Otteluennakko: Gnistan kohtaa MP:n sunnuntaina vieraskentällä

Voittokantaan palannut Gnistan jatkaa pelejään vierasottelulla MP:a vastaan. Mikkelin urheilupuistossa perinteisesti kello 18:30 käynnistyvä ottelu on katsottavissa Ruutu+-palvelussa.

Gnistan katkaisi viiden pelin tappioputkensa keskiviikkona tyrmäämällä paikallisvastustaja PK-35:n 4-1 lukemin. Maalittoman ensimmäisen jakson jälkeen tahtipuikon käsiinsä ottivat Gnistanin keskuspuolustajat, sillä kolmen miehen puolustuslinjan muodostaneet Gentrit KovaqiFabian de Abreu ja Joel Europaeus vastasivat Kipinän kolmesta ensimmäisestä osumasta. Rony Huhtala sinetöi Kipinän voiton ottelun loppuminuuteilla. Piinallisen tappioputken viimein katkettua, Gnistanin leiristä huokui pelin jälkeen helpotus ja vapautuneisuus, joka lupaa hyvää myös tulevan Mikkelin reissun suhteen.

Mikkelin Palloilijoiden toinen kausi Ykkösessä on sujunut hieman kaksijakoisesti. Keskikesän viiden ottelun tappioton putki siivitti mikkeliläiset taistelemaan sarjan kärkisijoituksista, mutta sittemmin negatiiviseksi kääntynyt kurssi on pudottanut MP:n kahdeksanneksi. Sunnuntain otteluun Gnistania vastaan MP lähtee kolmen ottelun tappioputkessa, mutta tunnelmallisella kotikentällään se on tunnetusti arvaamaton vastustaja jokaiselle vastustajalle.

Lähtökohdat kuluvalle kaudelle olivat lupaavat, sillä viime kaudella hyviä tuloksia aikaansaanut päävalmentaja Juha Pasoja lunasti jatko-optionsa ja pelaajapuolella vaihtuvuus oli maltillista talven aikana. Jo alkukaudesta tuli kuitenkin kylmää vettä niskaan, sillä MP menetti luottopuolustajansa Iiro Äijön loppukaudeksi sairastuvalle. Jatkosopimukset allekirjoittaneet Yassin Daoussi ja Jonathan Dunyin ovat häärineet Pasojan joukkojen todellisina avainhahmoina viime kauden tyyliin. Uusista hankinnoista hyökkäävä keskikenttäpelaaja Samson Ebuka oli kovassa vireessä keskikesällä, mutta kauden edetessä Ebukan maalitahti on rauhoittunut huomattavasti. Hyökkäyspäähän hankittu Antti Ulmanen ei toistaiseksi ole ollut parhaimmillaan, mutta edellisessä ottelussa maalihanat auki saanut kärkimies saattaa olla vaarallinen ase mikkeliläisille tulevaisuudessa.

Gnistanille siunaantui keskiviikon ottelun jäljiltä hieman huolia kokoonpanon suhteen kun Omar Jaman ja Santeri Kuivalaisen korttitilit täyttyivät, joka merkitsee yhden ottelun pelikieltoa. Sen sijaan keskiviikon pelin pelikiellossa ollut Nnaemeka Anyamele palaa kokoonpanoon MP:a vastaan.

Päävalmentaja Ricardo Duarte näkee MP:n erittäin vaarallisena vastustajana, mutta avaimet ottelun voittamiseen ovat selvillä.

– MP on joukkue, joka on osoittanut pystyvänsä voittamaan jokaisen joukkueen, kuten he osoittivat kesäkuisella vierailullaan Oulunkylässä. Kaiken lisäksi MP on meille hankala vastustaja, koska heidän vastaiskupelinsä on tuottanut meille aina hankaluuksia ja Pasoja on mestarivalmentaja pelin strategisella puolella. Toki heillä on muutamia todella hyviä pelaajia riveissään.

– Huomisen tärkeimpiä pointteja ovat tasapaino pallollisessa pelissämme sekä kyetä estämään ja ennakoimaan mahdolliset vastaiskujen paikat. Jos onnistumme näissä, uskomme meidän olevan vahvoilla huomenna. Mutta meidän on myös pystyttävä ylläpitämään samanlainen nöyrä tekemisen henki ja positiivinen energia kuin edellisessä pelissämme.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.