Tasolaisten otteluraportti: Gnistan haki arvokkaan voiton Vaasasta

Gnistan haki putoamistaistelun kannalta äärimmäisen tärkeän voiton Vaasasta, kun joukkue kaatoi päivän ottelussa VPS:n maalein 3-5.

Gnistanille putoamistaiston kannalta erittäin tärkeä ottelu alkoi kehnosti, kun 5. peliminuutilla VPS:n Samu Alanko antoi vasemmalta tarkan keskityksen maalin eteen, josta Steven Morrissey pääsi tuikkaamaan pallon Gnistan-maaliin. Isäntien tulitus jatkui vain muutamaa minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa Alanko antoi syötön rangaistusalueen tuntumaan Jeff Addaille, joka tykitti komealla laukauksella vaasalaiset jo kahden maalin johtoon.

Gnistan tuli kuitenkin peliin mukaan 20. peliminuutilla, kun Rony Huhtala tarjoili vastahyökkäyksen päätteeksi namupaikan Lucas Moraikselle, joka sijoitti pallon tarkasti isäntien maaliin kaventaen lukemiksi 2-1. Maali-iloittelu sai jatkoa, sillä kahta minuuttia myöhemmin Morais iski päivän toisella osumalla pelin tasoihin.

Gnistanille aukeasi erinomainen paikka siirtyä johtoon ensimmäisen jakson puolivälin jälkeen, kun vaasalaispuolustuksen harhasyötöstä Douglas Caelle auksesi maalintekopaikka, mutta VPS-vahti Tuomas Pöyhönen torjui brasilialaisen yrityksen noin 20 metristä.

Näytti jo pitkään siltä, että puoliajalle lähdetään tasalukemissa. VPS oli kuitenkin eri mieltä, sillä muutama minuuttia ennen ensimmäisen jakson loppua Giuseppe Lo Giuduce puski rangaistusalueen sisään toimitetusta vapaapotkusta kotijoukkueen johtoon. Osuman myötä Vaasan alueen koronarajoitusten johdosta vain 10 katsojan edessä pelatussa ottelussa lähdettiin tauolle VPS:n 3-2-johdossa.

Gnistan sai erinomaisen alun toiselle puoliajalle, kun Masar Ömer sijoitti tarkalla laukauksella rangaistusalueen vasemmalta puolelta pelin tasoihin. Maali oli Ömerille kauden ensimmäinen. Gnistan oli muutenkin toisen puoliajan alussa hallitsevampi osapuoli ja maalin jälkeen joukkue onnistui luomaan painetta kohti kotijoukkue maalia.

Toisen puoliajan edetessä VPS pääsi paremmin kamppailuun mukaan ja 72. peliminuutilla vaihdosta kentälle tullut Samba Sillah pääsi erinomaiseen maalintekopaikkaan, mutta kehno laukaus lipui ohi maalin.

Vierasjoukkue Gnistan siirtyi ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon, kun 76. peliminuutilla Lucas Morais teki erinomaisen nousun rangaistusalueen sisään. VPS-puolustus onnistui pysäyttämään brasilialaisen nousun, mutta paluupallo ajautui Rony Huhtalalle, joka niittasi pelivälineen tarkalla laukauksella maaliin. Vain muutama minuutti maalin jälkeen Gnistan oli lähellä ottelun viidettä osumaa, kun kahdesta peräkkäisestä kulmapotkusta pallo oli lähellä mennä vieraiden maaliin.

Myös vaasalaisilla oli paikkansa ottelun lopussa. Paras niistä siunaantui Steven Morrisseylle, joka oli päästä sijoittamaan pallon tyhjään Gnistan-maaliin, mutta jamaikalainen ei aivan ylettänyt Tomi Maanojan käsien kautta kimmonneeseen paluupalloon.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin, kun VPS:n kulmapotkun päätteeksi pallo ajatui Rony Huhtalalle, joka pitkän kuljetuksen päätteeksi tarjoili erinomaisen paikan Nnaemeka Anyamelle. Ensimmäistä kauttaan Gnistanissa pelaava Anyamele ei erehtynyt, vaan nosti tyylikkäästi pallon ohi VPS-vahti Pöyhösen ja siirsi Gnistanin 3-5-johtoon. Nämä jäivät myös ottelun loppulukemiksi, joten Gnistan nousi putoamisviivan yläpuolelle.

Gnistanin päävalmentaja Ricardo Duarte oli luonnollisesti tyytyväinen Gnistanin loistavaan toiseen puoliaikaan.

– Alkumme otteluun ei ollut kovin hyvä, mutta nousimme tasoihin vaikka tauolle mentiinkin taas tappioasemassa. Tauolla korjasimme monia yksityiskohtia pelistämme ja toinen puoliaika oli meiltä lähes täydellinen.

– Pisteet olivat tänään todella ansaitut ja pelaajat osoittivat suurta luonnetta nousemalla tappioasemasta voittoon vaikeassa vieraspelissä hyvää vastustajaa vastaan. Tällä hetkellä olemme tietenkin erittäin onnellisia.

Kauden viimeinen ottelu pelataan ensi viikon lauantaina, kun KPV vierailee Oulunkylässä. Mikäli Gnistan voittaa ottelun, niin Oulunkylän Mustapekka Areenalla pelataan Ykköstä myös kaudella 2021. Osta liput ennakkon tästä!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.