Otteluraportti: Pisteet jäivät Mikkeliin

MP kaatoi Gnistanin maalein 3-1 keskiviikkoillan ottelussa.

Kotijoukkue MP sai kamppailuun unelma-alun, kun joukkueelle tuomittiin kahdeksannella peliminuutilla rangaistuspotku, jonka Antti-Ville Räisänen sijoitti tarkasti Gnistan-maalin oikeaan alanurkkaan. Gnistan ei kuitenkaan tästä lannistunut, sillä 17. minuutilla Hidetoshi Wakui tasoitti lukemiksi 1-1 Douglas Caen loistavasta esityöstä. Maali oli japanilaiselle ensimmäinen tämän kauden Ykkösessä.

Maali-iloittelu sai jatkoa 10 minuuttia myöhemmin, kun MP:n Toni Tahvanainen tuikkasi lähietäisyydeltä kauden toisella osumallaan isännät uudestaan johtoon. Melko tasaisen avausjakson loppupuoliskolla molemmat joukkueet saivat luotua muutaman lupaavan hyökkäyksen, mutta ne pysähtyivät heikkoihin viimeisiin ratkaisuihin, joten tauolle lähdettiin kotijoukkueen 2-1-johdossa.

MP oli lähellä siirtyä heti toisen puoliajan ensimmäisellä minuutilla 3-1-johtoon, mutta kulmapotkun jälkitilanteesta syntynyt osuma hylättiin ja peli jatkui Gnistanin vapaapotkulla. Muutamaa minuuttia myöhemmin Gnistanin tasoitusmaali oli lähellä, kun Lucas Morais pääsi laukomaan rangaistusaluueen tuntumasta. Brasilialaisen laukaus otti pienen kimmokkeen isäntien puolustuksesta ja pallo pomppi hieman yli maalin, joten peli jatkui kulmapotkulla.

Tappioasemassa pelannut Gnistan haki läpi toisen puoliajan tasoitusmaalia, mutta MP puolusti tiivisti ja onnistui pitämään vierasjoukkueen poissa vaarallisilta maalipaikoilta. Muutamia erikoistilanteita lukuunottamatta Gnistan ei onnistunut luomaan todellista painetta MP-maalille toisen puoliajan lopun aikana.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin 83. peliminuutilla, kun MP sahasi tyylikkäästi Gnistan-puolustuksen auki ja 18-vuotias Niila Forsell pääsi siirtämään pallon läheltä maaliin. Osuma oli Forsellin uran ensimmäinen Ykkösessä. Maaleja ei ottelussa enempää nähty, joten pisteet jäivät Mikkeliin lukemin 3-1.

Gnistanin päävalmentaja Ricardo Duarte oli pettynyt päivän tulokseen.

– Ensimmäisellä jaksolla meidän keskialueen blokki toimi hyvin, mutta toisaalta emme prässänneet vastustajan pelinavaamista, kuten olisi pitänyt. Toinen puoliaika oli mielestäni paljon parempi, sillä MP:llä oli paljon enemmmän vaikeuksia meidän prässin kanssa ja tämän lisäksi liikutimme palloa paljon nopeammin. Valitettavasti meidän viimeiset ratkaisut heidän rangaistusalueen tuntumassa olivat heikkoja. Luonnollisesti halusimme kovasti voittaa myös tämän ottelun, mutta olemme yhä luottavaisia, että kauden lopussa meillä on riittävästi pisteitä sarjapaikkaan, kertoo pettynyt Duarte.

Gnistanin kausi jatkuu jo sunnuntaina, kun EIF vierailee Oulunkylässä. Osta lippusi ennakkoon tästä!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.