Maximo Tolonen Gnistanin vahvuuteen

20-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja siirtyy Gnistaniin Ilveksestä kauden 2021 kattavalla sopimuksella. Tolosella on kokemusta Veikkausliigasta SJK:n ja IFK Mariehaminan paidasta.

FC Hongan kasvatin lahjakkuus tiedettiin jo hyvissä ajoin, sillä nuorukainen teki debyyttinsä miesten tasolla jo 15-vuotiaana kaudella 2016, jolloin lopulta sarjanousua juhlineen Hongan paidassa kertyi kolme Kakkosen ottelua. Hongan vakuuttavassa marssissa Kakkosesta Veikkausliigaan vahvasti mukana ollut Tolonen debytoi Veikkausliigassa lopulta SJK:n paidassa huhtikuussa 2018 ja vakiinnutti paikkansa pääsarjatasolla nopeasti, pelaten kausien 2018-20 aikana kaikkiaan 47 ottelua SJK:n ja MIFK:n joukkueissa.

Veikkausliigakokemuksensa lisäksi Tolonen on ollut tuttu näky myös poikamaajoukkueissa, sillä keskikenttäpelaaja on pelannut kaikkiaan 42 ottelua Suomen kolmen eri ikäluokan maajoukkueissa kausien 2016-19 aikana.

Tolonen allekirjoitti Ilveksen kanssa sopimuksen joulukuussa, mutta näkymät tulevan kauden roolille joukkueessa eivät olleet optimaaliset. Keskustelut Gnistanin valmennuksen ja seurajohdon kanssa vakuuttivat Tolosen siitä, että siirto Oulunkylään olisi hänen uralleen hyvä vaihtoehto tässä vaiheessa.

– Hyvät fiilikset on sopimuksesta! Gnistanissa on meneillään hyvä projekti, jossa pyritään saamaan seuraa eteenpäin, joka kiinnostaa minua. Toinen asia oli valmennuksen ammattimaisuus, joka paistoi läpi kuluneella viikolla käydyistä keskusteluista heti alusta alkaen. Tässä vaiheessa uraani on tärkeää saada säännöllistä peliaikaa, ja mahdollisuus taistella siitä tarjoutui Gnistanista.

Gnistanin päävalmentaja Ricardo Duarte on erittäin tyytyväinen uuteen hankintaan.

– Mahtavaa saada joukkueeseemme nuori ja lahjakas pelaaja, jolla on kaiken lisäksi jo kolmen kauden verran kokemusta Veikkausliigasta. Maximo tulee olemaan yksi hyökkäävistä keskikenttäpelaajistamme, vaikkakin hän pystyy pelaamaan myös laidalla. Hän on laadukas pelaaja, jonka intesiteetti ja pääsarjatason kokemus tulevat nostamaan meidät joukkueena uudelle tasolle. Joukkueemme on tämän hankinnan myötä lähtökohtaisesti valmis, mutta tottakai olemme jatkuvasti valmiina laadukkaisiin lisähankintoihin, jos niihin mahdollisuuksia ilmenee.

Gnistanin sopimustilanne 3.4.2021: Maximo Tolonen, Pasi Forsman, Akseli Lehtojuuri, Jimi Kovalainen (laina), Santeri Kuivalainen, Fabian de Abreu, Samu Laitinen, Elton Maloku, Onni Tiihonen, Jiri Koski, Kasperi Liikonen, Eetu Kolu, Gentrit Kovaqi, Nnaemeka Anyamele, Omar Jama, Elias Säyniö, Ilmari Hieta, Douglas Caé, Bangaly Kouyaté, Samu Volotinen, Masar Ömer, Rony Huhtala, Lucas Morais, Albin Mehmeti, Joel Europaeus, Matias Ambasciano, Aleksi Ahonen.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.