McDonald’sin otteluraportti: Gnistanille maukas voitto HJK Klubi 04:stä

Gnistan otti hienon 1-0 kotivoiton paikallispelissä HJK Klubi 04:sta vastaan. Klubi 04 oli tasoittaa ottelun lopussa, mutta Gnistanin puolustus maalivahti Samu Volotisen johdolla kestivät vieraiden loppurynnistyksen. Rony Huhtala laukoi voittosuman ja jatkoi hienoa maalivirettään.

Aurinkoiseksi muuttunut sää loi hienot puitteet kauden toiseen paikallisvääntöön Gnistanin ja Klubi 04:n välille. Gnistan oli ollut niskan päällä kolmessa edellisessä paikaliskamppailussa vieraita vastaan ja voittanut ne kaikki kolme puhtaasti murskaavalla maalierolla 10-0. Viimeisissä otteluissa Klubi 04 oli kuitenkin ollut vahva voittaen muun muassa sarjan kärkipäähän kuuluvan EIF:n edellisessä kamppailussa lukemin 5-3.

Ottelun alkuhetket eivät tarjonneet vaarallisia maalipaikkoja kumpaankaan päähän ja harhasyötöt leimasivat kummankin joukkueen otteita. Ensimmäinen todellinen maalintekopaikka siunaantui ottelun 13. minuutilla Gnistanin Fabian de Abreulle, joka pääsi puskemaan Pasi Forsmanin lähettämästä sivuvapaapotkusta, mutta Klubi 04:n maalilla Elmo Henriksson onnistui torjumaan pallon lähes maaliviivalta.

Ottelun avausmaali nähtiin 24. minuutin kohdalla, kun Rony Huhtala riisti vahvan kaksinkamppailun jälkeen pallon Klubi 04:n Baba Mensahilta ja pääsi etenemään yksin kohtia Klubi 04:n maalia. Huhtala sijoitti pallon tarkasti Klubi 04:n maalia vartioivan Elmo Henriksonin jalkojen välistä ja tuuletti kauden neljättä osumaansa. Huhtalan hieno maalivire sai siis jatkoa hänen osuessaan jo edellisissä otteluissa MP:tä ja PK 35:sta vastaan.

Maalin jälkeen nähtiin Gnistanilta lukuisia vaarallisia hyökkäyksiä ja Gnistanin Óscar Barrosilta muutama hieno keskitys kohti maalia, joista hieman paremmalla onnella olisi voinut syntyä lisämaaleja. Myöskin Santeri Kuivalaiselle tarjouitui loistopaikka viisi minuuttia ennen ensimmäisen puoliajan loppua, kun hän pääsi tälläämään voimalla hienosta paikasta rangaistusalueen rajoilta, mutta lukemat pysyivät edelleen kotijoukkueen 1-0-johdossa. Lisämaaleja ei kuitenkaan enempää nähty ja taukoa lähdettiin viettämään Gnistanin 1-0-johtolukemissa.

Ottelun toinen puoliaika käynnistyi Klubi 04:n ottaessa näennäisen pallonhallinnan, mutta heidän hyökkäykset eivät tarjonneet juurikaan töitä Gnistanin maalilla torjuvalle Samu Volotiselle. Vierasjoukkueen hienoisen alun hallinnan jälkeen peliote siirtyi Gnistanille ja Rony Huhtalan vahva peli aiheutti jälleen sivuvaparin Gnistanille. Óscar Barros löysi jo toisen kerran ottelussa Fabian de Abreun keskityksellään, mutta de Abreun pusku suuntautui yli Klubi 04.n maalin. Ottelun 72. minuutilla Douglas Caé järjesti Topi Järviselle loistopaikan, mutta Järvisen veto lipui hiuksen hienosti ohi Klubi 04:n maalin. Tässä vaiheessa ottelua paikkoja alkoi syntyä myös kotijoukkue Gnistanin maalia kohden, mutta Gnistanin maalilla Samu Volotinen jatkoi Klubi 04:n pitkää maalitonta putkea torjuen vakuuttavasti.

Kymmenen minuuttia ennen loppuvihellystä Klubi 04:n Baba Mensah rikkoi rangaistusalueen rajoilla ja Gnistan pääsi yrittämään Douglas Caén vapaapotkulla hyvästä paikasta maalintekoa, mutta Elmo Henriksson piti Klubi 04:n vielä pelissä mukana torjuen Caén yrityksen. Hetkeä myöhemmin Klubi 04 oli tasoittaa vastahyökkäyksestä Samuel Aninin keskitettyä pallon Agon Sadikulle, mutta Samu Volotinen torjui jälleen loistavasti Gnistanin maalilla. Ottelun loppuhetkillä vieraat hakiat vimmatusti tasoitusmaalia etenkin Samuel Aninin johdolla. Pitkät keskitykset löysivät Aninin kerta toisensa jälkeen ja Anini yritti murtautua laidalta jatkuvasti kohti Gnistanin maalia. Gnistanin puolustus kesti kuitenkin Klubi 04:n hurjan paineen lopussa Samu Volotisen johdolla, vaikka pallo kävi jopa Gnistanin maalin ylärimassa aivan ottelun loppusekunneilla.

Palkintona lopun taistelusta kuitenkin maukas voitto paikallisvastustajasta jo neljännen kerran peräkkäin, eikä Klubi 04 onnistunut tälläkään kertaan maalinteossa Gnistania vastaan.

Ricardo Duarte kommentoi voittoon päättynyttä ottelua ja oli tyytyväinen joukkueen taistelevaan ilmeeseen.

-Pojat tekivät töitä todella paljon ja noudattivat pelisuunnitelmaamme ja todella ansaitsivat voiton tänään. Joukkueen taisteluhenki oli todella avainasemassa tänään voittoon.

-Hallitsimme peliä ja kontrolloimme hyvin Klubin hyökkäyksiä. On hämmästyttävän hienoa nähdä pelaajien sitoutumista noudattaa meidän puolustus ja hyökkäyssuunnitelmaamme.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.