Otteluennakko: Gnistan hakee revanssia VPS:sta

Gnistan palaa tositoimiin sunnuntaina vajaan kahden viikon tauon jälkeen, kun VPS saapuu vierailulle Oulunkylän liikuntapuistoon. Kello 18:30 käyntiin potkaistavan ottelun ennakkoliput myy Tiketti.

Sunnuntain ottelu käynnistää perussarjan toisen puoliskon Gnistanin osalta, tosin ottelusiirtojen vuoksi  paikallisottelut PK-35:a vastaan pelataan vasta myöhemmin. Sarjan ensimmäinen puolisko sujui Gnistanin osalta todella mukavissa merkeissä. Pisteitä ja voittoja tasaisesti napsinut Gnistan on kirjoitushetkellä 15 sarjapisteensä myötä vain pisteen päässä sarjakärki MuSa:sta. Sarjan ensimmäisen puoliskon jälkeen Gnistanin paras maalintekijä on Douglas Caé, joka johtaa samalla myös koko Ykkösen maalipörssiä kuudella maalillaan. Komean maalimäärän arvoa nostaa entisestään se fakta, että Caé on pelannut vasta seitsemän ottelua jouduttuaan huilaamaan sarjan kaksi ensimmäistä ottelua. Viime otteluiden hahmoihin kuuluu myös kolme nollapeliä neljässä ottelussa pelannut maalivahti Samu Volotinen.

Toista kauttaan Ykkösessä pelaava VPS luettiin ennakkoarvioissa suosikkien joukkoon. Tuloksellisesti kausi onkin sujunut kohtuullisesti, sillä yhdeksän ottelua pelannut Vepsu on hävinnyt peleistä vain yhden ja tasaisessa sarjassa vaasalaiset ovat vain pisteen päässä sarjakärjestä. Pelillisesti VPS:n otteet olivat kuitenkin kaukana parhaasta Jukka Karjalaisen komennossa, joten kesäkuun puolivälissä kärsitty 3-0 tappio Porissa MuSaa vastaan koituikin Karjalaisen kohtaloksi ja aiemmin kakkosvalmentajana toiminut Jussi Nuorela otti vaasalaisjoukkueen komentoonsa. Nuorelan johdolla VPS on ehtinyt pelata vasta kaksi ottelua, koska joukkue asetettiin karanteeniin 30.6. EIF:a vastaan pelatun ottelun jälkeen tammisaarelaisten joukkueessa havaitun koronatartunnan vuoksi.

Pelillisistä vaikeuksista kärsineellä Vepsulla on kaikki eväät parempaan huomiseen, sillä materiaaliltaan joukkue kuuluu Ykkösen kirkkaimpaan kärkijoukkoon. Talven aikana VPS:aa vahvistettiin muun muassa Kalle Multasen ja Aleksi Pahkasalon kaltaisilla nimillä, jonka lisäksi pitkän linjan vepsulaiset Sebastian Strandvall ja Steven Morissey ovat kuluneen kauden aikana todistaneet olevansa edelleen kovan luokan tekijöitä Ykkösen tasolla. Vaasalaisten kokoonpanossa nähtäneen myös oulunkyläläisyleisölle tuttu nimi Mikko Pitkänen, sillä romuluinen toppari on noussut alkukauden aikana VPS:n luottomiesten joukkoon. Edellisessä ottelussa EIF:a kahdella maalilla kurittanut Luqman Kassim saattaa hyvinkin olla vaasalaisten salainen ase myös Gnistania vastaan.

Gnistan metsästää sunnuntain ottelua revanssia VPS:sta, joka kaatoi Kipinän sarjan toisella kierroksella lukemin 2-0. Gnistan oli vielä ensimmäisellä puoliajalla hyvin mukana ottelussa, mutta toisella puoliajalla yhden miehen ylivoimalla pelannut VPS iski voittoon tahdittaneet kaksi osumaa.

Vajaan kahden viikon valmistautumisaika on käytetty huolellisesti hyväksi, kertoo Gnistanin päävalmentaja Ricardo Duarte.

– Käytimme viime viikon TPS-ottelusta toipumiseen ja tällä viikolla aloitimme valmistautumisen sunnuntain otteluun normaalien käytäntöjen mukaisesti. Olemme viikon aikana käyneet läpi viisi harjoitusta, joissa olemme erityisesti keskittyneet oman pelimme perusperiaatteiden kehittämiseen tulevia otteluita silmällä pitäen. Olemme tietenkin myös jonkin verran keskittyneet vastustajan analysoimiseen. VPS on hyvin samanlainen joukkue, jonka kohtasimme ensimmäisessä pelissämme. Heillä on kasassa erittäin kilpailukykyinen ja kokenut miehistö, mutta erityisesti hyökkäyspään materiaali on laatua täynnä. Tulossa on varmasti tiukka ottelu, sillä heidän lähestymistapansa peliin on erittäin pragmaattinen: VPS tykkää dominoida ottelua, mutta jos he eivät siihen pysty niin siitä huolimatta he löytävät keinot taistella voitosta.

Lähtökohdat ovat siis herkulliset hienolle illalle Oulunkylässä. Osta lippusi ennakkoon Tiketistä ja tule kannustamaan keltapaidat voittoon!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.