Otteluraportti: Pisteet matkasivat Mikkeliin

Gnistan ei pystynyt palkitsemaan kotiyleisöään, kun se pääsi ensimmäistä kertaa tällä kaudella kannattajien eteen Mustapekka Areenalla. Pisteet lähtivät MP:n mukana Mikkeliin 0-2 lukemin.

Gnistanin ja MP:n kamppailu aloitettiin hiljaisella hetkellä kunnioittaen Aulis ”Aukki” Lindin muistoa. Aukki toimi mm. Gnistanin edustusjoukkueen otteluiden järjestelytehtävissä pitkään ja nukkui pois muutama viikko takaperin.

Ottelun ensimmäisen puoliajan ensimmäinen kymppi mentiin tasaisissa, mutta ehkä hieman kotijoukkueen osalta hermostuneissa merkeissä. Paras maalintekotilanne siunaantui kuitenkin Douglas Caelle hienon hyökkäyskuvion päätteeksi juuri kymmenen minuutin kohdalla. Tästä hetkestä reilu viisi minuuttia eteenpäin iski kuitenkin vierasjoukkue MP ottelun avausmaalin Samson Ebuka Obiohan toimesta Gnistanin puolustuksen pettäessä pahasti.

Reilun puolen tunnin kohdalla Gnistanin tasoitus oli lähellä, kun kulmapotkusta pallo kävi jo MP:n maalin raudoissa Rony Huhtalan ohjauksesta. Tästä hetki ja Douglas Caella oli jälleen hyvä maalintekopaikka lähietäisyydeltä, mutta veto suuntautui suoraan MP:n maalivahdin Jonne Urosen syliin.

Neljä minuuttia ennen ensimmäisen puoliajan loppua sattui Gnistanille musta hetki, kun MP tuli hyökkäykseen lähes raketin lailla läpi Gnistanin puolustuksen ja Jonathan Dunyin pelattiin yksin Gnistanin maalivahti Samu Volotista vastaan. Dunyin ei erehtynyt, vaan siirsi MP:n 0-2 vierasjohtoon. Näistä lukemista lähdettiin myös tauolle.

Ottelun alkuhetkien hermoilun jälkeen kotijoukkueen otteet paranivat ensimmäisen puoliajan loppua kohden ja maalipaikkoja oli useampaankin täysosumaan, mutta vierasjoukkue käytti omansa todella tehokkaasti ja iski kaksi hienoa maalia, joissa Gnistanin puolustus avattiin liian helposti.

Ottelun toisella puoliajalla kotijoukkue saanut kunnollista kiriä aikaiseksi, vaan hyökkäykset kohti MP:n maalia kuihtuivat köykäisiksi yrityksiksi tai pallo menetettiin vierasjoukkueen haltuun luvattoman helposti.

Ensimmäisen puoliajan hyvät maalintekopaikat jäivät hyödyntämättä ja toisella puoliajalla niitä ei kotijoukkueella ollut montaakaan. Tästä seurauksena kirvelevä kotitappio yleisön edessä ensimmäistä kertaa tällä kaudella ja Gnistanin kotiotteluiden pelaamisen taso hakee vielä itseään. Alkukaudesta vieraspeleissä on kulkenut pelillisesti paremmin kuin kotona.

Päävalmentaja Ricardo Duarten kommentit illan pelistä olivat mietteliäät.

– Joukkue oli valmistautunut hyvin otteluun koko viikon ajan, mutta lopputulos ei ollut toivotunlainen. Ensimmäisen puoliajan missatut maalintekopaikat ja kaksi vierasmaaliin johtanutta tilannetta, joista maalit syntyivät harmittavat.

– Meidän omat maalintekopaikat olivat toisella jaksolla vähissä, emmekä pystyneet haastamaan MP:tä tosissaan taistelusta ottelun voitosta toisella puoliajalla oikeastaan missään vaiheessa.

– Harmitus on kova, koska kotiotteluun pääsi pitkästä aikaa yleisöä paikanpäälle ja kaikki vaikutti olevan kunnossa ennen peliä ja joukkueen tekemisen taso vaikutti hyvältä koko viikon ajan ennen ottelua.

Yleisöä oli aurinkoisella Mustapekka Areenalla ensimmäistä kertaa tällä kaudella 280 katsojaa vielä lohkorajoituksin pelatussa ottelussa.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.