Otteluennakko: Lauantaina kotikentälle vieraita Oulusta

Tärkeän vierasvoiton viime lauantaina napannut Gnistan taistelee jälleen pisteistä lauantaina AC Oulua vastaan. Ottelu alkaa Oulunkylän Mustapekka Areenalla poikkeuksellisesti jo kello 15:00.

Gnistan nousi putoamisviivan paremmalle puolelle kaatamalla viime lauantaina MYPA:n 2-4 lukemin. Pääarkkitehteina voitossa toimivat hyökkäyspäässä jatkuvasti vaarallisesti häärineet ja maalin mieheen iskeneet brasilialaiset Douglas Caé ja Lucas Morais. Heidän ohellaan maalinteossa onnistuivat jo kolmannessa pelissä peräkkäin tolppien väliin osunut Hidetoshi Wakui ja Bangaly Kouyaté, joka katkaisi lopullisesti maalin päähän kirineen MYPA:n selkärangan.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen miteltiin sarjan avauskierroksella, jolloin molemmat puoliajat vahvasti aloittanut AC Oulu nappasi 2-0 kotivoiton.

Koko kauden sarjan kärkipaikoilla keikkuneen AC Oulun kausi on sujunut toistaiseksi vakuuttavasti. Viime syyskuussa laivastonsiniset komentoonsa ottanut Jyrki Ahola sai joukkoineen lentävän lähdön sarjaan kuuden pelin voittoputken myötä.

Syyskuun loppupuolen kolmen pelin mittainen voitoton putki toi takapakkia oululaisten nousuhaaveille, mutta KTP:sta napattu 1-2 vierasvoitto palautti AC Oulun jälleen sarjan kärkipaikalle. Edellisessä ottelussaan AC Oulu vankisti asemiaan sarjan kärjessä nappaamalla 2-1 kotivoiton MuSa:sta.

Oululaisten keikkuminen sarjan kärkipaikoilla ei ole sattumaa, sillä seitsemän osumaa iskeneen Aapo Heikkilän takana tehot ovat jakautuneet tasaisesti. Laajan ratkaisijarintaman ohella oululaisilta löytyy laadukkaita pelaajia jokaiselle pelipaikalle.

Puolustuksessa tahtipuikkoa heiluttavat muun muassa kapteeni Lassi Nurmos sekä kokenut Rafinha. Keskikentällä toisen polven oululainen Anselmi Nurmela sekä Jere Aallikko ovat olleet läpi kauden merkittävässä roolissa Jyrki Aholan palapelissä.

AC Oulu täydensi rivejään syyskuun alussa kolmella pelaajalla. Maalivahtiosastolla Juhani Pennasen taustalle hankittiin Tommi Lindholm, jonka lisäksi jo valmiiksi laajaa hyökkäysarsenaalia vahvistettiin Yusuf Alilla ja Fareed Sadatilla, joka kuritti viime lauantaina entistä seuraansa MuSaa kahdella osumalla.

Koko viikon huolellisesti kärkijoukkueen kohtaamiseen valmistautuneen Gnistanin terveystilanne on säilynyt hyvänä, sillä viime lauantainen ottelu sekä tiivis harjoitteluviikko eivät ole tuoneet lisäyksiä loukkaantumislistalle3. Päävalmentaja Ricardo Duarte on tyytyväinen harjoitteluviikkoon ja uskoo joukkueensa olevan valmis haasteeseen.

– Olen jälleen kerran ollut tyytyväinen harjoitteluviikkoomme. Olemme läpikäyneet oman pelisysteemimme perusperiaatteita, tehneet pieniä säätöjä edellisen ottelun kokemusten perusteella ja ehtineet perehtyä tulevaan vastustajan pelitapaankin. Pelaajat ovat jälleen olleet hyvällä asenteella mukana ja ovat valmiina otteluun. Tarvitsemme edelleen pisteitä ja tulemme jälleen tekemään kaikkemme pisteiden eteen vaikka vastustaja onkin sarjassa kärkiluokkaa.

Gnistan ei ole toistaiseksi onnistunut kärkipään joukkueita tällä kaudella kaatamaan, mutta Duarte uskoo silti joukkueensa olevan kilpailukykyinen myös sarjan kärkijoukkueita vastaan.

– KTP-ottelua lukuunottamatta olemme pystyneet haastamaan kärkijoukkueet hyvin, esimerkiksi Jaron vieraana nappasimme pisteen vahvalla peliesityksellä ja EIF:a vastaan olimme todella lähellä voittoa. Uskon meidän olevan yhtä kilpailukykyinen kärkijoukkueita vastaan kuin muitakin joukkueita vastaan, vaikka kärkijoukkueet ovatkin luonnollisesti perustasoltaan vahvempia.

Kasvomaskin kanssa matsiin

THL:n ja STM:n antamien suositusten johdosta Palloliiton alaisissa sarjoissa tulee katsojien käyttää kasvomaskia loppukauden otteluissa. Kasvomaskin käyttövelvollisuus koskee siis myös Gnistanin loppukauden kotiotteluita, joissa yli 15-vuotiaiden katsojien sekä stadionin henkilökunnan tulee käyttää maskia. Suosittelemme maskin hankkimista etukäteen ennen otteluun saapumista, mutta stadionin portilla tulee olemaan myös maskeja jaettavana katsojille.

Maskia ei ole pakko käyttää, mikäli sinulla on jokin terveyteen liittyvä syy, mikä estää maskin käytön. Stadion myyntipisteet ovat normaalisti auki ottelun ajan. Kasvomaskien käytöstä huolimatta ottelutapahtumaan ei saa tulla kipeänä ja turvaväleistä tulee pitää huolta katsomossa sekä myyntipisteillä.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.