Otteluennakko: Gnistan matkaa Kokkolaan lauantaina

Viime sunnuntaina pistetilinsä avannut Gnistan jahtaa kauden avausvoittoaan lauantaina KPV:n vieraana. Kello 17:00 käynnistyvä ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta voit seurata ottelua Ruutu+:n kautta suorana lähetyksenä.

Ensimmäisessä ottelussaan tappion Vaasassa kärsinyt Gnistan tasasi sunnuntaina pisteet MuSan kanssa 1-1 lukemin. Tasaisessa kamppailussa molemmilla oli paikkansa maalintekoon, mutta Gnistanista ainoana tolppien väliin osunut oli komean vapaapotkumaalin laukonut Pasi Forsman.

Lauantain isäntäjoukkue KPV:n sarjan alku on sujunut toistaiseksi tappioitta. Sarja-avauksessa kokkolalaiset kaatoivat rutiinin omaisesti vieraissa Klubi 04:n 0-2 ja edellisissä otteluissaan joukkue on napannut tasapelipisteet kotonaan TPS:aa ja vieraissa VPS:aa vastaan. KPV:n paras maalintekijä on ollut jo kaksi osumaa laukonut kreikkalais-saksalainen toppari Haris Chantzopoulos.

KPV:n ja Gnistanin viime kauden kohtaamisissa kotijoukkueet heiluttivat vahvasti tahtipuikkoa. Elokuussa KPV jyräsi Gnistanin kotonaan lukemin 6-1, mutta lokakuun lopussa Ykkösen päättäneessä kohtaamisessa oli täysin eri sävelet. Sarjapaikan varmistanutta voittoa saalistanut Gnistan murskasi panoksettoman KPV:n 5-0 lukemin Hidetoshi Wakuin, Douglas CaénLuquinhasinMasar Ömerin ja Tuukka Kurjen maaleilla.

Kausi 2020 oli isoja panostuksia tehneelle KPV:lle valtaisa pettymys. Jani Uotinen sai lähteä epätasaisesti pelanneen KPV:n perämisestä jo elokuun alussa eikä kurssi kääntynyt edes Suomen kentillä meritoituneen Miika Juntusen ohjaksissa. Lopulta Kokkolan oman pojan Niko Kalliokosken johdolla KPV:n lopullinen sijoitus oli kahdeksas putoamisviivan oltua lopulta huomattavasti lähempänä kuin ennen kautta tavoitteeksi asetettu sarjan kärkipaikka.

Tulevaan kauteen KPV lähti Kokkolan oman pojan Niko Kalliokosken johdolla ja pelaajaliikenne oli tuttuun tapaan voimakasta molempiin suuntiin. Maisemaa vaihtaneista avainpelaajista on syytä mainita erikseen hyökkäyspään Aleksit Pahkasalo ja Tarvonen, Israelin pääsarjaan siirtynyt tehokas laituri Aboubacar Doumbia sekä Veikkausliigaan palannut kokenut laitapuolustaja Jarkko Hurme. Hyökkäyspään menetyksiä hankittiin paikkaamaan useita uusia nimiä, joista isoimmat odotukset kohdistuvat Espanjan kakkostason CD Tenerifestä saapuneeseen Ángel Zapataan, kokeneeseen ranskalaiskärki Dominique Malongaan sekä KuPS:sta lainalle tulleeseen Eetu Rissaseen. Hyökkäyspään kiinnitysten ohella Kokkolassa odotetaan paljon jo viime kaudella vihreäpaitoja edustaneilta Tommi SaariseltaKyle Curingalta ja Haris Chantzopoulosilta. Kokenut keskikentän liideri Sebastian Mannström jatkaa niin ikään KPV:n joukkueessa, mutta on joutunut olemaan jo pidempään sivussa loukkaantumisen vuoksi.

Gnistanin edellisestä ottelusta sivussa olleet Nnaemeka Anyamele ja Douglas Caé ovat jälleen pelikunnossa. Myös MuSa-ottelussa pelikiellossa ollut maalivahti Jiri Koski on taas mukana ryhmässä, mutta Maximo Tolonen kärsii pelikieltonsa toista ottelua. Samu Laitinen, Albin Mehmeti ja Elton Maloku ovat edelleen sivussa. Lisäksi Rony Huhtalan sekä Jimi Kovalaisen pelikunto on ottelun aattona epävarma.

Ricardo Duarte kertoo, että haaste on lauantaina jälleen kova ja vastassa on yksi Ykkösen kärkijoukkueista.

– KPV on aina yksi ehdokkaista voittamaan Ykkösen. Heillä on vahva joukkue, jossa on paljon laadukkaita pelaajia. Tälle kaudelle he ovat tehneet muutoksia pelisysteemiinsä ja tuoneet uusia laatupelaajia joukkueeseen. Jotta meillä on huomenna mahdollisuus napata pisteet Kokkolasta, täytyy meidän olla erittäin hyviä kaikilla pelin osa-alueilla, erityisesti puolustamisessa. Toivomme myös, että aiemmissa peleissä luomamme useat maalipaikat alkavat nyt näkyä tulostaulullakin.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.