Otteluennakko: Oulunkylässä pelataan tärkeistä pisteistä sunnuntaina

Keskiviikkona kirvelevän tappion kokenut Gnistan hakee paluuta voittojen tielle sunnuntaina RoPS:in kustannuksella. Oulunkylän liikuntapuistossa kello 18:00 käynnistyvän ottelun ennakkoliput myy Tiketti

Gnistanin kuuden pelin tappioton putki katkesi keskiviikkona KPV:n haettua täydet pisteet Oulunkylästä. Kotiottelut eivät ole toistaiseksi sujuneet parhaalla mahdollisella tavalla, sillä Gnistan on voittanut viidestä kotipelistä vain yhden. RoPS on sarjan kärjessä kaksi pistettä Gnistania edellä, joten sunnuntain ottelun panokset ovat suuret.

Synkän viime kauden päätteeksi Veikkausliigasta pudonnut RoPS on viime aikoina osoittanut olevansa valmis taisteluun pikaisesta paluusta takaisin pääsarjatasolle. Hieman epätasaisesti sujuneen alkukauden jälkeen RoPS on pelannut peräti seitsemän peräkkäistä tappiotonta ottelua, joista kolme viimeisintä ovat olleet voitollisia. Paljosta voidaan kiittää huikeaan maalivireeseen yltynyttä Simo Roihaa, joka on takonut peräti viisi maalia edellisissä kolmessa ottelussa.

Edellytykset menestykselle ennen kauden alkua eivät olleet parhaat mahdolliset, sillä RoPS menetti useita viime kaudella isossa roolissa olleita pelaajiaan pääsarjatasolle, jonka lisäksi seuran pitkäaikainen avainpelaaja Eetu Muinonen päätti lopettaa uransa. Talven hankinnoista Hongasta lainattu toppari Mohammed Adams, laitalinkki Didis-Lutumba Pitah ja keskikentän keskustan Nino Roffelsen ovat löytäneet ison roolin päävalmentaja Mikko Mannilan palapelistä.

Ulkomaalaisvahvistusten ohella myös TPS:sta tullut Miikka Mujunen on napannut itselleen selkeän ykkösmaalivahdin roolin ja Simo Roiha tavoittelee tosissaan Ykkösen maalikuninkuutta kuluvalla kaudella. Vahvistusten lisäksi RoPS luottaa myös pohjoisen omiin poikiin, joista muun muassa keskikenttäpelaaja Vertti Hänninen on noussut akatemiapelaajasta Mannilan luottopelaajaksi sekä Tuomas Kaukua jatkanut kehityskaartaan nousten joukkueen avainpelaajien joukkoon.

Kesän siirtoikkunan aikana RoPS on vahvistanut rivejään jo viime kaudella AC Kajaanin riveissä tuhojaan tehneellä keskikentän keskustan pelaajalla Geoffrey Acheampongilla ja portugalilaisella toppari Rodrigo Antunesilla, joka hankittiin pelaajasopimuksensa purkaneen Jonathan Vervoortin korvaajaksi.

RoPS:in ja Gnistanin toukokuinen kohtaaminen päättyi Gnistanin 1-2-voittoon. Ensimmäisellä puoliajalla rangaistuspotkusta pallon maaliin laittanut Douglas Caé siirsi Kipinän johtoon, jota vankisti toisella puoliajalla osunut Jimi Kovalainen. Gnistanin oma maali laittoi pelin vielä tiukaksi, mutta tasoitusosumaa RoPS ei enää aikaiseksi saanut.

Gnistanin terveystilanne on säilynyt aika lailla ennallaan keskiviikon ottelusta, sillä sivussa ovat ainoastaan loukkaantumisestaan hiljalleen toipuva Samu Laitinen sekä Armend Kabashi henkilökohtaisten syiden vuoksi. Pidemmästä loukkaantumisesta kärsinyt Albin Mehmeti on siirtynyt JäPS:iin loppukauden mittaisella lainasopimuksella. Mehmeti on jälleen kunnossa ja JäPS:in kokoonpanossa jo tämän päivän ottelussa Mikkelin Pallo-Kissoja vastaan.

Päävalmentaja Ricardo Duarten mukaan keskiviikon ottelu on nollattu ja katseet käännetty huomiseen kamppailuun.

– Edellinen peli on analysoitu valmennusjohdon toimesta kuten aina. Olemme tietoisia syistä heikon peliesityksen takana, mutta lyhyestä valmistautumisajasta johtuen keskityimme viime päivät fyysiseen ja henkiseen palautumiseen sekä käänsimme nopeasti katseet tulevaan otteluun RoPS:ia vastaan. Olemme pelanneet kaudella monta hyvää peliä, joten ei pidä antaa yhden huonon ottelun häiritä liikaa. Emme halua nähdä koko kauden esitystämme siten, että ”lasi on puolityhjä” vaan nimenomaan niin, että ”lasi on puolitäysi”. Kokonaisuutena olemme ylittäneet ennakko-odotukset toistaiseksi.

– RoPS:illa on samankaltainen nuori joukkue kuin meillä ja he ovat parantaneet peliään kauden mittaan. He ovat vahvassa vireessä tällä hetkellä ja heillä on muutamia kuumia pelaajia, kuten Tuomas Kaukua ja Simo Roiha, joita vastaan meidän tulee erityisesti olla tarkkana. Olen toisaalta varma, että heidän valmennusjohtonsa ja pelaajansa miettivät myös kuinka pysäytetään Caé ja kumppanit. Gnistanilla ja RoPS:illa on muutenkin paljon yhtäläisyyksiä, joten huomisesta pelistä tulee takuulla mielenkiintoinen.

Huomenna siis kierroksen kärkikamppailu Gnistan – RoPS klo 18:00 Oulunkylän liikuntapuistossa. Nappaa lippusi Tiketistä ja tule kannustamaan Gnistania kohden voittoa!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.