Loukkaantumisen jälkeen kentille palannut Ilmari Hieta lähtee nälkäisenä kohti loppukautta

Ilmari Hieta palasi pelikentille viime sunnuntain kotiottelussa Musan Salamaa vastaan.

Ilmari Hieta saapui Gnistaniin kaudeksi 2019 FC Kiffenistä ja laitapuolustaja kuului oulunkyläläisten avainpelaajiin sarjanousuun päättyneellä kaudella. Koronaviruksen johdosta harjoituskausi venähti pitkäksi ja Hieta pääsi tekemään pitkään odotetun debyytin Ykkösessä vasta kesäkuun lopussa. Laitapuolustajan debyytistä tuli kuitenkin kaikkea muuta kuin onnistunut, sillä AC Oulua vastaan pelatun kamppailun 13. peliminuutilla 22-vuotiaan Hiedan nilkan nivelsiteet venähtivät kaksinkamppailutilanteessa.

Nyt syyskuun lopussa vamma alkaa olla historiaa ja viime viikon sunnuntaina Hieta palasi Gnistanin pelaavaan kokoonpanoon 3-1-kotivoitossa Musan Salamasta. Oikean laitapakin tontilla luutinut Hieta pelasi vahvan ottelun ja oli mukana rakentamassa Gnistanin 1-0-johtomaalia sekä antoi 2-1-maaliin johtaneen kulmapotkun.

– Oli todella mukavaa palata kentälle loukkaantumisen jälkeen ja siitä erityisen hienoa teki se, että pääsin tekemään paluun kotiyleisön edessä. Tähän vielä komea voitto päälle, Hieta iloitsee.

Sunnuntain ottelu oli Hiedan uran ensimmäinen kokonainen Ykkösessä.

– Mielestäni ottelu sujui myös omalta osalta hyvin. Tempo oli selkeästi kovempi kuin Kakkosessa ja tämän johdosta tilanteisiin mennään kovempaan. Toki vasta yksi kokonainen ottelu Ykkösessä takana, mutta sen perusteella ero sarjatasojen välillä ei ole mitenkään todella suuri.

Gnistanin kausi alkoi heikosti, mutta viime kierroksilla pisteitä on alkanut ropisemaan kiitettävään tahtiin ja tällä hetkellä ero putoamisviivan yläpuolelle on vain kolme pistettä. Hieta löytää selkeät syyt sille, miksi peliotteet ovat parantuneet syksyä kohti.

– Peli on parantunut todella paljon ja olemme alkaneet tekemään paremmin hommia. On myös muistettava, että alkukaudesta meillä oli paljon loukkaantumisia ja se näkyi tuloksissa. Nyt olemme saaneet ukkoja takaisin kehiin sekä hyviä vahvistuksia, joten uskon meidän olevan vaikea vastustaja loppukauden ajan. Varsinkin hyökkäyspelaaminen on parantunut huimasti. Luonnollisesti haluamme voittaa loppukauden aikana jokaisen pelin ja jatkaa tekemistä hyvällä asenteella. Peli kerrallaan mennään eteenpäin ja katsotaan, mihin se riittää.

Tällä hetkellä Hieta keskittyy täysin Gnistanin sarjapaikan uusimiseen, mutta tulevaisuuden tavoitteiden suhteen vastaus on selkeä.

– Haluan harjoitella kovaa ja kehittyä omalle parhaalle tasolle. Ajan kanssa sen tason näkee aikanaan, mutta olisihan se mahtavaa pelata Veikkausliigassa tai jopa ulkomailla jonain päivänä, hän päättää.

Gnistan pelaa seuraavan kotiottelunsa tämän viikon lauantaina, kun SJK Akatemia vierailee Oulunkylässä. Kympillä matsiin – teeman mukaisesti ottelun pääsyliput maksavat vain 10 euroa. Pääset ostamaan omasi tästä!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.