Otteluennakko: Gnistan matkustaa Poriin lauantaina

Viiden ottelun tappiottomassa putkessa porhaltava Gnistan kohtaa seuraavaksi vieraissa Musan Salaman, jolla on niin ikään takanaan vahva alkukausi. Porin stadionilla kello 17 käynnistyvää ottelua voit seurata suorana Ruutu+:n välityksellä.

Gnistan jatkoi vahvoja otteitaan Ykkösessä viime sunnuntaina kaatamalla kotonaan VPS:n 2-0-lukemin. Voitto merkitsi samalla viidennettä tappiotonta ottelua putkeen ja Samu Volotisen kauden neljättä nollapeliä. Gnistan majailee tasaisen sarjataulukon toisena vain pisteen jäljessä sarjaa johtavasta Pietarsaaren Jarosta yhden ottelun vähemmän pelanneena. Erityisesti vierasotteluissaan Gnistan on ollut todella vahva, sillä avausottelussa Vaasassa kärsityn tappion jälkeen seuraavat viisi reissupeliä ovat sujuneet tappioitta ja näistä peräti neljä ovat olleet voitollisia.

Jos on Gnistanin kausi sujunut toistaiseksi hienosti, niin samaa voi sanoa myös MuSan kaudesta. Ennakkoarvioissa altavastaajien joukkoon nimetyt porilaiset ovat hävinneet toistaiseksi ainoastaan avausottelunsa PK-35:tä vastaan. Seuraavat 11 ottelua MuSa on selvittänyt tappioitta, mutta näistä peräti kahdeksan ovat päättyneet pistejakoon, jonka vuoksi MuSa on sarjassa vasta kolmantena kahden pisteen päässä sarjan kärjestä. Lauantain otteluun MuSa lähtee neljän tasapelin putkessa, joten otteluiden kääntäminen voitoksi on ollut porilaisille hankalaa viime aikoina.

MuSa lähti kuluvaan kauteen tutulla menestysreseptillä eli kokeneisiin runkopelaajiinsa ja japanilaisvahvistuksiin luottaen. Talvella menetykset jäivät maalitykki Juuso Aallon poistumiseen ja uusista nimistä japanilainen Naoki Maeda on ollut todella tärkeä palanen Ville Ulasen miehistössä. Sen sijaan muut japanilaispelaajat Mitsuru Tanida ja Yutaka Abe eivät loukkaantumisten vuoksi täyttäneet odotuksia, jonka vuoksi heidän sopimuksensa purettiin yhteisymmärryksessä jo hyvissä ajoin. Heinäkuun loppuun jatkosopimuksen tälle kaudelle allekirjoittanut John Frederiksen siirtyi jo ennenaikaisesti Itävaltaan. Kolme maalia viimeistellyttä färsaarelaista paikkaamaan hankittiin portugalilainen ”Wadir”, joka peliluvan saadessaan on mukana lauantain ottelussa.

Gnistanin ja MuSan toukokuisessa kohtaamisessa päädyttiin 1-1-tasapeliin. Ensimmäisellä puoliajalla MuSan Samu-Petteri Mäkelä vei joukkueen johtoon Gnistanin puolustuksen hapuillessa, mutta toisella puoliajalla Pasi Forsman tasoitti näyttävällä vapaapotkuosumallaan.

Gnistan pääsee lauantain kamppailuun lähes parhaalla miehistöllään, sillä VPS-pelistä sivussa olleet Maximo Tolonen ja Fabian de Abreu sekä muutamasta pelistä puuttunut Armend Kabashi ovat jälleen huomenna kokoonpanossa. Varmasti sivussa ovat pitkäaikaistoipilas Samu Laitinen, korttitilin täyttymisestä aiheutunutta pelikieltoa kärsivä Onni Tiihonen sekä puolustaja Elias Säyniö. Heidän lisäkseen Topi Järvisen ja Santeri Kuivalaisen pelikunto ratkeaa vasta ottelupäivänä. A-juniorien avainhahmoihin SM-sarjassa kuulunut laitalinkki Jere Kujanpää on nostettu edustusjoukkueen miehistöön.

Gnistanin Rony Huhtala kommentoi tunnelmia ennen huomista kamppailua.

– Tottakai hyvillä fiiliksillä MuSa-peliin matkataan. Meillä on nyt ollut hyvä draivi päällä ja halutaan jatkaa sitä huomennakin. MuSan pelaaminen keskittyy paljon suoraviivaisuuteen ja erikoistilanteisiin, niin meidän pitää olla hereillä heti pelin alusta asti. Ottelusta tulee varmasti viihdyttävää katseltavaa!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.