Kuva: Kalevi Hämäläinen

OTTELURAPORTTI: MAUKKAALLA VIERASVOITOLLA PORISTA TAKAISIN SARJAKÄRKEEN

Maalirikas kamppailu päättyi makoisaan 2-4-vierasvoittoon MuSasta. Douglas Caén huikean maalivireen jatkuminen sekä Akseli Lehtojuuren ja Rony Huhtalan komeat yksilösuoritukset veivät Gnistanin toisella jaksolla karkumatkalle ja täyteen pistepottiin.

Lauantai-illan kärkikamppailu Porin stadionilla käynnistyi kotijoukkue MuSan komennossa ja ottelua ehdittiin pelata vain neljä minuuttia, kun pallo löysi tiensä Gnistanin maalin perukoille. MuSan Joonas Rantala keskitti pallon maalille, josta Juho Montola siirsi kotijoukkueen 1-0-johtoon. Tämän jälkeen nähtiin neljä peräkkäistä kulmapotkua Gnistanille, mutta näistä erikoistilanteista ei tasoitusmaalia syntynyt.

Avausmaalin jälkeen myös Gnistan sai pelijuonesta kiinni ja muutamat hyökkäyskuviot olivat tuottaa tulosta, mutta viimeinen silaus ratkaisuissa jäi puuttumaan. Jakson edetessä Gnistanin hienoinen hallinta tyrehtyi ja MuSa pääsi uudestaan mukaan peliin ollen jälleen hallitseva osapuoli.

Kotijoukkueen hyvä vire pakotti Gnistanin Luquinhasin rikkomaan ja Naoki Maeda pääsi yrittämään vapaapotkusta maalia aivan rangaistusalueen rajalta sekä hetkeä myöhemmin Juho Montola oli puskea jo illan toisen maalinsa, mutta pallo suuntautui hiukan yli Gnistanin maalin. Luquinhas sai rikkeestään myös keltaisen kortin. Tästä hetkeä myöhemmin kuin salamaniskusta MuSan stadionilla Gnistan laittaa pelin tasoihin. Jimi Kovalaisen hieno syöttö avaa MuSan puolustuksen täysin auki ja Nnaemeka Anyamele laukoo pallon maalin takakulmaan. Todella tärkeä tasoitusmaali ja paikkaan, jossa kotijoukkue oli enemmän niskan päällä. Tasoitusmaali toikin Gnistanin takaisin peliin mukaan ja ensimmäisen puoliajan loppupuolella alkoikin tilanteita jälleen syntyä kohti MuSan Olli Hakanpään vartioimaa maalia. Douglas Caélla oli muutama maukas paikka siirtää Gnistan johtoon, mutta Ykkösen parhaimman maalintekijän tilille ei vielä johtomaalia kirjattu. Tauolle lähdettiinkin varsin viihdyttävän ensimmäisen puoliajan jälkeen 1-1-tasalukemista.

Toisen puoliajan alkuun Gnistan siirtyy 1-2-vierasjohtoon, kun pallo tipahtaa kenenkäs muunkaan kuin Douglas Caen jalkaan lähes varkain ja kun ollaan rangaistusalueen sisäpuolella maalintekopaikassa, niin tästä harvemmin tämä herra erehtyy. Douglas Caén kauden kahdeksas maali on tosiasia ja Gnistan upeasti vierasjohtoon. Ei voi kuin ihailla tämän brassitaiturin otteita tällä hetkellä. Aina kun Douglas Caé on pallossa, mies on vaarallinen ja tuntuu, että huikea maalivire vain jatkuu ja jatkuu illasta toiseen.

Johtomaalin jälkeen peli jatkui tasaisissa merkeissä kummankin joukkueen hyökkäysten vuorotellessa päästä toiseen. Mitään todella vaarallisia paikkoja ei kuitenkaan kummallakaan ollut lukuun ottamatta kotijoukkue MuSan Jyri Kiurun tilannetta, jossa hän pääsi puskemaan maalin lähietäisyydeltä, mutta pallo lipui Gnistanin Samu Volotisen maalin ohi.

Kuusi minuuttia ennen loppuvihellystä Gnistan siirtyy 1-3-johtoon Akseli Lehtojuuren maalilla ja ilmassa alkaa olla ratkaisun makua. Akseli riistää upeasti pallon MuSan kapteeni Jussi Välilältä ja kiepauttaa itsensä läpi myös toisesta MuSan puolustajasta. Viileä sijoitus ohi vastaan tulevan Hakanpään ja Gnistanin johto sen kuin vankistuu. Tästä muutama minuutti ja jälleen rytisee MuSan maalilla. Rony Huhtalan kauden avausmaali on myös näyttävä yksilösuoritus, puolustus solmuun ja pallo maaliin, todellinen yhden miehen show. Gnistan 1-4-johtoon ja MuSan ensimmäinen kotitappio on muutaman minuutin päässä.

Lisäajalla MuSan Rudi Dieter kaunistelee vielä ottelun loppulukemiksi 2-4. Kotijoukkue on onnistua vielä kaventamaan toiseenkin kertaan Gnistanin odotellessa ottelun loppuvihellystä. Enempää maaleja ei kuitenkaan nähdä ja Gnistan vie maukkaat vieraspisteet mukanaan Ogeliin lukemin 2-4.

Gnistanin päävalmentajan Ricardo Duarte kommentoi värikästä kamppailua.

– Ottelun alku oli meille hankala, kun olimme heti maalin perässä ja pelaajien oli henkisesti vaikeaa koota itsensä mukaan takaisin peliin. Ensimmäinen puoliaika ei ollut meiltä hyvää työteliästä peliä, mutta toisella korjasimme tilanteen. Olen tyytyväinen toisen puoliajan työmoraaliin, jonka pelaajat kaivoivat takaisin ja sitä kautta paransimme myös peliämme. Löysimme myös lisää tunnetta peliin.

Gnistanin sarja jatkuu ensi keskiviikkona 28.7. kotiottelulla KPV:ta vastaan klo 18:30 Oulunkylän liikuntapuistossa. Ensi viikko on varsinainen juhlaviikko, kun myös sunnuntaina RoPS saapuu vierailulle Oulunkylään. Nappaa liput otteluihin Tiketistä: https://www.tiketti.fi/if-gnistan-kotiottelut-2021-mustapekka-areena-helsinki-lippuja/74128

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.