Otteluennakko: Naapurukset mittelevät voimiaan Pihlajamäessä

Gnistan hakee paluuta voittojen tielle PK-35:n kustannuksella keskiviikkona. Paikalliskamppailu alkaa Pihlajamäen MagneCit Areenalla kello 18:30. Jos et pääse paikanpäälle, voit seurata ottelua Ruudun välityksellä.

Ottelusiirtojen vuoksi näiden naapurilähiöiden välisiä kamppailuita saatiin odottaa pitkään ja hartaasti, mutta nyt niitä saadaankin sitten koko rahan edestä, sillä joukkueet kohtaavat toisensa kahdesti viikon sisällä. Ensin otellaan keskiviikkona Pihlajamäessä ja viikon päästä otetaan uusinta Vantaanjoen toisella puolella Oulunkylässä.

Gnistanin vire paikallispeleihin lähdettäessä ei ole paras mahdollinen, sillä lauantainen tappio Jarolle oli kolmas peräkkäinen. Nyt pelataan kuitenkin vieraskentällä, jossa keltapaitojen peli on kulkenut läpi kauden. Komeat 16 pistettä vierasotteluista kerännyt Kipinä on hävinnyt seitsemästä vierasottelusta vain yhden. Ennen murheelliseksi koitunutta kolmen kotipelin putkeaan maalipaikoissaan tehokas Gnistan kaatoi MuSan 2-4 lukemin Porin stadionilla. Gnistan majailee 21 pisteellään sarjassa kuudentena, mutta tasaisessa sarjassa muutama oikea tulos saattaa nostaa Kipinän jälleen sarjan kärkipaikoille.

PK-35 on tehnyt rakettimaisen nousun Kolmosen syövereistä maan toisiksi korkeimmalle sarjatasolle. Kauden 2019 päätteeksi punamustat nousivat näytöstyyliin Kakkoseen ja viime kaudella joukkue voitti Kakkosen lohkonsa selkeällä erolla seuraaviin joukkueisiin. Paljosta on kiittäminen entisiä Gnistanissa vaikuttaneita pelimiehiä, joista muun muassa Marko Koskinen ja Niko Tirkkonen ovat olleet merkittävässä roolissa koko punamustien nousukiidon ajan.

PK-35 todisteli salonkikelpoisuuttaan Ykkösen tasolle hyvillä esityksillään Suomen Cupissa. Sarjassa PK on saavuttanut etenkin kotonaan hyviä tuloksia, mutta 16 pistettä keränneet pihlajamäkeläiset ovat tällä hetkellä vain pisteen karussa putoamisviivasta. On kuitenkin muistettava, että ottelusiirtojen vuoksi PK-35 on pelannut 2-4 peliä muita joukkueita vähemmän, joten sen sarjasijoitus voi vielä parantua merkittävästikin.

Ykkösen taipaleelle PK-35 lähti entisen luottopuolustajansa Kim Raimin johdolla. Sarjanousua viime kaudella juhlineen joukkueen runko onnistuttiin pitämään hyvin kasassa, jonka lisäksi joukkuetta vahvistettiin muun muassa Daniel Rantasen ja Matias Hännisen kaltaisilla pelimiehillä, jotka ovat Ykkösen tasolla kovaa valuuttaa. Heidän lisäkseen Pauli Kuusijärvi siirtyi Oulunkylästä joen toiselle puolelle Pihliksen punamustien riveihin tuomaan toppariosastolle Ykkösen tasolle tarvittavaa kovuutta ja kokemusta. VPS:sta takaisin pääkaupunkiseudulle muuttanut Eetu Puro on onnistunut nappaamaan ison roolin PK-35:n keskikentältä. Kesäkuun lopulla kuultiin ikävä uutinen kun urallaan selkeässä nousukiidossa ollut ja Suomen Cupin otteluissa kapteeninnauhaa kantanut puolustaja Aapi Helvelahti joutui lopettamaan uransa lääkärintarkastuksessa löytyneen sydänvaivan vuoksi.

Gnistanin poissaolotilanne ei ole merkittävästi muuttunut sitten lauantain ottelun. Lucas Morais ja Samu Laitinen ovat loukkaantumisten takia varmasti sivussa kokoonpanosta ja Rony Huhtala korttitilin täyttymisen takia. Päävalmentaja Ricardo Duarten mukaan Gnistan lähtee keskiviikon otteluun huolellisesti valmistautuneena ja omiin kykyihin luottaen.

– Lauantain ottelun jälkeen meillä on ollut kolme harjoittelukertaa, joissa painopiste oli alkuun pelaajien mahdollisimman tehokkaassa palautumisessa ja kävimme toki myös läpi edellisen ottelun tärkeimpiä pelillisiä haasteita pyrkien korjaamaan niitä harjoitteiden avulla. Viimeisimmässä harjoituksessamme kävimme normaaliin tapaan läpi taktista lähestymistapaamme keskiviikon otteluun.

– Lähtökohtana on, että emme juokse enempää tai vähempää vaikka pelaamme derbyottelua. Meidän työmoraalimme tulee olla yhtä korkea, olimme sitten sarjakärjessä tai kuudentena tai pelasimme PK-35:a tai jotain muuta joukkuetta vastaan. Pelaajat tietävät, että olemme pelanneet hyvin ja tulemme keräämään vielä pisteitä ennemmin tai myöhemmin.

Juuri ennen kauden alkua Gnistan kaatoi PK-35:n harjoitusottelussa lukemin 0-2. Duarte muistelee ottelun olleen tuolloin kaksijakoinen, mutta korostaa, että fokus on tässä päivässä.

– Muistan meidän olleen harjoitusottelussa hankaluuksissa ensimmäisellä jaksolla, mutta toisella jaksolla olimme puolestaan loistavia. Se on kuitenkin mennyttä ja nyt meidän on oltava valmiita keskiviikon ottelun vaatimuksiin, sen eri vaiheisiin. Sopeutuminen on avainsana.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.