Otteluraportti: Voitolla juhannuksen viettoon

Gnistan otti torstai-iltana upean vierasvoiton KPV:stä 0-2 lukemin. Ensimmäinen osuma oli KPV:n oma maali ja toisesta vastasi ottelun viime hetkillä syntymäpäiväsankari Akseli Lehtojuuri.

Gnistan aloitti ottelun vahvasti ja onnistui pääsemään KPV:n kovan prässin alta hyökkäyksiin ja pallokontrolliin. Oikeana laitapuolustajana vahvasti molempiin suuntiin pelannut Luquinhas löysi muutamalla hyvällä keskityksellä maanmiehensä Douglas Caén boksista, mutta maaleja ei vielä nähty.

Ottelun avausmaali nähtiin 12 minuutilla, kun Pasi Forsman vapautti Topi Järvisen vasemmalta laidalta keskityspaikkaan. Järvisen pallo tavoitti taka-alueelta ensimmäistä kertaa pitkään aikaan avauksessa olleen Kasperi Liikosen, jonka takatolpasta ohi suuntautuneen puskun KPV-puolustus purki epäonnisesti omaan maalinsa.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Gnistanin maalivahti Samu Volotisen pitkä avaus tavoitti vapaana olleen Järvisen, joka murtautuikin hienosti vetopaikkaan. KPV:n maalivahti Miika Töyräs onnistui kuitenkin torjumaan laukauksen kulmaksi.

Myös KPV sai painetta luotua keltapaitojen puolustusalueelle, mutta Gnistan selvitti tilanteet ja puolusti jälleen rangaistusaluettaan vahvasti siivoten useat kulmat ja keskitykset pois.

Vielä juuri ennen puoliaikaa Jimi Kovalainen tarjoili Caélle vetopaikan boksin rajalle, mutta Töyräs venytti hieman seisovilta jaloilta lähteneen laukauksen tielle.

Toisella jaksolla KPV:n pallonhallinta lisääntyi selvästi ja Gnistan iski paikan saatuaan vastaan. Varsinkin Luquinhas kunnostautui oikealla laidalla hyökkäyksien käynnistämisessä otettuaan useita riistoja ja katkoja.

Kotijoukkue onnistui saamaan pallon kertaalleen maaliinkin, kun vasemmalta laidalta lähetetty pallo jatkettiin lähietäisyydeltä sisään. Avustavan lippu oli kuitenkin pystyssä ja tasoitus jäi syntymättä.

Tämän jälkeen lähimmäksi tasoitusta pääsi Sebastian Mannström kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa, mutta Volotinen venytti komeasti boksin rajalta lähteneen terävän laukauksen eteen.

Muutama minuutti ennen 90 täyttymistä KPV:n Harri Heiermann ajettiin ulos toisella keltaisella kortilla ja hetkeä myöhemmin Gnistan naulasi pelin loppulukemiksi 0-2. Douglas Caé ohitti vastustajan vasemmalla laidalla ja antoi nappisyötön rankkarialueen rajalle vaihdosta sisään tulleelle Akseli Lehtojuurelle. 20-vuotis syntymäpäiviään tänään viettänyt Lehtojuuri kruunasi juhlapäivänsä etenemällä alueelle ja iskemällä pallon varmasti verkkoon. KPV-vahti Töyräs katseli vielä lopussa punaista katkaistuaan läpi karanneen Maximo Tolosen matkan.

Voitto oli Gnistanille toinen perättäinen HJK Klubi 04:n kaaduttua sunnuntaina. Seuraavan kerran sarjataulukossa kuudenneksi kohonnut Gnistan pelaa ensi viikon keskiviikkoa JIPPOa vastaan vieraissa.

Gnistanin päävalmentaja Ricardo Duarte kiitteli joukkueen esitystä vaikeassa vierasottelussa.

– Peli oli iso haaste meille jo vastustajan sarjasijoituksenkin takia, he prässäsivät meitä kovaa, mutta onnistuimme kontrolloimaan palloa ja peliä hyvin ensimmäisellä jaksolla. Toisella jaksolla muokkasimme muutamia asioita puolustamisessamme, mutta KPV tuli kovaa päälle ja jouduimme taistelemaan jokaisesta keskityksestä ja pitkästä pallosta.

– Olisimme voineet tehdä toisen maalin jo aikaisemminkin, mutta lopussa Akseli teki hienon maalin juhlapäivänään. Koko joukkue on todella iloinen hänen ja toisen perättäisen voiton puolesta! Meidän täytyy jatkaa kovaa työntekoa ja voimme jatkaa hyvien tuloksien saavuttamista.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.