Otteluennakko: Gnistan matkustaa MP:n vieraaksi keskiviikkona

Lauantaina kolmannen voittonsa neljään peliin napannut Gnistan kohtaa seuraavaksi vieraskentällä Mikkelin Palloilijat. Ottelu alkaa Mikkelin urheilupuistossa kello 18:30.

Gnistan nappasi toisen peräkkäisen voittonsa SJK Akatemian kustannuksella 2-1 lukemin. Vahvan alun saanut Gnistan karkasi kahden maalin johtoon Douglas Caén osuttua kahdesti alle vartin pelin jälkeen. Gnistan onnistui säilyttämään johtoasemansa loppuun saakka vaikka vieraiden Jeremiah Streng säikytteli kotiyleisöä laukomalla kavennuksen rangaistuspilkulta varsinaisen peliajan loppuhetkillä.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen oli samalla Ricardo Duarten ensimmäinen Gnistanin peräsimessä. Ottelusta ei Gnistanille paljon muisteltavaa jäänyt MP:n viedessä täydet sarjapisteet mukaansa Mikkeliin jo alkuminuuteilla syntyneen Aatu Mannisen osuman turvin.

Viime kauden päätteeksi näytöstyyliin Ykköseen noussut MP aloitti kauden kahdella tappiolla, mutta on sittemmin osoittanut salonkikelpoisuutensa keikkumalla koko kauden sarjan keskikastin tuntumassa. Vieraskentillä peräti neljä voittoa napanneen MP:n peli ei ole kulkenut kotona aivan samaan malliin, sillä ”Urskin” tunnelmallisella näyttämöllä pelatuista viidestä ottelusta sinipaidat ovat napanneet ainoastaan yhden voiton. Edellisissä otteluissaan MP on napannut kaksi arvokasta tasapelipistettä AC Kajaanin ja MuSan vieraana, joten Juha Pasojan joukot lähtevät keskiviikon kotiotteluun sarjan kahdeksannelta tilalta yhden pelin vähemmän pelanneena kuin valtaosa muista joukkueista.

Koko kauden tasaisesti suorittaneesta MP:n joukkueesta ei toistaiseksi ole noussut yksilöitä ylitse muiden. Hyökkäyspään tehottomuudesta kärsineen MP:n parhaat maalintekijät löytyvät keskikentältä kolme maalia mieheen iskeneiden Aatu Mannisen ja Antti-Ville Räisäsen muodossa.

Tehokkaiden keskikenttäpelaajien lisäksi mikkeliläisten kauden avainhahmot löytyvät puolustusnelikosta Yassin DaoussiReetu RäsänenJiri Haikonen ja vapaapotkuosumillaan VPS:aa sekä MuSaa kurittanut Iiro Äijö. MP joutuu tulemaan keskiviikon ottelussa toimeen ilman keskikentän avainpelaaja Jonathan Dunyinia, joka katseli punaista korttia lauantain MuSa-kamppailun tuoksinassa.

Kesän siirtoikkunassa MP vahvisti hyökkäystään Toni Tahvanaisella sekä Ruotsin kolmanneksi korkeimmalta sarjatasolta Mikkeliin siirtyneellä kokeneella nigerialaishyökkääjä Dudulla. Heinäkuussa ovi kävi ulospäin ykkösmaalivahtina pelanneen Sammy Njockin siirryttyä RoPS:n riveihin, joten MP täydensi maalivahtiosastoaan Klubi 04:sta lainatulla Otto Hautamolla. Njockin ja JJK:n lainatun Eero Ylösen lisäksi MP:n riveistä ovat poistuneet seuran jättäneet puolustaja Vincent Bikana sekä hyökkäävä keskikenttä Lyon Firmino.

Gnistan pääsee keskiviikon koitokseen parhaalla kalustollaan, sillä sairastupa on tyhjentynyt kokonaan pitkäaikaistoipilaita lukuunottamatta.

Lyhyestä valmistautumisajasta ja pitkästä bussimatkasta huolimatta Ricardo Duarte katsoo luottavaisena tulevaan.

– Valmistautumisaikamme on lyhyt, mutta niin se on vastustajallakin, joten emme voi muuta kuin hoitaa oman valmistautumisemme mahdollisimman hyvin. Muutaman tunnin bussimatkasta huolimatta olen varma joukkueen olevan valmis taisteluun huomenna!

MP:n Duarte muistaa vahvana joukkueena, mutta myös Gnistan on hänen mukaansa huomattavasti vahvempi kuin aiemmassa kohtaamisessa.

– Kohdatessamme MP:n edellisen kerran olin juuri ottanut joukkueen komentooni eivätkä lähtökohdat siten olleet parhaat mahdolliset. Nyt olemme selvästi valmiimpia taistoon ja huomenna kentälle juoksee täysin eri Gnistan kuin tuolloin elokuussa. MP on kuitenkin vahva joukkue ja heillä on muutamia hyviä yksilöitä joukkueessaan, joten meidän täytyy olla huomenna parhaimmillamme napataksemme pisteitä mukaan Mikkelistä.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.