Otteluraportti: Gnistan ja EIF tasasivat pisteet Oulunkylässä

Gnistanin ja EIF:n välinen sunnuntai-illan ottelu tarjosi sen katsojille peräti kuusi maalia.

Kotijoukkue Gnistan oli saada erinomaisen alun kamppailuun, kun Tuukka Kurjelle aukesi paikka päästä kokeilemaan läheltä maalintekoa, mutta kesken kauden keltapaitoihin siirtyneen hyökkääjän laukaus painui yli maalin. Tätä tilannetta lukuunottamatta ottelun ensimmäiset minuutit etenivät melko rauhallisesti ja maalipaikat loistivat poissaolollaan.

Kamppailun 11. peliminuutilla Gnistanin Hassan Sesay pääsi laukomaan tulisesti noin 25 metristä kulmapotkun jälkitilanteesta. EIF-maalivahti Yann Alexandre Fillion oli kuitenkin hereillä maalillaan ja venyi upeasti laukauksen eteen. Vierasjoukkue EIF pääsi hätyyttelemään Gnistan-puolustusta ensimmäisen kerran 23. minuutilla, kun Pasi Forsman antoi erinomaisen syötön Juuso Liukkoselle rangaistusalueen sisään. Gnistan-puolustaja Pauli Kuusijärvi oli kuitenkin tilanteessa hereillä ja riisti pallon Liukkoselta erinomaisella liukutaklauksella.

Ottelun avausmaali oli erittäin lähellä syntyä, kun 33. peliminuutilla EIF-kapteeni Zacharias Ekström murtautui väkevästi rangaistualueen sisään vasemmalta laidalta ja tarjoili Ayabulela Konqobelle hyvän vetopaikan, mutta etelä-afrikkalaisen laukaus pysähtyi Gnistanin maalin tolppaan.

Pitkään näytti siltä, että tauolle lähdetään tasalukemissa. Juuri ennen lisäajan alkua Gnistan sai vapaapotkun noin 40 metristä. Masar Ömer pääsi jatkamaan Ilmari Hiedan antaman vapaapotkun maalin eteen, josta pallo pomppi maaliin EIF-puolustuksen kautta.

Jos Gnistanille ensimmäisen puoliajan loppu oli erinomainen, niin sitä oli EIF:lle toisen puolikkaan alku. Käsivirheen johdosta EIF sai rangaistuspotkun 52. peliminuutilla. Pallon taakse asettui Xhevdet Gela, joka sijoitti pelivälineen tarkasti vasempaan alakulmaan. Tasatilanne ei kuitenkaan kauaa pitänyt, kun vain minuuttia myöhemmin Gnistan pääsi vastahyökkäykseen. Tuukka Kurki tarjoili hyvän syötön Lucas Moraikselle, jonka laukaus pysähtyi kuitenkin EIF-maalin tolppaan. Hidetoshi Wakui ehti kuitenkin ensimmäisenä paluupalloon ja niittasi varmasti isännät 2-1-johtoon. Ilotulitus jatkui vain pari minuuttia myöhemmin, kun Lucas Morais karkasi EIF-puolustukselta ja nosti pallon maaliin vieden Gnistanin 3-1-johtoon. Maali oli Moraikselle kauden toinen.

Hidetoshi Wakuille maistui kauden toinen osuma.

EIF tuli peliin mukaan 77. peliminuutilla, kun muutamaa minuuttia aiemmin vaihdosta kentälle tullut Antti Ulmanen pääsi puskemaan läheltä vieraat maalin päähän. Ottelun varsinaisen peliajan lopussa Gnistanin Douglas Caella oli erinomainen sauma lyödä viimeinen niitti kamppailulle läpiajosta, mutta brasilialaisen sijoitus pysähtyi EIF-vahti Fillionin jalkatorjuntaan. Maalirikas kamppailu sai dramaattisen päätöksen, kun EIF-tuli tasoihin lisäjalla Xhevdet Gelan vapaapotkumaalin myötä. Näin ollen pisteet menivät jakoon maalein 3-3.

Gnistanin päävalmentaja Ricardo Duarte oli pettynyt tulokseen.

– Tämä oli meiltä yksi kauden parhaimmista peleistä. Puolustimme hyvin ja pelisuunnitelma toimi erinomaisesti. Toisen puoliajan alussa kaikki meni todella hyvin, koska meidän pelaajien tekeminen oli todella laadukasta. EIF pääsi mukaan peliin vartti ennen pelin loppua ja lopulta emme olleet tarpeeksi kyvykkäitä puolustamaan johtoamme. Luonnollisesti tämä tulos oli meille suuri pettymys, koska olisimme ansainneet mielestäni voiton, mutta elämä ja jalkapallo on välillä tällaista. Olemme kuitenkin kehittyneet joukkueena paljon viime kuukausien aikana ja sen johdosta olemme paljon valmiimpia taistelemaan pisteistä tulevissa matseissa, kommentoi Duarte.

Gnistanin kausi jatkuu ensi viikon lauantaina vierasottelulla Myllykosken Palloa vastaan.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.