Otteluraportti: Gnistan puolivälieriin Cupissa

Douglas Cae iski hattutempun ja Gnistan otti upean 3-2 voiton EIF:stä jatko-ottelun jälkeen. Puolivälierissä vastaan asettuu Kuopion Palloseura.

Gnistanin ja EIF:n kohtaamisesta sopi etukäteen odottaa tiukkaa vääntöä. Syksyllä joukkueet tasasivat pisteet Ykkösessä 3-3 lukemin ja vaikka normaalia vaihtuvuutta on molemmissa ryhmissä ollut, olivat lähtökohdat hyvin tasaiset.

Gnistan aloitti ottelun vahvasti ja pyöritti ensimmäisen vartin ajan peliä vieraiden päässä. Jo ottelun kolmannella minuutilla Lucas Morais lähetti upean pystysyötön EIF:n puolustuksen taakse, mutta Rony Huhtala ei aivan onnistunut nostamaan palloa yli vieraiden maalia vartioineen Mehdi El Moutacimin.

Gnistanin alkurynnistyksen jälkeen peli tasoittui, eikä hyvillä maalipaikoilla juhlittu kummassakaan päässä. Ensimmäisen jakson lopussa alkoi kuitenkin tapahtua. Viisi minuttia ennen taukoa Morais ryöväsi pallon Tuukka Andbergin jalasta, spurttasi vasemmalta boksiin ja tarjoili avopaikan Douglas Caelle, joka viimeisteli varmasti Gnistanin johtoon.

Gnistan ei kuitenkaan päässyt tauolle johdossa, sillä vain minuutti ennen puoliaikaa Ilmari Hieta kaatoi Valdrin Rashica kuudentoista sisällä ja Xhevdet Gela iski tasoituksen pilkulta.

Toinen puoliaika alkoi tasaisissa merkeissä Gnistanin hieman halliten ottelun tapahtumia. Omar Jama laukoi vaarallisesti 56 minuutin kohdalla, mutta vasuri ei aivan tuottanut yhtä upeaa tulosta kuin edellisessä pelissä HJK Klubi 04:ää vastaan.

Sitten seurasi viiden minuutin jakso, jonka aikana pallo vietiin molemmissa päissä kertaalleen pilkulle. Ensin Gnistanin boksissa pallo pomppasi Onni Tiihosen omasta reidestä käteen ja toisessa päässä Caen vapari osui tuomarin mielestä EIF-pelaajan käteen. Vaikka molempiin tuomioihin riitti eriäviä mielipiteitä, niin peliä jatkettiin 2-2 tilanteesta Juuso Liukkosen ja Caen upotettua pallot pilkulta verkkoon.

Trilleri oli hyvää vauhtia matkalla jatko-otteluun, mutta molemmat joukkueet loivat vielä yhden hyvän tilanteen. Ensin EIF:n Jakob Gottberg tykitti pallon pienestä kulmasta ylärimaan ja hetkeä myöhemmin Ilmari Hieta nousi vasenta laitaa lähettäen keskityksen EIF:n alueelle, mutta vaihdosta sisään tulleen Bangaly Kouyaten pusku lipui hieman ohi takanurkasta.

Jatko-ottelussa molemmilla joukkueilla alkoi jo jalka painaa, mutta ottelun sai kuin saikin ratkaisun ennen rangaistuslaukauksia. Ensimmäinen puolisko jatko-ottelusta oli juuri päättymässä, kun vaihdosta kentälle tullut Santeri Kuivalainen antoi hyvän keskityksen vieraiden rangaistusalueelle. Paikalla oli päineen tietenkin Douglas Cae, joka viimeisteli illan kolmannen maalinsa ja vei samalla Gnistanin Suomen Cupin puolivälieriin. Puolivälierissä vastaan asettuu Kuopion Palloseura.

Kokonaisuutena kovan työn takana ollut voitto oli Gnistanille ansaittu. Keltapaidoilla oli vahva ote kenttätapahtumista läpi ottelun ja Jiri Koski sai pääasiassa olla maalillaan varsin rauhassa.

Gnistanin vasemalla laidalla vahvan ottelun pelannut Lucas Morais hehkutti ottelun jälkeen Gnistanin ryhmän joukkuehenkeä.

– Minusta tuntuu, että olemme rakentamassa perhettä! Autamme toisiamme jatkuvasti ja tänään näytimme sen kentällä. Esityksemme tänään pitikin olla loistava jatkaaksemme Cupissa, mutta joukkuehenkemme oli se mikä varmisti paikkamme seuraavalla kierroksella. Nyt meidän täytyy vain pitää jalat maassa, pysyä nöyrinä ja katsoa mihin pystymme.

Myös Gnistanin päävalmentaja Ricardo Duarte oli erittäin tyytyväinen joukkueen yhtenäisyyteen sekä esitykseen yleisesti.

– Ansaittu voitto meille, joka rakentui kovalle työnteolle ja joukkuehengelle. Persoonat, joita pelaajamme ovat ja heidän intohimonsa ja työmoraalinsa olivat tänään se mikä ratkaisi voiton meille. Näiden pelaajien takia Gnistanin kannattajat voivat odottaa upeita hetkiä kesän peleistä!

Artikkelin kuva: Kalevi Hämäläinen

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.