Otteluennakko: Gnistan matkaa Kokkolaan torstaina

KPV ja Gnistan mittelevät voimiaan torstaina Kokkolan keskuskentällä. Voit seurata ottelua Ruutu+n kautta kello 18:30 alkaen.

Torstain ottelu oli alunperin määrä pelata lauantaina 22.5., mutta VR:n lakosta johtuneiden Gnistanin matkustushuolien vuoksi ottelu siirrettiin pelattavaksi juuri keskikesän juhlan alla. Toukokuun ottelusiirtojen jälkeen myös Gnistanin kausi on lähtenyt mukavasti rullaamaan. Tällä hetkellä Gnistan majailee kahdeksalla pisteellään sarjan kahdeksannella sijalla. Edellisessä ottelussaan Gnistan kaatoi paikalliskamppailussa Klubi 04:n komeasti 0-3 helteisellä Bolt Arenalla Douglas Caén osuttua kahdesti ja Maximo Tolosen kerran. Torstaina Kipinä jahtaa siis kauden ensimmäistä voittoputkeaan, jonka siivittämänä kelpaisi lähteä juhannusta viettämään.

Torstain kamppailun toinen osapuoli KPV aloitti sarjan varsin ryhdikkäästi kolmella tappiottomalla ottelulla, mutta tämän jälkeen kokkolalaiset ovat ajautuneet peräti neljän ottelun tappioputkeen. Viime sunnuntaina MuSa syvensi sarjan jumboksi jämähtäneiden vihreäpaitojen tuskaa hakemalla kolme sarjapistettä Kokkolasta 1-2 lukemin. Ilonaiheet ovat olleet alkukaudella Kokkolassa vähissä, mutta yksi selkeä valopilkku on ollut puolustajalle komeat kolme maalia laukonut Charalampos ”Haris” Chantzopoulos.

KPV:n ja Gnistanin viime kauden kohtaamisissa kotijoukkueet heiluttivat vahvasti tahtipuikkoa. Elokuussa KPV jyräsi Gnistanin kotonaan lukemin 6-1, mutta lokakuun lopussa Ykkösen päättäneessä kohtaamisessa oli täysin eri sävelet. Vahvasti sarjapaikan varmistanutta voittoa saalistanut Gnistan murskasi panoksettoman KPV:n 5-0 lukemin Hidetoshi Wakuin, Douglas Caén, LuquinhasinMasar Ömerin ja Tuukka Kurjen maaleilla. Kauden 2017 kolmessa kohtaamisessa Gnistan haki Kokkolasta hienosti tasapelin ja voiton, mutta keskikesällä KPV haki vieraspisteet Oulunkylästä.

Kausi 2020 oli isoja panostuksia tehneelle KPV:lle valtaisa pettymys. Jani Uotinen sai lähteä epätasaisesti pelanneen KPV:n perämisestä jo elokuun alussa eikä kurssi kääntynyt edes Suomen kentillä meritoituneen Miika Juntusen ohjaksissa. Lopulta Kokkolan oman pojan Niko Kalliokosken johdolla KPV:n lopullinen sijoitus oli kahdeksas putoamisviivan oltua lopulta huomattavasti lähempänä kuin ennen kautta tavoitteeksi asetettu sarjan kärkipaikka.

Tähän kauteen KPV lähti edelleen Kalliokosken ohjaksissa ja pelaajaliikenne oli voimakasta molempiin suuntiin. Maisemaa vaihtaneista avainpelaajista on syytä mainita erikseen hyökkäyspään Aleksit Pahkasalo ja Tarvonen, Israelin pääsarjaan siirtynyt tehokas laituri Aboubacar Doumbia sekä Veikkausliigaan palannut kokenut laitapuolustaja Jarkko Hurme. Hyökkäyspään menetyksiä hankittiin paikkaamaan useita uusia nimiä, joista isoimmat odotukset kohdistuvat Espanjan kakkostason CD Tenerifestä saapuneeseen Ángel Zapataan, kokeneeseen ranskalaiskärki Dominique Malongaan sekä KuPS:sta lainalle tulleeseen Eetu Rissaseen. Heistä Zapata joutuu seuraamaan torstain pelin katsomosta korttitilin täyttymisen vuoksi. Uusien kiinnitysten ohella KPV onnistui kiinnittämään useita viime kauden avainpelaajiaan, joista muun muassa Tommi SaarinenKyle CuringaHaris Chantzopoulos ja loukkaantumisista viimein pelikuntoon toipunut kapteeni Sebastian Mannström ovat tärkeitä palasia Kalliokosken palapelissä.

HJK Klubi 04-ottelussa lievästi itseään loukanneen Maximo Tolosen pelaaminen torstain ottelussa on epävarmaa. Muilta osin Gnistanin pelaajatilanne jatkuu aiemman kaltaisena eli poissa ovat ainoastaan pitkäaikaistoipilaat Samu LaitinenElton Maloku ja Albin Mehmeti.

Lyhyestä valmistautumisajasta huolimatta Ricardo Duarte vakuuttaa Gnistanin olevan valmis torstain kamppailuun.

– Kolmen päivän valmistautumisajasta käytimme kaksi päivää pelaajien mahdollisen nopeaan palautumiseen edellisestä ottelusta ja tänään keskityimme taktisiin yksityiskohtiin. Pelaajien palautuminen oli siis etusijalla, mutta siitä huolimatta olemme valmiita huomiseen otteluun.

– KPV on täynnä laadukkaita pelaajia, kuten esimerkiksi Sebastian Mannström, jonka paluu kokoonpanoon on iso asia koko joukkueelle. Heillä on potentiaalia paljon nähtyä parempaan, joten sarjasijoitusta ei pidä tuijottaa liikaa. Olen varma, että he tulevat antamaan kaikkensa saadakseen kurssin käännettyä, joten odotamme jälleen kerran kovaa ottelua.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.