Otteluennakko: Gnistan hakee revanssia PK:sta keskiviikkona

Tappioputkeen ajautunut Gnistan hakee kurssin muutosta keskiviikkona PK-35:n kustannuksella. Paikalliskamppailun toinen näytös alkaa Oulunkylän liikuntapuistossa kello 18:30. Ennakkoliput myy Tiketti.

Lauantainen vierailu Tammisaareen ei tuonut muutosta Gnistanin murheelliseen jaksoon Ykkösessä. Ensimmäisellä puoliajalla Gnistanillakin oli omat paikkansa maalintekoon, mutta rutinoitunut kotijoukkue teki voittoon tarvittavat osumat.

Keskiviikon ottelussa Gnistan jahtaa tappioputken katkaisun lisäksi revanssia PK-35:sta, joka vei viikko sitten käydyn ensimmäisen paikalliskamppailun nimiinsä lukemin 3-2. Isännät johtivat ottelua jo 3-0, mutta lopussa taisteluilmeen päälle saanut Gnistan kavensi kahdella Douglas Caén osumalla ja oli lähellä tasoittaa ottelun aivan viime sekunneilla.

Sarjanousijana kauteen lähtenyt PK-35 voi toistaiseksi olla tyytyväinen otteisiinsa kuluvalla kaudella. Erityisesti kotonaan PK-35 on saavuttanut hyviä tuloksia, kuten keskiviikon ottelua edeltävät 3-2 voitto Gnistanista ja arvokas 2-2 tasapeli VPS:aa vastaan. PK-35 on toistaiseksi seitsemäntenä, mutta rästiottelut saattavat nostaa punamustat sarjan kärkisijoille.

Ykkösen taipaleelle PK-35 lähti entisen luottopuolustajansa Kim Raimin johdolla. Joukkuetta vahvistettiin talvella muun muassa Daniel Rantasen, Matias Hännisen ja viime kaudella Gnistania kipparoineen Pauli Kuusijärven kaltaisilla Ykkösen tasolla rutinoituneilla pelimiehillä. Kärkihankintojen ohella Vaasasta takaisin kotikonnuilleen muuttanut Eetu Puro on kauden mittaan osoittautunut kovan luokan kiinnitykseksi. Kakkosta dominoineesta rungosta ovat viime aikoina nousseet esiin nuori maalipyssy Jonathan Muzinga sekä kokenut Otto-Pekka Jurvainen.

Gnistan tiedotti alkuviikosta vahvistaneensa isoja menetyksiä kokenutta oikean laitapuolustajan tonttia portugalilaisella Óscar Barrosilla. Barrosin ohella Gnistanin kokoonpanossa tullaan jälleen näkemään Armend Kabashi ja Pasi Forsman, jotka sovittivat korttitilin täyttymisestä aiheutuneet pelikiellot lauantain ottelussa. Sen sijaan Nnaemeka Anyamele joutuu katsomaan keskiviikon ottelun katsomon puolelta EIF-ottelussa otetun punaisen kortin vuoksi.

Päävalmentaja Ricardo Duarte ei halua surkutella tappioputkella sen kummemmin vaan painottaa, että vaikeuksien kasvattama joukkue voi vaikuttaa tulevaan vain oman tekemisen kautta.

-Elämä on vaikeaa vain, jos me itse teemme siitä vaikeaa. Lähtökohta huomenna on se, että huominen peli on vain yksi muiden joukossa ja voimme vaikuttaa sen lopputulemaan vain omilla teoillamme 90 minuutin aikana. Aiemmin tapahtuneet asiat ovat menneisyyttä ja vaikeudet kasvattavat meitä joukkueena ja tekevät meistä vahvempia. Tilanteemme on huomattavasti parempi kuin viime kaudella, olemme luottavaisia tulevan suhteen ja nyt meidän on alettava näyttämään se myös kentällä!

-Edellinen ottelu osoitti meille, että jalkapallossa kaikki on mahdollista ennen ottelun päätösvihellystä. Voittaaksemme huomenna pelimme on oltava paremmin tasapainossa ja meidän on noudatettava tiukemmin taktista lähestymistapaamme. Meidän on pystyttävä kontrolloimaan syvää aluetta puolustuslinjamme takana ja oltava tehokkaita saadessamme pallon haltuumme.

Lipunmyynti ja katsomot ovat auki normaaliin tapaan. Edellytämme ottelussa kasvomaskin käyttöä. Pidäthän huolta myös turvaväleistä.

Nämä saattavat kiinnostaa

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.