Otteluraportti: Tasurilla sarjakärkeen

Pisteet jaettiin maalittomassa ottelussa TPS:ää vastaan, mutta palkintona oli nousu sarjan piikkipaikalle.

Heinäkuinen hellesää loi loistavat puitteet kotijoukkue Gnistanin ja TPS:n väliseen maanantai-illan otteluun, jossa panoksena oli sarjan ykköspaikka kotijoukkueelle.

Ottelun alussa TPS otti pallonhallinnan itselleen kotijoukkue Gnistanin tyytyessä odottamaan mahdollisia pallonriistoja ja vastahyökkäyksiä. Mitään vaarallisia maalintekopaikkoja ei vierasjoukkue TPS kuitenkaan vielä pystynyt luomaan.

Ottelun ensimmäinen puolituntinen ei tarjonnut kummankaan joukkueen osalta vielä mitään ihmeellistä ja ottelu eteni varsin tasaisissa merkeissä tosin TPS:n pallonhallinta ei ollut enään samaa luokkaa, kuin ottelun alussa. Kotijoukkue Gnistan pääsi kuitenkin hieman vaisun alun jälkeen entistä paremmin peliin mukaan ja muutama vaarallinen vastahyökkäyskin nähtiin kotijoukkueen toimesta.

Tämän jälkeen ottelu heräsi kuitenkin uudelleen henkiin, kun aluksi TPS oli iskeä ottelun avausmaalin muutamasta hyvästä vetopaikasta. Maalia pääsi yrittämään hyvältä paikalta viimeisimpänä TPS:n Joakim Latonen ja heti perään oli puolestaan Gnistanin Rony Huhtalan vuoro yrittää avata maalihanat, mutta veto lipui vain hieman ohi TPS:n maalin.

Maalit jäivät kuitenkin tekemättä ottelun ensimmäisellä puoliajalla, vaikka maalintekopaikat tuplaantuivat kummallekin joukkueelle sitten ottelun alun. Tunnelma katsomossa oli hyvä ja Turustakin oli saapunut faniporukka kannustamaan omiaan.

Toisen puoliajan alku noudatteli samaa kaavaa, kuin ensimmäisen alku. TPS otti jälleen pallonhallinnan itselleen ja loikin vaarallisen maalintekopaikan heti toisen puoliajan alkuun, kun Joakim Latonen pääsi yrittämään jälleen maalintekoa hyvästä paikasta, mutta tämä tilanne vihellettiin lopulta paitsioksi. Tämän jälkeen TPS:n Sonny Hilton väläytti hienoa ulkosyrjäsyöttöä ja TPS:n avausmaali oli lähellä, mutta Gnistanin onneksi syöttö ei aivan mennyt perille. Hilton oli maalipaikassa myös hetkeä myöhemmin jopa kaksi kertaa minuutin sisällä, mutta ei onnistunut.

Kotijokkue Gnistan ajautui Sonny Hiltonin ja Joakim Lakosen paikkojen jälkeen kovaan paineeseen ja TPS rummutti hyökkäyksiä toisensa perään kohti Gnistanin maalia, mutta Gnistan kesti ja alkoi saada taas muutamia vastahyökkäyksiä Luquinhasin ja Douglas Caen luodessa niitä. Paras maalintekopaikka siunaantui Kasperi Liikoselle, mutta hän ei onnistunut siirtämään kotijoukkuetta johtoon Douglas Caen luomasta maalintekopaikasta.

Ottelun 75. minuutilla Gnistanin Nnaemeka Anyamele oli onnistua siirtämään kotijoukkueen johtoon saksipotkulla TPS:n maalin lähietäisyydeltä, mutta veto suuntautui reilusti TPS maalin yli.

Gnistan oli tullut taas peliin mukaan näiden maalintekopaikkojen johdosta ja loi ottelun loppua kohden mukavasti tilanteita kohti TPS maalia. Lähimpänä maalintekoa oli Santeri Kuivalainen hänen murtautuessa läpi TPS:n puolustuksen.

Ottelun loppuhetket eivät olleet kummaltakaan joukkueelta todellakaan mitään tasatuloksen varmistelua, vaan voittomaalia haettiin loppuvihellykseen asti vimmatusti. Maalit jäivät kuitenkin syntymättä ja pisteet jaettiin 0-0 tasalukemin.

Tasatulos merkitsi kuitenkin sitä, että Gnistan nousi sarjakärkeen maalieron turvin. Ottelua seurasi Oulunkylän urheilupuistossa 679 katsojaa.

Gnistanin päävalmentaja Ricardo Duarte kertoi pelin jälkeen olevansa tyytyväinen joukkueen taistelevaan esitykseen, vaikka voittoa ei tällä kertaa tullut sen tuomana.

– Peli oli vauhdikas ja hyvin intensiivinen ja meillä oli vaikeuksia saada pidettyä tempoa yllä läpi pelin ja päästä kontrolloimaan palloa. Kummallakin joukkueella oli paljon paikkoja tehdä maaleja, mutta tällä kertaa kukaan ei onnistunut

– Olen ylpeä joukkueen suorituksesta ja että kaikki jaksoivat taistella koko ottelun loppuun asti. Olen myös ylpeä siitä, kun minulle kerrottiin pelin jälkeen, että johdamme nyt sarjaa ensimmäistä kertaa seuran historiassa ja sen haluan sanoa myös pelaajille, jotka ehkä odottivat voittoa ja eivät ehkä olleet niin tyytyväisiä tasatulokseen

– Kokonaisuutena olen hyvin tyytyväinen joukkueeseen ja sarja on pitkä, kuin maraton ja se on vasta alussa. Tänäänkin oli vastassa kova joukkue TPS, joka on pelannut monta vuotta Veikkausliigassa.

Kuva: Mikko Kalavainen

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.