Otteluraportti: Gnistan haki voiton Anjalankoskelta

IF Gnistan nousi putoamisviivan yläpuolelle kaadettuaan Myllykosken Pallon päivän ottelussa maalein 2-4.

Gnistanin aloitti ottelun reippaasti ja joukkue oli siirtyä johtoon muutaman minuutin pelin jälkeen, kun Lucas Morais murtautui läpi oikealta laidalta ja keskitti pallon maalin eteen, josta Douglas Cae pääsi puskemaan. MYPA-vahti Tomas Turunen oli kuitenkin hereillä ja torjui puskun, joten peli jatkui kulmapotkulla. Ottelu avausmaali nähtiin 23. peliminuutilla, kun Lucas Morais pääsi maalinteon makuun. Ensin Ilmari Hieta antoi lyhyen kulmapotkun Moraikselle, joka hassutti MYPAn puolustuksen solmuun ja laukoi pienestä kulmasta pallon maaliin.

Hidetoshi Wakui vei keltapaidat 0-2-johtoon 28. peliminuutilla, kun japanilainen kääntyi taitavasti rangaistusalueen sisällä ja laukoi pallon tarkasti maalin yläkulmaan. Maalitehtailu sai jatkoa muutama minuutti ennen ensimmäisen puoliajan loppua. Hassan Sesay tarjoili vasemmalta tarkan ja matalan keskityksen Douglas Caelle, jolla oli helppo työ siirtää pallo läheltä ohi MYPA-vahti Turusen.

MYPA tuli otteluun mukaan ensimmäisen jakson lisäajalla, kun oikealta laidalta vahvasti nousseen Nuutti Laaksosen keskitys tavoitti Jari Hasselin, joka pääsi puskemaan pallon sisään läheltä maalia. Tauolle lähdettiin Gnistanin 1-3-johdossa.

Kotijoukkue MYPA aloitti toisen jakson vahvasti. Eetu Pellikka pääsi hyvän pallonhallintajakson päätteeksi hyvään vetopaikkaan 47. peliminuutilla, mutta laukaus lipui kuitenkin ohi ottaen kimmokkeen Gnistan-pelaajaan.

Hetkeä myöhemmin Gnistanin Hidetoshi Wakui riisti pallon näppärästi keskikentällä ja antoi hyvän murtavan syötön Lucas Moraikselle. Morais teki onnistuneen haaston ja toimitti pallon maalinedustalle nouseelle Douglas Caelle, mutta MYPA-vahti Turunen oli hereillä ja torjui yrityksen.

Myös isännät olivat aktiivisia hyökkäyssuuntaan, kun 59. peliminuutilla Rico Ryöpäs pääsi laukomaan noin 20 metristä. Laukaus painui kuitenkin niukasti ohi Gnistan-maalin vasemman alakulman. Seitsemän minuuttia myöhemmin MYPA sai kuitenkin tehtyä kaivatun kavennuksen Anttoni Huttusen tarkan sijoituksen myötä.

Läpi ottelun hienoisesti niskan päällä ollut Gnistan murskasi MYPAn unelman pisteistä 79. minuutilla. Douglas Cae riisti pallon ja pelasi sen Lucas Moraikselle, joka harhautteli isäntien puolustuksen solmuun ja tarjoili pallon Bangaly Kouyatelle, jolla oli helppo työ sijoittaa peliväline tyhjään maaliin. Maali jäi ottelun viimeiseksi, joten pisteet matkasivat Oulunkylään maalein 2-4. Voiton myötä Gnistan nousi putoamisviivan yläpuolelle ohi AC Kajaanin.

Gnistan-valmentaja Marko Kolsi oli iloinen kolmesta pisteestä sekä joukkueen esityksestä.

– MyPa oli tänään hyvä joukkue, mutta silti ensimmäisellä jaksolla pääsimme vahvalla pelillämme 0-3-johtoon. Teimme kuitenkin ottelusta itsellemme vaikean ja tämä oli jälleen kerran muistutus siitä, että tässä sarjassa ei ole helppoja pelejä. Vaihdot rauhoittivat peliämme ja saimme niiden myötä taas enemmän kontrollia pelistä. Loppuun pakko vielä sanoa, että Lucas Morais on hyvässä vireessä ja hänen maali oli taas tänään puhdasta taidetta, iloitsi Kolsi.

Gnistanin kausi jatkuu ensi viikon lauantaina kotiottelulla AC Oulua vastaan. Voit ostaa lippusi matsiin tästä!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.