Otteluennakko: Gnistan isännöi TPS:aa maanantaina

Hyvään vireeseen päässyt Gnistan jatkaa pelejään maanantaina kohtaamalla TPS:n Mustapekka Areenalla. Kello 18:30 alkavaan otteluun pääsee kausikortilla vanhaan malliin ja ennakkolipun voit ostaa Tiketistä.

Gnistan lähtee maanantain otteluun kolmen ottelun voittoputkessa ja mikä merkittävintä, kaikki kolme peräkkäistä voittoa ovat tulleet vahvojen vierasesitysten myötä. Edellisessä ottelussaan Gnistan kaatoi Joensuussa JIPPOn lukemin 1-4 Douglas Caén osuttua kahdesti ja Topi Järvisen sekä Santeri Kuivalaisen kerran. Voittonsa myötä Gnistan nousi sarjassa toiseksi vain pisteen päähän kärkijoukkue Pietarsaaren Jarosta.

Maanantaina kohdattava Turun Palloseura ei onnistunut vakiinnuttamaan paikkaansa Veikkausliigassa viime kaudella vaan se putosi takaisin Ykköseen. Turkulaisten kohtalo oli tyly, sillä se jäi runkosarjassa vain pisteen päähän kymmenenneksi sijoittuneesta Hakasta ja Ykkösen nousukarsinnoissa tuli kirvelevä tappio kaksiosaisessa sarjassa KTP:lle, joka nousi Veikkausliigaan Turussa tehdyn vierasmaalin turvin.

Ykkösen ennakkosuosikkien joukkoon kuuluneen TPS:n kausi ei ole toistaiseksi sujunut lainkaan odotusten mukaisesti, sillä mustavalkoinen turkulaispoppoo majailee tällä hetkellä sarjan yhdeksäntenä vain muutaman pisteen päässä sarjan jumbotilasta. Yhdeksän pelatun ottelun jälkeen TPS on edelleen ilman kotivoittoa ja maaleja joukkue on tehnyt vain seitsemän, vertailun vuoksi Gnistan on osunut tolppien väliin 14 kertaa.

Potentiaalia TPS:lla on paljon nähtyä parempaan, sillä Jonatan ”Tintti” Johanssonin miehistö pursuaa pelaajia, joiden pitäisi olla laatukamaa Ykkösessä. Vaihtuvuus oli Veikkausliigasta Ykköseen pudonneen turkulaisten joukkueessa suurta talven aikana kun useampi pitkäaikainen runkopelaaja lopetti uransa ja viime kauden runkopelaajat löysivät uuden seuran pääsarjatasolta. TPS onnistui kuitenkin löytämään nimekkäitä vahvistuksia lähteneiden tilalle, esimerkiksi Suomen maajoukkueessa pelannut, mutta viime aikoina loukkaantumisista kärsinyt Kalle Taimi tai Fulhamista lainattu Sonny Hilton ovat kovan luokan nimiä Ykkösessä. Kova nimi on myös kasvattajaseuraansa palannut Kasper Hämäläinen, joka tosin liittyy TPS:n riveihin vasta heinäkuun siirtoikkunan auetessa 13.7. eikä kokenutta pelimiestä siten nähdä kentällä vielä Oulunkylässä. Kovien hankintojen ohella TPS onnistui kiinnittämään useita avainpelaajiaan, joista esimerkiksi nimet Juri Kinnunen, Rasmus Holma ja Albijon Muzaci ovat sitä luokkaa, että Johanssonin joukkojen kurssin voi odottaa kääntyvän ennemmin tai myöhemmin.

TPS on Gnistanille tuttu vastustaja kaudelta 2017, jolloin kolmessa ottelussa tuli yksi voitto ja kaksi tappiota. Turussa TPS oli tyly isäntä voittaen molemmat kohtaamiset, mutta elokuussa Gnistan otti riemukkaan 1-0 kotivoiton Hongasta lainatun Jean Silvan iskettyä voittomaalin toisella puoliajalla.

Gnistanin pelaajatilanne ennen TPS-ottelua on hyvä. Albin Mehmeti on edelleen loukkaantuneena, Samu Laitinen on päässyt jo harjoittelemaan joukkueen mukana, mutta on vielä sivussa kokoonpanosta. Myös Armend Kabashin pelaaminen maanantaina on epävarmaa. Pidempään sivussa ollut Elton Maloku on palannut pelikuntoon ja oli mukana lauantaina Gnistanin A-junioreiden 0-2 voitossa HJS:stä.

– Pelimme on kehittynyt jatkuvasti. Sarjan ensimmäisissä otteluissa loimme paljon maalipaikkoja, mutta emme onnistuneet käyttämään tilanteita hyväksi. Olemme kuitenkin onnistuneet keräämään paljon pisteitä ja nappaamaan voittoja viime peleissä, joka on pelaajien itseluottamuksen kannalta erittäin tärkeää. Näen, että kehityksemme talven varhaisista Cup-peleistä on ollut valtavaa ja olen todella tyytyväinen tähän. En lähde nimeämään joukkueesta yksilöitä, sillä me olemme joukkue, summaa alkukautta päävalmentaja Ricardo Duarte.

Duarten mukaan Gnistanilla on huomenna todella iso haaste edessään.

-Huomenna kohtaamme yhden perinteisimmistä suomalaisista joukkueista, joka ei ole niin heikko kuin ihmiset ajattelevat. Toistaiseksi heikoista tuloksista huolimatta heillä on paljon laatua joukkueessaan. Meidän täytyy olla valmiita todella tarkkaan puolustuspeliin, sillä heidän nopeilla pelaajillaan on paljon potentiaalia aiheuttaa meille isoja ongelmia, jos emme ole valmiita.

Gnistanin kapteeni Omar Jama lupaa, että Gnistan tulee jättämään maanantaina kaiken kentälle, jotta kauden ensimmäinen kotivoitto näkee päivänvalon.

– Varmasti tulee hieno ilta. TPS:llä ollut vähän vaikeaa tulosten suhteen ja varmasti haluavat voittaa tämän pelin. Meillä on myös ollut kotikentällä vähän hankalampaa, eikä olla parista pelistä vielä voittoa otettu. Olen ihan satavarma, että tullaan antamaan kaikkemme, että voitetaan huomenna.

Osta lippusi ennakkoon Tiketistä ja tule kannustamaan Gnistan neljänteen perättäiseen voittoon! Yleisöltä vaaditaan ottelussa kasvomaskin käyttöä.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.