Otteluennakko: Gnistan isännöi KPV:tä lauantaina

Viime viikonloppuna vahvan kiinnityksen ensi kauden Ykkösen paikkaan ottanut Gnistan saa lauantaina vieraakseen KPV:n.

Lauantain kotijoukkue Gnistan kaatoi viime viikon sunnuntaina VPS:n Vaasassa maalein 3-5 ja otti voiton myötä vahvan otteen ensi kauden Ykkösen paikkaan. Gnistan oli ottelussa jo 2-0-tappioasemassa, mutta keltapaidat nousivat tasoihin ja nappasivat lopulta tärkeän voiton. Gnistanin tehomiehinä häärivät kaksi maali viimeistellyt Lucas Morais sekä kerran osunut ja kaksi maalisyöttöä tarjoillut Rony Huhtala. Viimeiselle kierrokselle lädettäessä Gnistan on putoamisviivan yläpuolella kahden pisteen erolla AC Kajaanin, joka kohtaa kauden päätösottelussaan KTP:n Kotkassa.

Gnistanin ja KPV:n kauden ensimmäinen kohtaamisen pelattiin Kokkolassa ja se päättyi kokkolalaisten 6-1 murskavoittoon. Gnistanin maalista ottelussa vastasi Douglas Cae.

KPV:n kausi on ollut monella tapaa sekava ja joukkueella on ollut kauden aikana peräti kolme päävalmentajaa. Kausi alkoi Jani Uotisen kommennossa, mutta hänen pestinsä loppui heikkojen tulosten myötä elokuussa. Uotisen tilalle hyppäsi suuren kohun saattelemana Miika Juntunen, joka ehti puolestaan olla tehtävässään vain puolitoista viikkoa. Nyt kokkolalaisryhmän päävalmentaja on Niko Kalliokoski, joka on ollut läpi alkukauden mukana joukkueen valmennusryhmässä.

Lauantain otteluun KPV lähtee ilman sen suurempaa panosta sarjataulukon seitsemänneltä sijalta. Ennen kauden alkua KPV:tä nosteltiin eri arvailuissa tappelemaan sarjanoususta, joten kuluva vuosi ei ole sujunut joukkueelta toivotulla tavalla. Lokakuun aikana KPV on pelannut neljä ottelua, joista se on napannut kaksi voittoa sekä sekä yhden tasapelin.

KPV:n paras maalintekijä kuluvan kauden aikana on ollut 10 osumaa viimeistellyt Aleksi Tarvonen. Hänen lisäkseen tulivoimaa joukkueeseen ovat tuoneet kuuden osuman miehet Aleksi Pahkasalo sekä Aboubacar Doumbia. Ehdottomasti joukkueen meritoitunein pelaaja on kuitenkin laitapuolustaja Jarkko Hurme, joka on uransa aikana pelannut 12 A-maaottelua sekä viimeistellyt niissä yhden maalin. Pitkän uransa aikana 34-vuotias Hurme on pelannut ammatilaisen Suomen kenttien lisäksi Italiassa sekä Norjassa. Kokemusta Huuhkaja-paidasta kokkolalaisista omaa myös joukkueen kapteeni Sebastian Mannström, joka on pelannut urallaan viisi A-maaottelua.

Gnistanin terveystilanne ottelun alla on tutunlainen, sillä pitkään sivuissa olleiden Jesse Ahosen, Miika Kauppilan ja Kasperi Liikosen lisäksi huomenna kokoonpanosta puuttuu loukkaantumisten takia Cherif Ndiaye.

Gnistan-päävalmentaja Ricardo Duarte lähtee pisteet mielessä huomiseen otteluun.

– Kauden viimeinen ottelu on meille tärkeä, vaikka sarjatilanteemme parani Vaasassa. Emme missään tapauksessa halua antaa kohtaloamme muiden käsiin, joten lähdemme voitto mielessä huomiseen matsiin ja tavoitteena on napata täydet pisteet kannattajiemme edessä. Joukkue on keskittynyt ja valmistautuminen on mennyt hyvin. Uskon, että saamme napattua ottelusta tuloksen, joka antaa kaudelle erinomaisen lopun, kertoo Duarte.

Katsojaohjeistus

THL:n ja STM:n antamien suositusten johdosta Palloliiton alaisissa sarjoissa tulee katsojien käyttää kasvomaskia loppukauden otteluissa. Kasvomaskin käyttövelvollisuus koskee siis myös Gnistanin kotiotteluita, joissa yli 15-vuotiaiden katsojien sekä stadionin henkilökunnan tulee käyttää maskia. Suosittelemme maskin hankkimista etukäteen ennen otteluun saapumista, mutta stadionin portilla tulee olemaan myös maskeja jaettavana katsojille.

Maskia ei ole pakko käyttää, mikäli sinulla on jokin terveyteen liittyvä syy, mikä estää maskin käytön. Stadion myyntipisteet ovat normaalisti auki ottelun ajan. Kasvomaskien käytöstä huolimatta ottelutapahtumaan ei saa tulla kipeänä tai nuhaisena ja turvaväleistä tulee pitää huolta katsomossa sekä myyntipisteillä.

Suosittelemme ostamaan liput ennakkoon Tiketistä sekä saapumaan ajoissa paikalle. Mustapekka Areenan Gnistan Bar avaa ovensa tunti ennen ottelun alkamista.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.