Valmentaja esittelyssä: Mikko Kuosmanen

40-vuotias, Helsingistä kotoisin oleva, mutta suurimman osan valmennusurastaan Porvoossa viettänyt Kuosmanen on valmentanut jo yli kymmenen vuotta.

– Aloitin valmentamisen Porvoossa Fc Futura junioreissa 12-vuotta sitten. Gnistanissa tämä on nyt toinen vuoteni. Tällä hetkellä valmennan T07/08, T05/06 ja Naisten edustusjoukkuetta.

Valmentajana kokenut ”Bode” on vaativa ja määrätietoinen.

– Pyrin aina saamaan pelaajistani ja joukkueesta parhaan mahdollisen suorituksen kentällä. Itse nautin eniten kun huomaan, että saamme vietyä harjoiteltuja asioita peliin.

Tyttöpuolella pääasiassa valmentanut Bode kokee, että tekniset taidot ovat todella isossa roolissa pelaajien kehityksessä.

– Toivon, että lapsi/nuoruus vaiheessa Suomessa ei mentäisi liian paljon pelin opettamiseen.Mielestäni meidän pitäisi keskittyä pelaajan teknisten taitojen ja fyysisten ominaisuuksien kehittämiseen.

Etelä 1 joukkueen vastuuvalmentajana Helmariturnauksen voittanut valmentaja toivoo, että nykyinen maailmantilanne normalisoituu ja ihmiset voisivat palata harrastuksien pariin.

– Tällä hetkellä vain toivon, että tilanne maailmalla rauhoittuu ja, että voisimme harjoitella ja pelata normaalisti ilman rajoituksia.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.