Otteluraportti: Gnistanin voittotili auki Rovaniemellä

Gnistan nappasi upean 1-2 voiton RoPS:n vieraana Douglas Caén ja Jimi Kovalaisen vastattua Kipinän osumista.

Tunnustelevien alkuminuuttien aikana ottelun kohokohdat olivat vähissä. Gnistan pyrki vierasjoukkueenakin hallinnoimaan palloa ja isäntien varsin maltillinen prässipeli tarjosi tähän hyvän mahdollisuuden. RoPS terävöitti otteitaan hiljalleen ja 20 minuutin jälkeen isännät loivat muutamia puolittaisia maalipaikkoja Samu Volotisen maalille, mutta avausosuma jäi odottamaan itseään. Isännät eivät kyenneet ylläpitämään vahvaa otettaan ja pikkuhiljaa omaa hyökkäyspeliään käyntiin saanut Gnistan alkoi saada yhä enemmän palloa viimeiselle hyökkäyskolmannekselle.

Muutaman lupaavan tilanteen jälkeen Gnistan sai loistavan tilaisuuden siirtyä johtoon kun 39. peliminuutilla pallo määrättiin rangaistuspilkulle RoPS:n pelaajan käsivirheen vuoksi. Douglas Caé upotti pallon hallitusti aivan tolpan juureen eikä tilanteessa hyvin mukana ollut Miikka Mujunen onnistunut venyttämään kättään pallon tielle. Jakson loppuhetket eivät enää kunnon maalipaikkoja tarjoilleet, joten Gnistan pääsi tauolle 0-1 johtoasemassa.

Terävästi toisen puoliajan aloittanut Gnistan oli lähellä lisätä johtoaan heti alkuminuuteilla, mutta rangaistusalueelle rynnistänyt Omar Jama ei aivan saanut jalkaansa väliin Onni Tiihosen syöttöön. Hetkeä myöhemmin Pasi Forsman vapautti Topi Järvisen laukaisupaikkaan boxin tuntumaan, mutta keskelle suuntautunut matala laukaus oli helppo torjuttava Miikka Mujuselle. Gnistan kontrolloi peliä loistavasti johtoasemassa ja vasta 67 minuutin pelin jälkeen RoPS sai luotua puoliajan ensimmäisen maalipaikkansa, mutta Gnistanin onneksi Simo Roihan laukaus painui ohi maalin.

Vain muutamia minuutteja myöhemmin tapahtui toisessa päässä Gnistanin iskiessä illan toisen osumansa. Miikka Mujunen torjui vielä Douglas Caén noin 22 metristä lauotun vapaapotkun, mutta paluupalloon ensimmäisenä ehtinyt Topi Järvinen alusti Jimi Kovalaiselle avopaikan tuikata pallo tyhjään verkkoon. Pelikello ehti tikittää vain kaksi minuuttia eteenpäin, jonka jälkeen palloa kaivettiin puolestaan Gnistanin verkosta. RoPS:n illan avausosuma syntyi hieman onnekkaasti kun vasemmalta laidalta lähtenyt Didis Lutumba-Pitahin keskitys painui Gnistanin Gentrit Kovaqin päästä ohi voimattoman Samu Volotisen.

Kavennusosumastaan uutta uskoa saanut RoPS painoi seuraavat minuutit ankarasti päälle ja Volotinen sai venyä huipputorjuntaan estääkseen Veka Pyynyn matalan puskun painumisen verkon perukoille. Viimeisen kympin aikana RoPS painoi vahvasti päälle, mutta kärsivällisesti johtoaan varjellut Gnistan pääsi lopulta juhlimaan voittoa kun Simo Roiha ei yliajan loistopaikastaan maalinteossa onnistunut.

Kolmen pisteen lisäksi Gnistanille ottelusta jäi iloisena asiana mukaan pitkistä loukkaantumisista kuntotuneiden Armend Kabashin ja Kasperi Liikosen paluu pelikentille. Kabashi urakoi vahvasti keskikentällä täydet 90 minuuttia ja Liikonen tuli vaihdosta sisään ottelun 78 minuutilla.

Päävalmentaja Ricardo Duarte oli erittäin tyytyväinen avausvoittoon ja kiitteli joukkueensa sopeutumiskykyä pelin aikana tehtyihin muutoksiin.

– Voittotilin aukeaminen maistuu erityisen hyvälle, sillä vastassa oli hyvä joukkue, joka aiheutti meille useita erilaisia ongelmia ottelun aikana. Jouduimme tekemään pelin aikana hienosäätöä erityisesti pelaajien pelipaikkojen suhteen, mutta pelaajamme sopeutuivat näihin muutoksiin hienosti ja lopussa onnistuimme puolustamaan hyvin RoPS:n viljelemät korkeat keskityspallot. Näihin seikkoihin perustui voittomme tänään.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.