Kuva: Mira Lönnqvist

Otteluraportti: Gnistanille vakuuttava voitto HJK Klubi 04:stä

Gnistan nappasi kauden toisen voittonsa Klubi 04:n kustannuksella lukemin 0-3. Paikalliskamppailun kaikki maalit syntyivät ensimmäisellä puoliajalla.

Helteisissä olosuhteissa pelattu ottelu käynnistyi Gnistanin kannalta erinomaisesti, sillä Douglas Caé niittasi rangaistuspilkulta Kipinän johtoon jo yhdeksän minuutin pelin jälkeen. Maalia edelsi Maximo Tolosen vahva pallonriisto keskikentällä ja rangaistusalueelle murtautuminen, joka pakotti Klubi 04:n puolustajan pilkun arvoiseen rikkeeseen.

Gnistan sai jatkossakin luotua lupaavia hyökkäyksiä oikealta laidalta aina yhtä vauhdikkaan Rony Huhtalan kautta, mutta aivan huippupaikat jättivät odotuttamaan itseään. Klubi 04 pääsi sekin muutamaan otteeseen vierailemaan Gnistanin alueella, mutta keinot loppuivat toistuvasti kesken rangaistusalueen reunalla. Douglas Caén illan toinen osuma näki päivänvalon 30. minuutilla, kun Maximo Tolosen millimetrin tarkka keskitys löysi hyökkääjän pään rangaistusalueelta. Maalia edelsi keltaisten maltillinen pallonsiirtely, jolla keskityspaikka Toloselle rakenneltiin.

Loistavan otteen pelistä saanut Gnistan iski jo illan kolmannen 39. minuutilla, kun puoliajan ykköshahmoksi noussut Tolonen murtautui jälleen näppärästi rangaistusalueelle ja sijoitti loppujenlopuksi kolmannella yrityksellään pallon verkkoon. Gnistanin hallinnassa edennyt ottelu sai uuden suunnan tuomarin nostettua Rony Huhtalalle ensin toisen keltaisen ja sen jälkeen punaisen kortin. Vankasti puolustanut Gnistan ei kuitenkaan antanut isännille henkeä nostattavaa kavennusosumaa puoliajan loppuminuuteilla.

Toisella puoliajalla Gnistan luovutti pallonhallinnan suosiolla miesylivoimalla pelanneelle vastustajalleen ja keskittyi puolustamaan omaa maaliaan mahdollisimman tiiviisti riskit minimoiden. Tämä suunnitelma toimikin erinomaisesti, sillä rangaistusalueen kulmalle päästyään valkosiniset eivät keinoja Gnistanin matalan puolustuslinjan murtamiseen löytäneet. Gnistanin urakkaa helpotti myös isäntien heikko osumatarkkuus, jonka myötä muutamat boxin takaa ammutut laukaukset eivät Samu Volotiselle ongelmia tuottaneet. Gnistan ei miesalivoimalla pelatessaan enää hyökkäyspeliin panostanut, mutta viimeisen kympin aikana vaihdosta kentälle tulleella Kasperi Liikosella oli muutama mahdollisuus numeroiden kaunisteluun vastaiskujen päätteeksi. Enempää maaleja ei kuitenkaan enää nähty, joten Gnistan pääsi juhlimaan vakuuttavaa voittoa ja Samu Volotinen kauden ensimmäistä nollapeliään.

Erittäin tyytyväisen Ricardo Duarten mukaan Gnistanin voitto oli tänään täysin ansaittu.

– Mahtavaa yritystä ja uskoa pelaajilta koko pelin ajan! Ensimmäisellä puoliajalla teimme kaikki kolme maalia tilanteista, joita olemme viime viikon harjoituksissa korostaneet. Punaisen kortin jälkeen pelasimme tilanteen mukaan joko 4-2-3 tai  4-4-1 muodoissa ja pojat tekivät mahtavaa puolustustyötä tunnistaen kaikki vaaratilanteet ja pitäen maalimme puhtaana loppuun asti. Seuraava peli tulee kuitenkin nopeasti, joten teemme nyt kaikkemme pelaajien mahdollisimman nopean palautumisen eteen.

Gnistan on seuraavan kerran tulessa jo ensi torstaina, jolloin keskikesän juhlan alla pelataan Kokkolassa toukokuulta siirretty kamppailu KPV-Gnistan.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.