Otteluraportti: Gnistan kaatoi AC Kajaanin

Gnistan nappasi erittäin tärkeän voiton, kun joukkue kaatoi AC Kajaanin tänään iltapäivällä pelatussa ottelussa lukemin 1-0.

Vierasjoukkue AC Kajaani oli ottelun alussa niskan päällä ja joukkue loi ensimmäisen kymmenen minuutin aikana muutaman loistavan paikan avausmaalin luomiseen, kun Hussein Mohamed sekä David Popa pääsivät yrittämään maalitekoa. Kajaanilaisten yritykset jäivät kuitenkin vaisuiksi, joten kamppailun avausmaali jäi odottamaan itseään.

Ottelun 18. peliminuutilla Gnistan oli vain millimetrien päässä siirtyä johtoon, kun Pauli Kuusijärven keskityksen jälkeen Hidetoshi Wakui pääsi laukomaan pienestä kulmasta. Kajaanilaisvahti Deni Kaksa sai kuitenkin pelastettua pallon maaliviivan tuntumasta hyppysiinsä ja ottelun tuomaristo viittoi pelin jatkumista, vaikka Gnistan-pelaajat protestoivat vahvasti tuomiota vastaan.

Gnistan oli hallitsevampi osapuoli ensimmäisen jakson aikana ja joukkue oli 41. peliminuutilla saada palkinnon uurastukseen, kun Pauli Kuusijärvi pääsi laukomaan kulmapotkun jälkitilanteesta. Gnistan-kapteenin yritys pysähtyi kuitenkin vieraiden maalin tolppaan.

Maalittomassa tasatilanteessa alkaneen toisen puoliajan alussa keltapaitaisen kotijoukkueen Lucas Morais laukoi sähäkästi noin 20 metristä. AC Kajaani-vahti Kaksa torjui kuitenkin brasilialaisen kiskaisun kulmapotkuksi. Ottelun avausmaali nähtiin 69. minuutilla, kun Hassan Sesay’n sivulta antama vapaapotku tavoitti Deni Kaksan käsien kautta Bangaly Kouyaten, joka pääsi siirtämään pallon tyhjään maaliin.

Ottelun viimeisen 20 minuutin aikana toisella puoliajalla vaihdosta sisään tullut Gnistan-hyökkääjä Rony Huhtala aiheutti runsaasti päänvaivaa vieraiden puolustukselle energisellä liikkeellään. Noin vartti ennen täyttä aikaa Huhtala tarjoili upean juoksun päätteeksi Douglas Caelle erinomaisen maalipaikan, mutta kamppailun toinen maali jäi syntymättä. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Cae vapautti läpiajoon Bangaly Kouyaten, jonka heppoinen yritys pysähtyi vieraiden maalivahtiin.

Lisäajan viime hetkillä AC Kajaani sai luotua painetta Gnistan-maalille, mutta taistellen pelannut kotijoukkue pysäytti vieraiden hyökkäykset ja näin ollen putoamistaiston kannalta erittäin tärkeät pisteet jäivät Oulunkylään maalein 1-0.

Gnistanin päävalmentaja Ricardo Duarte tyytyväinen suojattiensa esitykseen sekä kolmeen pisteeseen.

– Ottelu eteni meidän taktiikan mukaisesti ja pelaajat tekivät loistavaa työtä kentällä. Mielestäni hallitsimme palloa, vaikka meillä oli myös hieman heikompia jaksoja ottelun aikana. Loimme myös huomattavasti enemmän maalipaikkoja kuin vastustaja ja olisimme voineet tehdä reilusti enemmän maaleja, mutta onneksi osuimme kuitenkin kerran, jotta saimme napattua tärkeät pisteet. Kokonaisuudessaan meidän esitys oli hyvä ja joukkue kehittyy kovaa vauhtia, joten tästä on hyvä jatkaa töiden tekemistä, kommentoi Duarte.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.