Otteluraportti: Jaro ja Gnistan pistejakoon

Gnistan tasasi pisteet Jaron kanssa Pietarsaaressa 2-2 numeroin erittäin viihdyttävän ottelun päätteeksi.

Kotijoukkue Jaro aloitti pelin vahvasti, sillä jo alta kahden minuutin pelin jälkeen nähtiin vaarallinen paikka Gnistanin päädyssä, mutta suoraviivaisen hyökkäyksen jälkeen tullut Juuso Aallon pusku painui hienoisesti ohi maalin. Jaron vahvasta alusta huolimatta ensimmäisen vartin ajan enemmän tapahtui viimeisellä kolmanneksella Jaron päässä, mutta Gnistanin muutama lupaavan näköinen paikka eivät johtaneet kunnon maalipaikkoihin. Avausmaalia pääsi kuitenkin juhlimaan Gnistan kun valokeilaan astui 12. minuutilla Douglas Caé, joka laukoi pallon rankkarialueen kaarelta tolpan kautta verkon perukoille. Maalia edelsi Armend Kabashin kuvankaunis pitkä pallo laidalle Topi Järviselle, joka vapautti syötöllään Caén laukaisupaikkaan.

Jarolta kesti muutamia minuutti toipua Gnistanin johto-osumasta, mutta hiljalleen peli taipui isäntien lievään hallintaan. Useat erikoistilanteet eivät kuitenkaan tuottaneet sen kummempaa tulosta ja muuten yhtenäisesti kentällä liikkunut Gnistan piti punapaidat pois kunnon maalipaikoilta. Jaro löysi lopulta hyökkäyspeliinsä uutta virtaa ja vasemman laidan kautta saatiin Guillermo Sotelon keskityksillä aikaan hämminkiä Gnistanin alueella  mutta Juuso Aalto ja Macaluey Chrisantus eivät paikoistaan onnistuneet peliä tasoittamaan. Gnistanin maalipaikat olivat vähissä, mutta aivan puoliajan loppuhetkillä oikealta laidalta vapautuneen Jimi Kovalaisen matalaan syöttöön jalkansa väliin saanut Jaron pelaaja oli ohjata pallon omiin. Tilanne ei kuitenkaan lisäosumiin johtanut, joten puoliajalle siirryttiin Gnistanin 0-1 johdossa.

Toisella puoliajalla isäntäjoukkue tuli kentälle vahvasti tasoitusmaalia jahtaamaan. Muutaman tuhlatun paikan jälkeen Jaro iski lopulta tasoituksen kun puolittaiseen läpiajoon oikealta päässyt Markus Kronholm nosti pallon hallitusti ohi vastaantulleen Samu Volotisen. Hyökkäyspeliään huomattavasti ensimmäiseltä puoliajalta terävöittänyt Jaro järjesti Volotiselle töitä tuon tuosta. Loistavasti Chrisantusin yläkulmaa kohti lähteneen puskun torjunut Volotinen ja kotijoukkueen heikko osumatarkkuus piti pelin tasalukemissa. Peli tasoittui 70 minuutin täyttyessä ja hiljalleen taas mukaan peliin päässyt Gnistan siirtyi johtoon 77. minuutilla Topi Järvisen puskiessa muutamia minuutteja aiemmin vaihdosta kentälle tulleen Maximo Tolosen kulmapotkun verkkoon. Gnistan oli lähellä lisätä johtoaan nopean vastaiskun päätteeksi, kun vasemmalta laidalta rynnistänyt Nnaemeka Anyamele vapautti Järvisen maalipaikkaan, mutta vahvasti puolustanut Patrick Byskata onnistui pelastamaan tilanteen kulmapotkuksi.

Todella viihdyttävä ottelu aaltoili päädystä toiseen ja vain muutama minuutti Järvisen paikasta Jaro iski tasoituksen  kun Guillermo Sotelon todella näyttävä roikkopallo painui aivan oikeaan ylänurkkaan ohi voimattoman Samu Volotisen. Juuri 90 minuutin täyttyessä nähtiin jälleen hiuksianostattava paikka Gnistanin alueella kun vapaapotkutilanteessa boxiin nousseen Johan Brunellin pusku painui vain aavistuksen ohi oikean tolpan. Enempää osumia ei enää nähty, joten tämä erittäin viihdyttävä kamppailu päättyi 2-2 tasatulokseen.

Gnistanin päävalmentaja Ricardo Duarte harmitteli kahdesti hukattua johtoasemaa.

– Olemme pettyneitä, koska johdimme ottelua kahdesti. Olisimme voineet mennä ottelussa jo 0-2 johtoon, mutta sitten Jaro tasoittikin ottelun. Mutta Jaro on erittäin hyvä joukkue ja heillä oli myös omat paikkansa ottelussa, joten meidän on hyväksyttävä tämä tulos ja jatkaa oman pelin parantamista.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.