Otteluraportti: Gnistanille maukas revanssi VPS:sta

Gnistan avasi kotivoittotilinsä VPS:n kustannuksella 2-0 lukemin. Molemmilla puoliajoilla kertaalleen osuneen Kipinän maaleista vastasivat Douglas Caé ja Topi Järvinen.

Ottelun alku oli Gnistanilta hermostunutta peliä, jonka lisäksi VPS onnistui omalla tekemisellään tukahduttamaan Gnistanin hyökkäyspelin. Lukuisten harhasyöttöjen ja epäonnistuneiden keskityspallojen myötä Tuomas Pöyhösellä VPS:n maalilla ei ensimmäisen puolituntisen aikana juuri töitä ollut. Sen sijaan Samu Volotinen sai venyä huipputorjuntaan 12. minuutilla estääkseen VPS:n avausmaalin Luqman Kassimin päästyä avopaikkaan. Puoliajan loppua kohti mentäessä Gnistan alkoi saada hyökkäyspeliään paremmin rullaamaan ja lopulta keltapaidat pääsivätkin tuulettamaan illan avausmaalia 38. peliminuutilla. Rony Huhtalan epäonnistunut laukaus pomppi Douglas Caélle maalin edustalle eikä brassikärki näiltä etäisyyksiltä useimmiten erehdy vaan hallitulla sijoituksella pallo verkkoon ohi vastaan tulleen Tuomas Pöyhösen. Avausmaalinsa innoittamana Gnistan esitti puoliajan loppuminuuteilla toistaiseksi parastaan, mutta lisämaalit jäivät odottamaan itseään.

Toisella puoliajalla Gnistan esiintyi todella väkevin ottein eikä hieman alistuneen oloinen VPS löytänyt keinoja keltapaitojen tiiviin puolustuksen murtamiseksi. Tiiviin puolustuspelin ohella myös Gnistanin hyökkäyspeli sujui ensimmäistä jaksoa jouhevammin. Kasperi Liikosella oli kaksikin mahdollisuutta maalintekoon, mutta kummallakin kerralla matala laukaus painui vain aavistuksen ohi oikean tolpan. Lopulta Gnistan pääsi juhlimaan toista osumaa 76. minuutilla, kun valokeilaan nousi vain 10 minuuttia aiemmin vaihdosta kentälle kirmannut Topi Järvinen. Ensin Järvinen murtautui vahvasti laukaisupaikkaan rangaistusalueen reunamilla ja täräytti lopulta boksin rajalta pallon todella näyttävästi ohi voimattoman Pöyhösen. Kahden maalin johtoasemassa Gnistan esiintyi varmoin ottein eikä kaikkensa hyökkäyspeliin satsannutta VPS:aa kunnon paikoille päästetty. Komean 2-0 voiton myötä Gnistan nappasi jälleen kärkipaikan sarjassa ja Samu Volotinen neljännen nollapelinsä viidessä ottelussa.

Tyytyväinen Gnistanin päävalmentaja Ricardo Duarte kommentoi ottelua.

– Ottelun alku oli meille todella vaikea, sillä VPS oli opiskellut hyvin pelitapamme ja osasi löytää keinot erityisesti hyökkäyspelimme tukahduttamiseksi. Teimme pieniä taktisia säätöjä, joiden myötä saimme pelin jälleen haltuumme. Nostimme puolustuslinjaa ylemmäs ja onnistuimme siten voittamaan palloja takaisin ja kontrolloimaan peliä pallollisena erittäin hyvin, jonka lisäksi puolustimme todella viisaasti johtoasemassa. Taas yhden nollapelin myötä on hyvä jatkaa hyvällä itseluottamuksella kohti tulevia haasteita.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.