Otteluraportti: Gnistanin voittoputkelle jatkoa Joensuusta

Gnistan nappasi kolmannen peräkkäisen vierasvoittonsa JIPPO:n vieraana 1-4 lukemin. Tunnustelevan ensimmäisen puoliajan jälkeen maalihanat aukesivat kunnolla toisella puoliajalla.

Miellyttävässä kesäsäässä pelattu ottelu alkoi tasaisissa ja tarkkailevissa tunnelmissa eikä ottelun ensimmäinen vartti yhtä JIPPOn luomaa maalipaikkaa kummempia kohokohtia tarjoillut. Pelin ollessa tarkkaa, nousevat erikoistilanteet usein tärkeään rooliin. Gnistan iskikin ensimmäisen osumansa 25.minuutilla kun Maximo Tolonen tarjoili jälleen kerran erinomaisen kulmapotkun, johon pääsi ensimmäisenä puskemaan Fabian de Abreu ja Topi Järvinen siivosi ylärimasta maaliviivalle pomppineen pelivälineen verkon perukoille.

Avausmaali avasi peliä selkeästi ja pallo alkoi viihtymään molempien joukkueiden hyökkäyskolmanneksella selvästi alkupeliä useammin. Parhaat maalipaikat olivat Gnistanilla, kun hyvään pelivireeseen äitynyt Topi Järvinen järjesti paikat ensin Kasperi Liikoselle ja sitten Douglas Caélle, mutta kumpikaan ei onnistunut paikoistaan Kipinän johtoasemaa vankistamaan. Enempää maaleja ei jaksolla nähty, joten tauolle siirryttiin Gnistanin 0-1 johdossa.

Toiselle puoliajalle kentälle asteli määrätietoinen Gnistan toinen maali mielessään. Ensin paikkansa oli oikealta laidalta laukomaan päässeellä Kasperi Liikosella ja hetkeä myöhemmin Douglas Caé tuikkasi pallon verkkoon Nnaemeka Anyamelen mainiosta keskityspallosta. Isännät eivät tästä lannistuneet vaan nousivat peliin mukaan vain muutama minuutti myöhemmin Nuutti Tykkyläisen kavennusosuman myötä.

Jatkossa rutinoitunut Gnistan tiivisti jälleen puolustustaan jättäen kavennusosumastaan uutta virtaa saaneen JIPPOn vaille kunnon maalipaikkoja. Lopulta ottelun viimeisten 20 minuutin aikana Gnistan ratkaisi pelin kahdella osumallaan Caén ja kentälle toisella puoliajalla vaihdetun Santeri Kuivalaisen oltua isossa roolissa ottelun ratkaisussa. Ensin Kuivalainen vapautti Caén sijoittamaan illan toisen osumansa 74. minuutilla. Maalia edelsi loisto-ottelun pelanneen Fabian de Abreun yksi useista hyvistä katkoista, joka vapautti Kuivalaisen maalipaikan alustamiseen.

Vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin illan todellinen hahmo Caé vapautti syötöllään Kuivalaisen laukomaan ensimmäisen osumansa keltapaidassa. Loppuminuutit pelattiin pois ilman mainittavia tapahtumia, joten Gnistan pääsee pitkälle kotimatkalle kolme pistettä mukanaan 1-4 voiton myötä.

Gnistanin päävalmentaja Ricardo Duarte oli luonnollisesti tyytyväinen kolmanteen perättäiseen voittoon.

– Ansaittu voitto kovan työnteon jälkeen ja muutamia todella hyviä hetkiä meiltä. Lopputulos maalien osalta ehkä mairittelee meitä hieman, sillä myös JIPPO loi meille ongelmia, mutta selvisimme niistä jälleen hienosti yhdessä joukkueena.

– Nyt meidän on pidettävä jalkamme tukevasti maassa ja lähdettävä seuraaviin otteluihin taas nöyrällä asenteella.

Kolmen ottelun voittoputkessa liitävä Gnistan palaa Oulunkylään jälleen ensi maanantaina, jolloin Mustapekka Areenalle saapuu vieraaksi maineikas Turun Palloseura. Otteluun myydään lippuja normaaliin tapaan Tiketistä eikä kausikorteilla vaadita ennakkovarausta. Osta omasi nyt!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.