Otteluennakko: Gnistan isännöi Jaroa lauantaina

Edellisessä ottelussaan niukkaan tappioon taipunut Gnistan jatkaa kauttaan kohtaamalla FF Jaron lauantaina. Oulunkylän liikuntapuistossa pelattava ottelu käynnistyy kello 15:00. Ennakkoliput myy Tiketti.

Gnistan lähtee lauantain otteluun kahden ottelun tappioputkessa, sillä viime viikolla ensin KPV ja sitten RoPS veivät täydet pisteet mukanaan Oulunkylästä. Tuloksellisesti heikosta vireestä huolimatta keltasinisten vahva esitys RoPS:a vastaan antaa uskoa kurssin nopeaan kääntymiseen kohti parempaa huomista. RoPS:a vastaan useista maalipaikoista huolimatta ainoastaan Douglas Caé osui tolppien väliin eikä se riittänyt RoPS:n Vertti Hännisen iskettyä kahdesti.

Jo kuudetta kauttaan Ykkösessä pelaavan FF Jaron kausi on toistaiseksi sujunut hieman ailahdellen. Touko-kesäkuuussa seitsemän pelin tappiottoman putken vetänyt Jaro käväisi jopa sarjan kärjessäkin, mutta heinäkuusta alusta alkanut nihkäempi jakso on pudottanut pietarsaarelaiset neljänneksi kuuden pisteen päähän sarjakärjestä.

Kuluvaan kauteen Jaro lähti ex-pelaajalegenda Jimmy Warghin johdolla. Muun muassa Anthony Olusanyan ja Severi Kähkösen Veikkausliigaan menettänyt seura ei lähtenyt paikkaamaan menetyksiä kovilla nimillä vaan joukkuetta vahvistettiin maltillisesti. Uusista hankinnoista etenkin puolustaja Patrick Byskata ja keskikentän Samuel Haglund ovat ottaneet ison roolin Warghin miehistössä, jonka lisäksi toista kauttaan Jarossa pelaava Guillermo Sotelo sekä pitkän linjan jarolaiset Johan Brunell ja Markus Kronholm ovat kuuluneet Jaron avainhahmoihin kuluvalla kaudella. Vahvan alkukauden jälkeen hyökkäyspään tehottomuudesta kärsinyt Jaro vahvisti hyökkäystään SJK:sta lainatulla Jeremiah Strengillä, joka pelasi alkukauden lainalla HIFK:ssa. Lisäksi miesvajauksesta kärsinyttä maalivahtiosastoa vahvistettiin Armenian pääsarjasta hankitulla ukrainalaisella Mykyta Savchenkolla.

Jaron ja Gnistanin ensimmäinen kohtaaminen päättyi 2-2 pistejakoon. Erittäin viihdyttävässä ottelussa näyttävän osuman iskenyt Douglas Caé vastasi ensimmäisen puoliajan ainokaisesta, mutta toisella puoliajalla vahvasti peliä hallinnut Jaro osui kahdesti Topi Järvisen vastattua Kipinän maalista.

RoPS-ottelussa loukkaantunut Lucas Morais on leikkaushoitoa vaatineen alaraajavamman vuoksi arviolta muutaman kuukauden sivussa. Hänen lisäkseen varmasti sivussa kokoonpanosta on ainoastaan Samu Laitinen.

Päävalmentaja Ricardo Duarten mukaan joukkue on valmis lauantain haasteeseen.

– Olemme pyrkineet vahvistamaan kaikkia periaatteita pelissämme korostaen erityisesti vastahyökkäyksien puolustamista. Edellinen peli päättyi tappioon, mutta onnistuimme luomaan paljon enemmän maalipaikkoja kuin RoPS ja peliesityksemme oli muutenkin erittäin positiivinen. Pelaajat olivat pelissä erittäin hyvällä asenteella, joka näkyi myös pelimme tasossa. Tiedämme, että kauden aikana tulee pelejä, jolloin peli päättyy tappioon vastustajaa paremmasta peliesityksestä huolimatta, joten ei ole mitään syytä painaa päätä pensaaseen. Uskon, että pelaamme jälleen mahtavan pelin lauantaina!

– Jarolla on muutamia kokeneita pelimiehiä, jonka lisäksi heillä on korkea työmoraali pelissään. He ovat vahvimmillaan vastaiskuissa, joka on se avainasia, johon meidän on oltava valmiita vastaamaan. Tämä merkitsee sitä, että pallollinen pelimme tulee olla tasapainossa koko pelin ajan.

Gnistan ja Kansallisessa Liigassa pelaava HPS:n naisten edustusjoukkue tarjoavat kausikorttilaisilleen lauantaina mahdollisuuden nähdä kaksi ottelua samalla kortilla Oulunkylän liikuntapuistossa. Gnistanin ja Jaron välisen ottelun jälkeen HPS kohtaa Ilveksen klo 18:30 alkavassa ottelussa. Molempien joukkueiden kausikorttilaiset pääsevät katsomaan kummatkin ottelut. HPS:n junioripelaajat pääsevät molempiin otteluihin seuravaatteissa, Gnistanin juniorit omalla kausikortillaan. Katsomoalueiden tulee olla tyhjänä 17:15-17:30, mutta muun ajan yläkerran baari palvelee asiakkaita koko päivän klo 14 alkaen.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.