Otteluennakko: Paikalliskamppailussa vastassa HJK Klubi 04

Viime viikonlopun tappio MP:tä vastaan on unohdettu ja nyt mitellään "Stadin herruudesta" paikallispelissä HJK Klubi 04:sta vastaan. Ottelu käynnistyy sunnuntaina Bolt Areenalla klo 16:00.

Viime viikonlopun kotitappio MP:tä vastaan on nollattu ja katseet on suunnattu kohti huomista, jolloin vastaan asettuu paikallispelissä HJK Klubi 04. Taistelu pääkaupukiseudun herruudesta käydään Bolt Areenalla, joten tällä kertaa ei joukkueen tarvitse lähteä taas reissun päälle. Gnistanin alkukauden ohjelma on sisältänyt runsaasti vieraspelimatkoja alkukaudesta.

Lähtökohdat sunnuntain otteluun ovat joukkueilla varsin erilaiset. HJK Klubi 04 kävi hakemassa edellisessä ottelussaan Tammisaaresta maukkaan 2-1 voiton sarjan kärkikastiin kuuluvasta EIF:stä. Gnistan puolestaan hävisi MP:lle kotiottelunsa viime sunnuntaina lukemin 0-2.

Gnistanin otteita leimasi hermostuneisuus ja ensimmäisen puoliajan maalintekotilanteiden tuhlailu vei parhaan terän joukkueeen esityksestä siirryttäessä toiselle puoliajalle. Sarjataulukossa Gnistan löytyy tällä hetkellä toiseksi viimeiseltä sijalta, tosin otteluita joukkueella on 1-2 muita vähemmän pelattuna.

HJK Klubi 04 nousi takaisin Ykköseen muutaman välivuoden jälkeen. Kauden alku on sujunut joukkueelta vaihtelevasti tilillä on kaksi voittoa, tasapeli ja neljä tappiota. Joukkueen iskukyvystä kertoo, kuitenkin jotain se, että se haki juuri kovan päänahan sarjan kärkipäähän kuuluvalta joukkueelta viime sunnuntaina voittaessaan EIF:n vieraissa. Sarjataulukossa joukkue löytyy sijalta kymmenen juuri Gnistanin edestä.

HJK:n kakkosjoukkuetta ei rankattu kovinkaan korkealle kauden ennakkospekuloinnissa, vaan sen veikattiin syksyllä löytyvän Ykkösen putoamiskarsinnoista. Päävalmentaja Mika Väyrynen on kuitenkin saanut joukkueeen pelaamaan välillä varsin viihdyttävästi ja tälläkään kertaa Gnistanin ei ole syytä lähteä otteluun takki auki, vaikka maaliskuussa Gnistan murskasi Klubi 04:sen peräti 5-0 Suomen Cupissa.

Sunnuntain vastustajan riveistä löytyy runsaasti tulevaisuuden nimiä, mm. viime kaudella Kakkosen B-lohkon parhaaksi pelaajaksi valittu 18-vuotias Kai Meriluoto. Kokemusta ryhmään tuo puolestaan Uuden-Seelannin maajoukkuettakin edustanut 33-vuotias keskikenttäpelaaja Chris James. Edustusjoukkueesta mahdollisesti tulevien apujen ansiosta joukkueen kokoonpano saattaa otteluiden välillä elää paljonkin.

Gnistanin pelaajatilanne näyttää ennen Töölön vierailua hyvältä. Sivussa ovat edelleen ainoastaan Samu Laitinen, Albin Mehmeti ja Elton Maloku.

Gnistanin päävalmentaja Ricardo Duarte kertoo, että vastustaja on tällä hetkellä eri tasolla kuin Cup-kohtaamisen aikaan.

– Klubi 04:llä on joukkue täynnä lahjakkaita pelaajia ja heidän pelinsä on kehittynyt hyvin alkukauden aikana. Heidän pelaamisensa on nyt tasapainoisempaa kuin kohdatessamme heidät Suomen Cupissa. He ovat alkaneet löytää tiloja kauempaa pallosta ja käyttävät niitä tehokkaasti. Kun apuna on lisäksi ollut edustusjoukkueen pelaajia, on vastus todella vaikea.

– Me olemme tehneet töitä korjataaksemme puolustuspelimme ongelmia. Maalipaikkoja olemme onnistuneet luomaan hyvin, mutta olemme pyrkineet parantamaan tehokkuuta niissä tilanteissa.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.