Otteluennakko: KPV vierailee Oulunkylässä keskiviikkona

Vahvaan vireeseen päässyt Gnistan kohtaa seuraavaksi kotonaan KPV:n. Oulunkylän liikuntapuistossa kello 18:30 käynnistyvän ottelun ennakkoliput myy: Tiketti

Viime lauantaina komean voiton napannut Gnistan on pelannut sarjassa jo kuusi ottelua tappioitta. Edellisen tappionsa Gnistan koki yli kuukausi sitten MP:n haettua kolme sarjapistettä Oulunkylästä 13. kesäkuuta. Erityisesti vieraissa vahvoin ottein esiintynyt Gnistan sai viimein voittotilin auki myös kotipeleissä kun VPS kaatui edellisessä kotiottelussa 2-0-lukemin. Lauantaina MuSaa vastaan kauden kahdeksannen osumansa laukonut Douglas Caé jatkaa Ykkösen maalipörssin kärjessä, mutta hyvään maalivireeseen päässyt RoPS:n Simo Roiha on hiipinyt jo maalin päähän brasilialaisesta.

Suurin toivein kauteen lähteneen KPV:n kausi on ollut toistaiseksi valtava pettymys. Kauden ainoa voitto tuli sarjan avauskierrokselta, jonka jälkeen kokkolalaiset ovat taivaltaneet peräti 11 ottelua ilman voittoa. Edellinen ottelu VPS:ää vastaan ei tuonut helpotusta KPV:n tuskaan, sillä vaasalaiset nappasivat kaikki sarjapisteet mukaansa 1-2-lukemin.

Paperilla KPV:n joukkueesta löytyisi ainesta huomattavasti nähtyä parempaan, sillä Niko Kalliokosken miehistöstä löytyy muun muassa ”Haris” ChantzopouloksenTommi Saarisen ja Sebastian Mannströmin kaltaisia Ykkösen tasolle rutinoituneita pelimiehiä. Talven aikana merkittävimpiin menetyksiin kuuluivat Aleksit Pahkasalo ja Tarvonen, laitalinkki Aboubacar Doumbia ja kokenut Jarkko Hurme. Talven aikana Kokkolaan saapuneista pelaajista kovimmat odotukset kohdistuivat Espanjan kakkostasolla pelaavasta CD Tenerifestä hankittuun Angel Zapataan, kokeneeseen ranskalaiskärki Dominique Malongaan ja KuPS:sta lainattuun Eetu Rissaseen, jotka eivät kuitenkaan toistaiseksi ole kyenneet paikkaamaan lähtijöiden jättämiä aukkoja. KPV:n joukkueesta muiden yläpuolelle onkin noussut ainoastaan toppari Chantzopoulos, jonka ampumat neljä osumaa ovat puolustajalle komea lukema.

Tukalassa tilanteessa KPV päätyi lopulta tekemään muutoksia valmennusjohtoonsa kun aiemmin kakkosvalmentajana toiminut Niklas Widjeskog otti päävalmentajan vastuun itselleen Niko Kalliokosken siirryttyä muihin tehtäviin organisaatiossa. KPV hakee suunnanmuutosta myös pelaajahankintojen avulla, sillä heinäkuun 13. päivä auenneen kesän siirtoikkunan aikana joukkue on vahvistanut rivejään jo kolmella ulkomaalaishankinnalla. KPV:n miehistöön ovat liittyneet norsunluurannikkolainen laitapuolustaja Christ Kouadio, nigerialainen hyökkääjä Oke Akpoveta ja tanskalainen keskikenttäpelaaja Kristian Andersen. Kaksi viime kautta KPV:ta edustanut maalivahti Miika Töyräs purki pelaajasopimuksensa ja palasi kasvattajaseuransa KuPS:n riveihin.

KPV:n ja Gnistanin kauden ensimmäinen kohtaaminen juhannuksen alla päättyi Gnistanin 0-2-voittoon. Ensimmäisellä puoliajalla KPV:n puolustaja sähläsi pallon omiin ja toisella puoliajalla Akseli Lehtojuuri sinetöi Kipinän voittojuhlat vain muutama minuutti ennen täyttä aikaa.

Gnistan joutuu tulemaan keskiviikon ottelussa toimeen ilman Lucas Moraisia, sillä lauantain ottelussa MuSaa vastaan keltaisen kortin ottanut ”Luquinhas” on sivussa pelistä korttitilin täyttymisen vuoksi. Muilta osin Gnistanin pelaajatilanne keskiviikon ottelun alla on erittäin hyvä, sillä ainoastaan pitkäaikaistoipilas Samu Laitinen on varmasti sivussa kokoonpanosta.

Päävalmentaja Ricardo Duarten mukaan huolellisesti otteluun valmistautunut Gnistan ei tule Moraisin poissaoloon kaatumaan. 

– Lyhyen valmistautumisajan aikana keskityimme pari ensimmäistä päivää pelaajien palautumiseen, jonka jälkeen siirsimme katseet keskiviikon otteluun tehden kaiken voitavamme, jotta olemme valmiita huomiseen otteluun. Vastustaja saanee ennen kaikkea henkistä boostia tehdyistä muutoksista valmennuksessa. Heidän potentiaalinsa huomioonottaen meidän täytyy olla todella vahvoja huomenna napataksemme pisteitä. Lucas Moraisin pelikielto on luonnollisesti paha menetys, mutta hän on tärkeä pelaaja myös hengenluojana kentän laidalla. Luotan siihen, ettemme tule Moraisin poissaoloon kaatumaan.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.