Otteluennakko: Gnistan matkustaa lauantaina Tammisaareen

Gnistan lähtee katkaisemaan neljän ottelun mittaista tappioputkeaan lauantaina EIF:n vieraaksi Tammisaaren keskuskentälle. Voit seurata ottelua suorana kello 17 alkaen Ruutu+:n välityksellä.

Gnistanin hieno alkukausi on kääntynyt jo neljän peräkkäisen ottelun mittaiseksi tappioputkeksi ja viimeksi keskiviikkona PK-35:n jatkoi tätä putkea MagneCit Areenalla käydyssä kamppailussa. Gnistanin peli oli jumissa lähes koko ottelun, kunnes kymmenen minuuttia ennen peliajan loppua alkoi kiri, joka oli tuottaa tulosta. Gnistan tuli peliin mukaan Douglas Caén kahdella maalilla ja oli tasoittaa lopulta oltuaan jo 3-0 tappiolla PK-35:sta vastaan. Hieno kuuden tappiottoman ottelun sarja katkesi jo aikoja sitten ja vaihtui tappiokierteeseen. Joukkue kaipaakin kipeästi pisteitä ja onnistumisia tiukassa sarjassa, jossa piste-erot ovat edelleen pieniä ja muutamalla voitolla oltaisiin taas kärkikahinoissa mukana. Muutama viikko takaperin sarjan kärkipaikallakin majailleen Gnistanin sarjasijoitus on tällä hetkellä kuudes, mutta sarjan kärkipaikalle ei ole eroa kuin viisi pistettä.

Tammisaaren EIF on pelannut Ykkösessä jo vakiintuneesti vuodesta 2015 lähtien jolloin legendaarinen Jari ”Jallu” Rantanen toimi seuran päävalmentajana heidän noustessaan Ykköseen. Tasaisesti Ykkösessä pelannutta EIF:ää povailtiin ennen kauden alkua jopa sarjan kärkisijoille ja sijoitus löytyykin tällä hetkellä sarjan kolmospaikalta. EIF porskuttaakin tällä hetkellä neljän tappiottoman ottelun putkessa ja on iskenyt kolmeen edelliseen otteluun peräti kymmenen maalia. Suurimpana maaliruiskuna on toiminut venäläispelaaja Stanislav Efimov, joka on iskenyt jo seitsemän maalia tällä kaudella EIF:n paidassa. Reilu viikko takaperin Efimov iski hattutempun MuSan verkkoon EIF:n murskatessa MuSan Porissa käydyssä kamppailussa peräti 2-6-lukemin. Efimov onkin paikannut hyvin EIF:stä lähtenyttä Ykkösen viime kauden vuoden pelaajaksi valittua Darren Smithiä. Täksi kaudeksi Honkaan siirtynyt Smith iski viime kaudella peräti 18 maalia EIF:n paidassa.

Hienon alkukauden EIF:n riveissä on pelannut myös Olli Jakonen, joka on iskenyt neljä maalia ensimmäisellä kaudellaan Ykkösessä. Maajoukkuemaalivahti Petri Jakosen pojalle povattiinkin läpimurtokautta Ykkösessä hänen iskettyään kymmenen maalia viime kaudella sarjaporrasta alemmalla tasolla SalPan paidassa. EIF on iskenyt eniten maaleja koko Ykkösen joukkueista tällä kaudella ja se tavoittelee vahvasti sarjan kärkisijoja, mutta se ei ole sattumaa koska seura ilmoitti ennen kauden alkua viralliseksi tavoitteekseen sarjan sijat 1-2. Joukkueen vahvuus on nojautunut vahvaan puolustuspeliin, jonka ansiosta se päästi viime kaudella kolmanneksi vähiten maaleja koko Ykkösessä.

Viimeisin kohtaaminen Gnistanin ja EIF:n väliltä löytyy maaliskuun puolivälistä, jolloin Gnistan voitti EIF:n 3-2 jatkoajalla Suomen Cupin neljännesvälierissä Douglas Caén jatkoaikamaalilla. Cae viimeisteli ottelussa myös hattutempun tehden kaikki Gnistanin osumat. Myös tätä edeltävä Ykkösen kamppailu tarjoili peräti kuusi maalia joukkueiden tasatessa pisteet Oulunkylässä lokakuussa 3-3-loppulukemiin päättyneessä kamppailussa. Gnistanista löytyy kolmikko Pasi Forsman, Jiri Koski ja Gentrit Kovaqi, jotka omaavat kokemusta EIF:n paidasta viime kaudelta.

Gnistanilta ovat EIF-ottelusta sivussa korttitilin täyttymisen vuoksi Forsman ja Armend Kabashi.

Gnistanin päävalmentaja Ricardo Duarte sanoo, että lauantain vastustaja on hänen mielestään Ykkösen kovin joukkue erityisesti hyökkäyspelissä.

– Kohtaamme Ykkösen parhaan pelaajaryhmän ja parhaan joukkueen pallon kanssa. EIF:ssä on todella paljon laatua ja ainoa ihmetyttävä asia on miksi he eivät ole sarjataulukossa korkeammalla. Pelaajat kuten Efimor tai Robin Sid ovat todella kovia Ykköseen ja heidän hyökkäyspelinsä on sarjan parasta.

– Meillä tulee olemaan hetkiä, jolloin joudumme taistelemaan yhdessä tukkiaksemme tiet maalillemme. Kun pallo on meillä täytyy meidän pystyä pelaamaan omaa peliämme ja pitää pelivälineestä huolta, jotta emme joudu puolustamaan pitkiä jaksoja putkeen. Tietysti meidän pitää olla myös tehokkaita niissä paikoissa mitä saamme luotua.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.