Naisten kausi täydessä vauhdissa

Gnistanin naisten edustusjoukkueen kausi on toistaiseksi ollut kaksijakoinen. Kaksi viimeisintä ottelua voittaneen joukkueen kausi jatkuu tämän viikon sunnuntaina Espoossa EBK/2:a vastaan.

Gnistanin valmennustehtävät otti hoitaakseen aiemmin Futuran tyttöjuniorijoukkueita luotsannut Mikko Kuosmanen, joka toimii myös Nelosessa pelaavan Gnistan/Flikat-joukkueen sekä muutaman tyttöjoukkueen valmentajana.

– Koronarajoitukset ja ryhmän runsas vaihtuvuus loivat omat haasteensa talvikauden harjoitteluun. Toisaalta vanhoja pelaajia jäi paljon ja uusia tuli, joten saimme helposti jaettua pelaajat Kolmosessa ja Nelosessa pelaaviin joukkueisiin. Tämä on mielestäni erittäin hyvä asia, koska olemme saaneet jokaiselle pelaajalle paljon peliaikaa, kuvailee Kuosmanen lähtökohtia kauteen ja kahden eri sarjatason joukkueen välistä yhteistyötä.

Sujuvan yhteistyön varmistamiseksi tavoitteiden asettelussa otettiin alusta lähtien huomioon molempien joukkueiden pelin kehittäminen.

– Tavoitteemme on koko ajan ollut, että molempien joukkueiden peli kehittyy tasaisesti ja tässä olemme mielestäni onnistuneet. Vielä emme kuitenkaan ole läheskään valmiita ja uuden pelisysteemin oppiminen ottaa luonnollisesti oman aikansa, mutta pelaajat ovat olleet koko ajan hyvin sitoutuneita ja ymmärtäneet uudet systeemit.

Sekä Kolmosen että Nelosen joukkueiden kausi on ollut toistaiseksi nousujohteinen. Pelin kehittymisen tulokset ovat näkyvissä.

– Molemmat joukkueemme hävisivät kaksi ensimmäistä peliä ja sen jälkeen voittivat seuraavat kaksi. Mielestäni olemme nyt pelanneet hyvin ja sitä kautta myös tulosta tulee.

Kaksi viimeisintä otteluaan voittanut Gnistan on Kolmosen lohkossaan toistaiseksi viidentenä hyvissä kyttäysasetelmissa. Lohkon kuusi parasta pääsee ylempään jatkosarjaan, jonka kaksi parasta nousevat ensi kaudeksi Kakkoseen.

– Naisten kolmosdivari tiedettiin etukäteen todella kovaksi, koska usea selkeästi vahvistunut joukkue tavoittelee nousua. Näistä EPS ja HIFK ovat selkeitä suosikkeja, mutta myös Valtti ja muutama muukin on asettanut tavoitteeksi nousun.

Runsaan vaihtuvuuden vuoksi Gnistanin kokoonpano haki lopullista muotoaan vielä alkupelien aikana, mutta haluttu paletti on pikku hiljaa löytymässä. Myös useat nuoret pelaajat ovat saaneet mahdollisuuden näyttää osaamistaan Kolmosen peleissä.

– Pelipaikat ovat vielä vaihdelleet aika paljon, mutta hiljalleen rupeaa löytymään jokaiselle oma rooli joukkueessa. Luonnollinen kilpailu pelipaikoista on kovaa peleissä ja treeneissä. Myös useat tyttöjoukkueista tutut pelaajat, kuten Sissi HynninenErin Schönberg ja Tilda Sivelä, ovat saaneet roolia Kolmosessa ja ovat pysyneet hyvin vauhdissa mukana.

Edellisessä ottelussaan Gnistan nappasi komean 3-0 kotivoiton FC Loviisasta ja kausi jatkuu vielä kahdella heinäkuussa pelattavalla ottelulla. Tuleviin kauden ratkaisupeleihin Kuosmasella on selvät suunnitelmat.

– Syyskierroksella pyritään nostamaan tempoa treeneissä ja tavoitteena on pelin kehittyminen koko ajan paremmaksi samaan malliin kuin tähän saakka on tehty. Meillä on parannettavaa viimeistelyssä ja pallolliseen pelaamiseen tarvitaan vielä malttia ja järkeä lisää, välillä meillä on vielä ihan liian kiire.

Futurasta Gnistanin riveihin siirtynyt Jessica Hanén on monella tapaa samoilla linjoilla valmentajansa kanssa ja tähyää luottavaisin mielin tulevaan.

– Päällimmäisenä minulla on hyvät fiilikset alkukaudesta. Tiedettiin, että sarja ei tule olemaan helppo, mutta omalla pelillämme pystymme haastamaan kaikki joukkueet. Pelillisesti olemme parantaneet koko ajan ja sen myös huomaa tuloksista. On myös hienoa nähdä, että saadaan tuota treeneissä harjoiteltuja asioita peleihin ja sen myötä kehitymme. Kunhan vielä saamme ylläpidettyä hyvän tason pelissäme koko pelin ajan ja vähän lisää itsevarmuutta niin hyvältä näyttää!

Keskuspuolustajan tontilla häärivän Hanénin mukaan aiemmin häntä Porvoossa valmentaneella Kuosmasella oli iso rooli päätöksessä muuttaa Porvoosta Helsinkiin.

– Merkittävin syy Gnistaniin siirtymiseen oli ”Bode” (Mikko Kuosmanen), joka oli yhteydessä minuun ja kertoi kasaavansa joukkuetta, joka taistelee noususta Kakkoseen. Toinen minua houkutellut asia oli kehitteillä ollut iso pelaajarinki, jonka myötä jokaiselle pelipaikalle riittäisi kilpailua, joka vie joukkuetta ja yksilöä eteenpäin. Hyvä valmennustiimi sekä joukkuekaverit kuitenkin ratkaisivat sen, että olin valmis siirtymään Gnistaniin.

Gnistanin naisten jäljellä olevat kotipelit perussarjassa:
pe 30.7. klo 20:15 Gnistan – Valtti
pe 6.8. klo 20.15 Gnistan – JäPS
pe 27.8. klo 20:15 Gnistan – LoPa

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.