Painava laukaus uppoaa Gnistanin maalivahdin Samu Volotisen taakse. Heti tämän jälkeen Douglas Caé on tasoittaa ottelun hienolla akrobaattisella yrityksellään RoPSin maalilla, mutta veto maalin ylärimaan. Ottelun loppuhetket Gnistan hakee vimmatusti tasoitusta, mutta sitä ei tällä kertaa hyvästä yrityksestä huolimatta synny ja RoPS vie pistepotin mukanaan Rovaniemelle loppulukemin 1-2.

Päävalmentaja Ricardo Duarte oli tyytyväinen otteluun tappiosta huolimatta

-Olen ylpeä joukkueesta, pelasimme kenties kauden parhaimman pelin ja hallitsimme sitä mielin määrin ja tunnelma oli hieno myös katsomossa

-Meillä oli enemmän maalintekopaikkoja kuin RoPSilla ja pallo pyöri milloin maaliviivalla ja milloin maalin edessä, mutta emme pystyneet hyödyntämään niitä

-Olen varma, että kun jatkamme tällaisia otteita seuraavissa otteluissa voitamme varmasti jatkossa ja olen siitä varma, en ole huolissani joukkueen edesottamuksista, koska peli oli laadukas ja esityksemme oli niin hyvä, että voimme voittaa tällaisella esityksellä sarjassa kenet tahansa. Tänään ei ollut vain tarpeeksi onnea maalintekotilanteissa, joita meillä oli paljon.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.